Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oltás után adtok rögtön kúpot?

Oltás után adtok rögtön kúpot?

Figyelt kérdés
mindenki azt tanácsolja hogy rögtön adjam a kúpot ne várjam meg hogy lázas legyen. a gyerekorvos azt mondja csak láz esetén. naturlandos kúpot írt fel. lehet jobban kéne a dokira hallgatni de nem akarom hogy szenvedjen a kicsikém

2014. jún. 11. 09:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nálunk eleve azt tanácsolta a gyerekorvos és a védőnő egyaránt, hogy oltás előtt fél órával adjon minden szülő kúpot és nyugodtan mindenfajta tünet nélkül estére is lehet adni. Mivel akár magas láz is kijöhet, ami meg éjszaka igen rossz dolog, mivel alszik a szülő, alszik a gyerek, hipp-hopp felugorhat a láz éjszaka, tehát ezzel meg megelőzi az ember.
2014. jún. 11. 10:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mindig mondták mind2 gyereknél....de "feleslegesen" nem tömöm ilyenekkel őket. Amúgy csak az egyik lázasodott be és csak a 15 hónapos oltás után.
2014. jún. 11. 10:47
 13/18 A kérdező kommentje:

ez a második oltása, az elsőnél vártam amig lázas lett, most még nem lázas, de ha emelkedik a hője akkor adok neki kúpot. többek közt anyukám is tanácsolta ezt, ő igy csinálta, mert fájdalmat is csillapít

köszönöm az eddigi válaszaitokat!

2014. jún. 11. 10:50
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő mindig azt javasolta, hogy egy fél kúpot adjak neki ha hazaértünk, nem feltétlenül a láz megelőzésére hanem a kúpnak van nyugtató hatása is. Én mindig adtam fél kúpot, ettől én is megnyugodtam.
2014. jún. 11. 15:13
 15/18 anonim ***** válasza:
nem adok, csak ha lázas. én sem veszek be gyógyszert, ha nem vagyok beteg.
2014. jún. 11. 21:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Előre, feleslegesen adni fájdalomcsillapítót a gyerekeknek...
2014. jún. 11. 21:41
 17/18 A kérdező kommentje:
nem előre adnék fájdalomcsillapítót, mivel a kérdésben is ott van hogy oltás után! és akkor mâr fáj a lába az oltás helyên
2014. jún. 11. 21:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha fáj a lába vagy lázas, akkor nyűgös, sírdogál, vígasztalhatatlan.

Ha semmi ilyesmi nincs, akkor feleslegesen adod a kis szervezetének a fájdalomcsillapítót.

2014. jún. 11. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!