Miért a szoptatós anyukák érezzék magukat rosszul, ha nyilvános helyen kell megoldaniuk a szoptatást?
Annyi megalázó mondatot hallottam már ezzel kapcsolatban.
Pedig az a baba pusztán ugyanúgy eszik, csak ő még nem tud máshogy.
Ha belegondolunk, sokan esznek utcán, sőt étterembe kifejezetten azért megyünk, vagy épp fagyit nyalunk, üdítőt iszunk, pattogatott kukoricával táplálkozunk a moziban stb. - gyerekek, felnőttek egyaránt :)
(Persze kulturált formában gondolom a babaetetést is.)
ha nem tudnám megoldani, hogy etetési időben otthon legyek, készítenék be előre tejcsit üvegben
fura lenne az önkormányzatnál, vagy államkincstárnál, vagy orvosi váróban, vagy soroljam, előkapni és etetni mint a kisebbség
A kendőről annyit, hogy pár hónapos baba már kapkod a kezecskéivel szopi közben, nincs nyugton, próbáld meg betakargatni...
A szopi időzítéséről pedig: 3,5 hónapos a babám, csak szopizik (igény szerint) van, hogy 3 órán át nem kér enni, van hogy óránkét eszik, ezt hogyan időzítsem. Cumisüveget egyáltalán nem fogad el, öklendezik tőle.
Mondjuk mindezek ellenére soha nem szoptatnék nyílvánosan. Nekem könnyű, kocsival járunk, le van sötétítve, csak beülök vele a hátsó ülésre és nyugiban szopizhat ahogy neki jólesik.
De azt se szabadna elfelejteni, hogy a cici a babáknak nem csak táplálék, hanem nyugtató, fájdalomcsillapító... minden egyben, egy cumisüveg ezeket nem pótolja.
Ettől függetlenül azért én se támogatom a nyílvános helyen való szoptatást, szerintem is szinte bárhol lehet találni egy kis helyet ahol félre lehet vonulni a kicsivel.
érdekes nekem soha nem okozott gondot
nem csináltam belőle nagy ügyet
ha megszóltak visszakérdeztem h akkor ö sem evett még utcán egy hambit/fagyit/stb... sem mi ???
és igen egy kendő csodákra képes :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!