Babámmal egy kínszenvedés az evés. Mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
4,5 hónapos babámat kb. egy hete elkezdtem hozzátáplálni. Két hónapos kora óta tápszeres, így a gyerekorvos tanácsára elkezdtük. Eddig volt alma, őszibarack, sütőtök. Kanállal próbálkozom. A helyzet az, hogy próbáltam dönthető etetőszékben, pihenőszékben, ölben etetni, de mindenhol kb. 3 kanál után elkezd tekeregni, több megy mellé, mint, amit lenyel, majd elkezd bőgni, ilyenkor abbahagyom inkább. Próbáltam énekelni közben, elterelni a figyelmét stb. Lehet, hogy egyszerűen még nem érett a hozzátáplálásra? Eddig semmit nem evett meg szívesen. Mit csinálok rosszul? Hagyjam, és ne erőltessem? Adjatok valami tanácsot, mert tényleg nem tudom mitévő legyek...2014. jún. 15. 12:15
1/7 anonim válasza:
1. Várj egy-két hetet és utána kezd el ismét.
2. Etesse meg más, mert te már ideges vagy. Én is az voltam, egy hónapig kínlódtunk a zöldséggel. Egyszer elvette tőlem a nagylányom a kanalat és mindet megetette a tesójával. Utána jött egy kis áttörés.
Nyugi, nem rontottál el semmit, idő kell neki.
2/7 A kérdező kommentje:
Szóltam Anyukámnak, hogy jöjjön át, és próbálja meg ő. Kiváncsi vagyok mi fog történni. :)
2014. jún. 15. 13:06
3/7 anonim válasza:
Először is nyugalom! Semmivel nem vagy elkésve, inkább csak kóstoltass! Ebből is egy kicsikét, meg abból is. Majd idővel ki tudsz váltani egy étkezést. Még csak ismertesd meg az ízekkel.
5/7 anonim válasza:
szerintem a hozzátáplálás kezdetén nem is lehet többet elvárni pár kanálnál. Főleg nem egy 4 hónapos babánál. Az enyém még 6-7 hónaposan is nagyon kevés pürét evett meg, később kapott rá a szilárd ételre, de most se mondhatnám, hogy hű de nagy mennyiségeket eszik mégis normális súlyú.
6/7 anonim válasza:
Szia! A hozzátáplálás elején nem is nagyon fog pár kanálnál többet megenni. Neki még új az íz és a szilárdabb étel is. Csak lassan, türelmesen, majd szép fokozatosan többet fog enni és akkor ki tudsz majd váltani egy étkezést. Ráadásul vannak olyan babák akik nagyon -nagyon nehezen akarnak ráállni a kanalas étkezésre. Tapasztalatból mondom, hogy ne stresszelj rajta mert ha ideges vagy és erőlteted akkor annál lassabban fogtok haladni. Ha nagyon elutasító akkor szerintem is érdemes lenne egy-két hetet várni vele és újra próbálkozni mert így csak meg fogja utálni a dolgot.Bármennyire többfélét és jobban eszik a Rozi gyereke csak hagyd a saját tempójában haladni és menni fog ez. Sok sikert és még egyszer türelem és nyugalom! :-)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem rájöttünk mi is lehetett a baj. Eddig két etetés között próbálkoztunk, most a normál etetés előtt, és nagyon szépen elfogadta, nem köpte ki stb. Talán az volt a probléma, hogy mikor kínáltam nem volt még egy kicsit sem éhes. Megevett egy negyed üvegnyi almapürét. :) Anyukámnak jutott eszébe, hogy próbáljam ki így. Én mindenhol azt hallottam, hogy két etetés között kell kínálgatni, ezért ez eszembe sem jutott. :)
2014. jún. 16. 13:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!