Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elégedettek vagytok a védőnővel?

Elégedettek vagytok a védőnővel?

Figyelt kérdés
Már sokszor elgondolkoztam azon, hogy miért itt tesszük fel kérdéseinket.Tudom, a tapasztalt anyukák miatt.És a védőnő?Én sajnos hiába kérdezek tőle, többnyire nem tud válaszolni.Már többször mondta, hogy nem tudja, nézzek utána, ilyennel még nem találkozott stb.Sokszor a barátnőimet zaklatom a tudatlanságom miatt.Nagyon irigylem azokat, akik jó védőnőt fogtak ki.Ha pontozni kéne, akkor mondjuk 5 pontból egyet felajánlanék neki, de csak azért, mert olykor eljön.Bár akkor is szerintem feleslegesen:(
2009. dec. 29. 14:09
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondta a doktornőnk, hogy nem lehet védőnőt váltani.Most akkor átvertek? Mindegy, már szereztem egy másikat, aki bármikor segít szivességből.

A mi védőnőnk sem veszi le soha a cipőjét, és nem mos kezet, mielőtt megtapizza a gyereket.Azért hozzáteszem, nagyon tiszta házban élünk.

Hát úgy látom ritka a jó védőnő.

2009. dec. 29. 20:21
 12/30 anonim ***** válasza:

Megvagyok-e elégedve? Hát nem.

Ez a 2. védőnőm. a terhesség 30. hetében költözés miatt váltottam. Az első védőnőm nagyon aranyos volt, igaz, hogy még nincs gyereke, de hasznos dolgokat mondott, jött látogatni, hívott mindig, hogy van-e valami kérdésem, mi újság velünk.

A második védőnőmet inkább nem minősítem. Akkor volt nálunk utoljára, mikor hazajöttünk a kórházból. Pedig tudja, hogy első baba, egy teljesen idegen faluba költöztünk, segítség senki a környéken. Én vittem a fiamat 1 hónaposan, hogy talán már meg kéne nézni, mérni, vagy valami. Kérdeztem tőle, hogy nem voltunk otthon, mikor jött? :))) Azt mondta, hogy nem ért rá jönni, sok a dolga. Kiderült, hogy az én fiam nemhogy hízott volna az egy hónap alatt, hanem fogyott. Pedig én azt hittem, hogy eszik rendesen a kisfiam, fél-1órákat szopizott, nem volt sírós, nyugodt baba volt, az éjszakákat első perctől átalussza. Na mindegy, szóval fogyott. Na, akkor hetente kellett hordanom méretni, hogy hogyan alakul, mi lehet a gond. Hozott nekem egy ősrégi mérleget, de akkor sem jött be, csak dudált, a párom ment ki a mérlegért, amit pedig képtelenség volt használni. Gyorsan beszereztem egy digitálisat, a másikat meg visszavittem neki. Aztóta sem volt, a fiam 3 hónapos. Nekem kell hordani tanácsadásra, ott csak megméri a kicsit, aztán a dokinő megvizsgálja. Nem mondanak semmit, nem kérdeznek semmit. Dokit sem tudok váltani, mert ez az egy van itt.

Szóval egy szerencsém van. Van egy sógornőm, akinek van 2 fia, 3 és 5 évesek. Mellesleg védőnő (nem tudja az én védőnőm, hogy a sógornőm is az), úgyhogy bármikor segít, ha van valami kérdésem. Az első hetekben minden nap, másnap hívott, ha nem is személyesen, de telefonon sokat segített.

2009. dec. 29. 21:19
 13/30 A kérdező kommentje:
Hát akkor kérdem én:minek vannak a védőnők?Nekem is sokat segít a sógornőm:)
2009. dec. 29. 21:24
 14/30 anonim ***** válasza:
Nekünk szuper a védőnőnk, de én más véleményére is kiváncsi vagyok
2009. dec. 29. 21:59
 15/30 anonim ***** válasza:
Mi is költöztünk, így a négy hónapos lányom már a második védőnőjét koptatja. Igaz nem nagyon, mert egyszer volt nálunk. Ez kb. abból állt, hogy megrökönyödött rajta, hogy oltatlanok nem jöhetnek be hozzánk, és azon is hogy közöltem vele, ha látni óhajtja neki kell kijönnie. A faluban valami egészségház féleségben van a rendelője, egy épületben a beteg felnőttekével. Hozzánk az orvos is kijár oltani, hát ez nem tetszett neki. A "tanácsadás" kb. tíz perces volt, ezidő alatt a megkérdezésem nélkül kikapta a bébit az ülőkéjéből, a kitudja milyen ruhájához szorította, semmi kézmosás. És arról áradozott, hogy milyen szép baba neki is kell, nem adja vissza, meg ilyen f*ságok. Hogy meg vagyok e vele elégedve? Nem. Az elsővel nem volt baj, bár ő is tojott ránk. Első babám, de szerencsére anyukám unokatesója védőnő:)Itt olvastam, hogy lemondhatsz a védőnőről, erősen gondolkodom rajta.
2009. dec. 30. 13:43
 16/30 A kérdező kommentje:
Azért azt reméltem, hogy vannak páran akik pozitívumot írnak a védőnőjükről.Mert ugyebár olyan is létezik.
2010. jan. 1. 10:18
 17/30 anonim ***** válasza:
Én maximálisan meg vagyok elégedve napra sőt órára pontosan jön az előirása szerint. Felvilágosit, tanácsot ad lehet tőle kérdezni, szinte a doki jobb keze.
2010. jan. 1. 10:23
 18/30 anonim ***** válasza:
Én szeretem a védőnőnket, nagyon kedves és segítőkész, bár többet is foglalkozhatna velünk, de tudom, hogy sok a dolga mert 2 körzetet lát el. Bármikor felhívhatom és próbál segíteni, de sok újat nem tud mondani, pont az internet miatt mert ott szeretek tájékozódni, és ott majdnem minden kérdésemre választ kapok, de a védőnőt nem adnám semmiért mert ő úgymond megnyugtat a súllyal, fejlődéssel kapcsolatban, mert ő "élő" tanácsadó :)
2010. jan. 1. 10:28
 19/30 anonim ***** válasza:
Az enyém egy igazi kincs, a legnagyobb segítségem a fiam születése óta!!!Legszívesebben kitüntetném a munkája miatt! Nagyon jó ember!
2010. jan. 1. 10:39
 20/30 anonim ***** válasza:
En Londonban szultem okt.-ben es agyamra mentek a vedonok. 5 napot voltunk bent, mert komplikaciok voltak es itt a vedono vezeti le a szulest is, ha nincs gond. Terhesseg alatt sem lat doki, csupan a vedono. Nemelyik aranyos volt, segitokesz, de a szoptatasrol mindenki mast mondott. Kb.30db-al taliztam osszesen. Szornyu vol, vartam, h hazaerhessek es csinaljam, ahogy en gondolom. Ha van kerdesed irhatsz priviben is, en mar kikepeztem magam, mert itt sem tudnak semmit. Szivesen segitek.
2010. jan. 1. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!