Elégedettek vagytok a védőnővel?
Szia!
Már nekünk is a második védőnőnk van, az első már nyugdíjas, de még terhesen hozzá jártam gondozásra meg miután megszültem még besegített a másiknak, mert az fiatal, tapasztalatlan, most jött ki az iskolapadból. Hogy őszinte legyek egyikkel sem vagyok megelégedve... az idősebb szerintem túl régi módi. Olyan furcsa dolgokat javasolt. pl: baba olaj helyett sima egyszerű napraforgó étolajat meg stb. A másik meg mindig elvörösödik ha kérdezek tőle valamit, olyan ideges típus, lehet még a tapasztalatlansága miatt és majd ez később megszűnik, de még látni rajta, hogy fél mindentől. Meg olyan kapkodós, olyan ügyetlenül tette a mérlegre a fiamat, hogy azóta én teszem. A másik dolog ami zavar, hogy nem tartják be az előírásokat. Ez nagyban a miatt van, hogy nagy a körzet és sok a kismama meg a kisbaba és mindenkire nagyon kevés idejük jut. De ennek nem lesz jó vége. Eddig egyszer volt nálam a régi és az új védőnő is és már 5 hónaposa a fiam, akkor az egyszer is azért jöttek, hogy alá írassanak velem egy papírt, hogy igazolom, hogy havonta családlátogatást tettek nálunk stb stb. Hát nem tettek, de muszáj aláírnom... Kérdem én, hogy ha netán valami probléma van a gyerekkel vagy a kismamával, tegyük fel nincs elég tej vagy a baba megbetegszik és egy tapasztalatlan első babás kismama bepánikol és senki nem jön a segítségére, mert ugye a védőnő nem jár ki akkor kihez forduljon? Ha beteg lesz a gyerek és nem veszik észre időben akkor kit tegyünk felelőssé? A kismamát aki tapasztalatlan vagy a védőnőt aki el van havazva a sok munkával ugyanakkor elmulasztja a kötelességét mert nem jön ellenőrizni a dolgokat. És mivel minden anyukával alá íratják ezt a papírt és nem is reklamálhatunk. Engem ez zavar az egészben.
Én eleinte meg voltam elégedve a védőnőnkkel, kb. a terhességem 30. hetéig.
Akkor
-közölte, hova tegyem a kiságyat (ablak alá, konvektor mellé, kereszthuzatba!), nehogy a mi ágyunk mellett legyen, mert nehogy már ne bírjak felkelni hozzá,
Aztán belekötött:
- minek vásároltam ennyi ruhát (alig vettem pár darabot, szülés előtt kaptunk egy rakással),
- ne akarja a szoptatásról mindent tudni, majd 3 héttel szülés után elhozza a brossúrát (ja, addig éhen halhat a gyerekem)
- folyton bejelentés nélkül jött, aztán amikor a fürdőszoba burkolás kellős közepén tartottunk, térdig koszban, 38 hetesen, akkor nem engedtem be és képes volt a kapuban, az utcán elmagyarázni és lepróbáltatni velem a légzőgyakorlatokat...
Amióta megvan a lányom, szinte csak az ő unokájának a történeteit meséli, nem magyarázta el a hozzátáplálást, és mióta a helyi gyerekorvostól átmentünk egy másikhoz, felénk sem néz, viszont közölte, hogy a más körzetbe tartozó anyukák nem jönnek a szokásos tanácsadásra, legyek szíves telefonálni és egyeztetni vele időpontot.
1 hét múlva megyek az új gyerekorvosunkhoz, ő elmondja a hozzátáplálást, ami még homályos.
A másik védőnő jó lenne, de nem lehet körzetet váltani állítólag.
A mi védőnőnket meg szidja minden anyuka.
Szóval ritka a jó védőnő, én is úgy látom, pedig nagyon-nagyon nagy szükség lenne rájuk!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!