Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elégedettek vagytok a védőnővel?

Elégedettek vagytok a védőnővel?

Figyelt kérdés
Már sokszor elgondolkoztam azon, hogy miért itt tesszük fel kérdéseinket.Tudom, a tapasztalt anyukák miatt.És a védőnő?Én sajnos hiába kérdezek tőle, többnyire nem tud válaszolni.Már többször mondta, hogy nem tudja, nézzek utána, ilyennel még nem találkozott stb.Sokszor a barátnőimet zaklatom a tudatlanságom miatt.Nagyon irigylem azokat, akik jó védőnőt fogtak ki.Ha pontozni kéne, akkor mondjuk 5 pontból egyet felajánlanék neki, de csak azért, mert olykor eljön.Bár akkor is szerintem feleslegesen:(
2009. dec. 29. 14:09
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Nekünk már a 4. védőnőnk van különböző okok miatt (költözés, védőnő váltás), de eddig egyikkel se volt problémám. Igaz, hogy nem szoktam túl sokat találkozni velük és nem kérdezek túl sokat. 19 hónapos kislány anyukája.
2010. jan. 1. 11:22
 22/30 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Már nekünk is a második védőnőnk van, az első már nyugdíjas, de még terhesen hozzá jártam gondozásra meg miután megszültem még besegített a másiknak, mert az fiatal, tapasztalatlan, most jött ki az iskolapadból. Hogy őszinte legyek egyikkel sem vagyok megelégedve... az idősebb szerintem túl régi módi. Olyan furcsa dolgokat javasolt. pl: baba olaj helyett sima egyszerű napraforgó étolajat meg stb. A másik meg mindig elvörösödik ha kérdezek tőle valamit, olyan ideges típus, lehet még a tapasztalatlansága miatt és majd ez később megszűnik, de még látni rajta, hogy fél mindentől. Meg olyan kapkodós, olyan ügyetlenül tette a mérlegre a fiamat, hogy azóta én teszem. A másik dolog ami zavar, hogy nem tartják be az előírásokat. Ez nagyban a miatt van, hogy nagy a körzet és sok a kismama meg a kisbaba és mindenkire nagyon kevés idejük jut. De ennek nem lesz jó vége. Eddig egyszer volt nálam a régi és az új védőnő is és már 5 hónaposa a fiam, akkor az egyszer is azért jöttek, hogy alá írassanak velem egy papírt, hogy igazolom, hogy havonta családlátogatást tettek nálunk stb stb. Hát nem tettek, de muszáj aláírnom... Kérdem én, hogy ha netán valami probléma van a gyerekkel vagy a kismamával, tegyük fel nincs elég tej vagy a baba megbetegszik és egy tapasztalatlan első babás kismama bepánikol és senki nem jön a segítségére, mert ugye a védőnő nem jár ki akkor kihez forduljon? Ha beteg lesz a gyerek és nem veszik észre időben akkor kit tegyünk felelőssé? A kismamát aki tapasztalatlan vagy a védőnőt aki el van havazva a sok munkával ugyanakkor elmulasztja a kötelességét mert nem jön ellenőrizni a dolgokat. És mivel minden anyukával alá íratják ezt a papírt és nem is reklamálhatunk. Engem ez zavar az egészben.

2010. jan. 1. 11:54
 23/30 anonim ***** válasza:
*így nem is reklamálhatunk.
2010. jan. 1. 11:56
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Én alapvetően elégedett vagyok vele. Az első hat hétben minden héten jött, ellátott tanácsokkal, azóta havonta egyszer jön és nekünk is vinnünk kell a babát (szóval kétszer látja egy hónapban - ez már talán sok is...) Elmondja a hivatalos álláspontot, hogy mit hogyan kellene, de meg is lehet vele beszélni a nehézségeket és a döntést mindig rám bízza (meg is lepett, amikor ezt közölte). Nem erőltette feleslegesen a szoptatást (kevés volt a tejem), viszont elmondta, hogy hogyan lehet segíteni a babát és legyek türelemmel, ha tápszer is kell hát kell... szóval nekem itt volt a legnagyobb gondom, csak biztatást kaptam és összejött (3 hónapos korára lett a babám kizárólag anyatejes). Ja, és mindig kezet mos, leveszi a cipőjét :)
2010. jan. 1. 12:20
 25/30 anonim ***** válasza:

Én eleinte meg voltam elégedve a védőnőnkkel, kb. a terhességem 30. hetéig.

