Elégedettek vagytok a védőnővel?
Szia!
Nekünk már a 2. védőnőnk van.
Az első elment nyugdíjba. Nagyon szoptatáspárti volt, ami nem baj, de nekem erőltette, hogy 2-3 éves korig szoptassam a babámat (én 1 évig akartam, végül 10 hónap lett belőle teljesen más okok miatt elválasztottam). Állandóan azzal piszkált a hozzátáplálásnál, hogy erőltessem, akkor is, ha nem akar enni, szóval kb kenjem a gyerek hajára. Az is baja volt, hogy jól hízott a babám az anyatejtől, szerinte elzsirosodott a szíve és a mája, meg ilyen hülyeségek.
No, ez a 2. védőnő egy fiatal, nincs gyereke, ettől is rosszul vagyok. Olyan béna hozzátáplálós tanácsokat ad, hogy falnak tudok menni tőle. Látszik, hogy életében nem etetett még babát. A gyerek ugye mint tudjuk nem egy kis gép (szerinte igen).
Szóval én itt válaszolgatni szoktam, kérdezni ritkán, de szívesen segítek másoknak, szívesen leírom a saját tapasztalataimat, amit aztán mindenki úgy használ fel, ahogy akar. Kérdezni azért szoktam ritkán, mert van egy halom babanevelős könyvem, és ezer ilyen honlap, bőven van honnan összeszedni a tudást.
Visszatérve a védőnőhöz, nálunk nem járnak ki, hanem nekünk kell odamenni a tanácsadásra. Mi nagyon ritkán megyünk, kb 3-4 havonta, többször nem, mert nem szeretem. 13 hónapos a babám.
3 védőnőm volt már, mind a 3 csak okoskodik.
amikor a másodiknak megmondtam, hogy a gyerek 2 hónaposan 12 órát alszik egyben, lecseszett, hogy miért nem ébresztem éjszaka, aztán mikor közöltem vele, hogy azért, mert reggel 8kor 200 gramm anyatejjel indít, és bepótolja az éjszakát, akkor csak kerekedett a szeme, hogy ez mennyire ártalmas a gyomrának és nem érti, hogy miért nem bukja vissza legalább a negyedét.
hát, igen. a harmadik az meg el akart küldeni mindenféle orvosokhoz, mert szerinte a gyerek fejformája nem megfelelő, hozzáteszem, ezt egyedül ő említette, se orvos, se ismerősök, se családtagok, de hát ő mégiscsak elküldené egy agyi uh-ra, persze. paráztat.
meg ne adjak neki tejpépet, hanem sinlacot, mert az tejmentes. na most azóta 9 hónapos a gyerkő, én tanácsadásra se járok, sose volt még beteg a babám, elviszem az orvoshoz, ha van valami kérdés (nem szokott lenni:)), aztán annyi. a legtöbbje 0 tapasztalat, meg a hülye könyvek, aztán ha valami nem pont úgy van, ahogy ő tanulta, akkor már nem érti.
Hát a mi védőnőnket inkább nem minősíteném. Eddig bármit kérdeztem, ennyi volt a válasz: "hát igazából ez egy jó kérdés..."
Szóval segíteni nem tud, hülyeségeket beszél, és azt hiszi minden úgy van ahogy a könyv írja ( még fiatal, nincs gyereke ). Szívem szerint lecserélném, de azt a havi 1 alkalmat már kibírjuk... ( Ja és mindig bejelentés nélkül jön, általában épp mikor ebédelünk, és nem veszi le a cipőjét )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!