Akkor

-közölte, hova tegyem a kiságyat (ablak alá, konvektor mellé, kereszthuzatba!), nehogy a mi ágyunk mellett legyen, mert nehogy már ne bírjak felkelni hozzá,

Aztán belekötött:

- minek vásároltam ennyi ruhát (alig vettem pár darabot, szülés előtt kaptunk egy rakással),

- ne akarja a szoptatásról mindent tudni, majd 3 héttel szülés után elhozza a brossúrát (ja, addig éhen halhat a gyerekem)

- folyton bejelentés nélkül jött, aztán amikor a fürdőszoba burkolás kellős közepén tartottunk, térdig koszban, 38 hetesen, akkor nem engedtem be és képes volt a kapuban, az utcán elmagyarázni és lepróbáltatni velem a légzőgyakorlatokat...

Amióta megvan a lányom, szinte csak az ő unokájának a történeteit meséli, nem magyarázta el a hozzátáplálást, és mióta a helyi gyerekorvostól átmentünk egy másikhoz, felénk sem néz, viszont közölte, hogy a más körzetbe tartozó anyukák nem jönnek a szokásos tanácsadásra, legyek szíves telefonálni és egyeztetni vele időpontot.

1 hét múlva megyek az új gyerekorvosunkhoz, ő elmondja a hozzátáplálást, ami még homályos.

A másik védőnő jó lenne, de nem lehet körzetet váltani állítólag.

A mi védőnőnket meg szidja minden anyuka.

Szóval ritka a jó védőnő, én is úgy látom, pedig nagyon-nagyon nagy szükség lenne rájuk!!!!

2010. jan. 1. 12:41
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Maximálisan.Segítőkész,jó fej,rugalmas,és nem tudálékos.Bármikor hívhatom.Szval nagy szerencsénk van.
2010. jan. 1. 12:42
 27/30 anonim ***** válasza:
Semleges. Se nem jó de nem is a legrosszabb. Az a baj, hogy csak általánosságban beszél semmi konkrétum. És az enyém se jön ki csak 3-4 havonta.
2010. jan. 1. 13:38
 28/30 anonim ***** válasza:
NEM!!!Akihez tartoztam,elment szülni,aztán kettö helyettesitette.Végül jött egy új,akinek gyereke sincs,és pl. fogzásra felírta azt a krémet,amit mellbimbóra adnak,ha kisebesedik...szerencsére már akkora a babám,hogy még egyszer viszem,aztán csak ha muszáj.Ha valami kérdésem van másikat hívok telefonon/de azt mondták át nem mehetek hozzá:-(/
2010. jan. 1. 13:51
 29/30 anonim ***** válasza:
Hú csajok, most látom csak nekem mekkora szerencsém van a védőnővel! Nem is szólok egy rossz szót se rá:) Nagyon kedves volt, a terhességem alatt kb. kéthavonta kijött megnézni, hogy minden oké-e (én persze havonta jártam), kell-e valami segítség, stb. Mikor megszültem kétszer jött egy héten és ezerszer elnézést kért, hogy elmegy nyaralni két hétre, de a mobilja be lesz kapcsolva, hívjam, ha van valami. A gyerek három hónapos koráig jött havonta két három alkalommal, utána minden hónapban egyszer. Én sem fogadok meg mindent amit mond, de azért sok okosságot is tanácsolt már. Amikor hívtam a kórházból, hogy mikor jövünk haza, kérdezte, jöjjön-e segíteni a szoptatásban, vagy jól szopizik a kicsi. Szóval le a kalappal.
2010. jan. 1. 14:53
 30/30 A kérdező kommentje:
Jaj de jó, hogy vannak lelkiismeretes védőnők!
2010. jan. 1. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!