Tényleg ezért lennék rossz anya?!
Múltkor itt járt egy rokonunk, és lenézően kérdezett rá, amikor etettem a babámat, hogy "Te csak ilyen konzervet adsz szegény gyereknek?"
Igen, főként üveges bébiételt kap a kicsim, olyan nagy baj ez? A legjobb minőségűt veszem neki, egyrészt jobban is szereti, mint az én főztömet, másrészt nem bízom igazán a bolti zöldségekben, piacosnál is vettem már pocsék árut.
Ezen múlik, hogy valaki jó anya-e, hogy kavargatja-e az ételt a tűzhely felett a gyermekének, vagy csak felpattint egy üveget? Nem értem ...
Amúgy ha maguknak sem főz, az mit jelent? Az én férjem, mikor én otthon voltam, evett a kollégáival (Bp belváros, éttermekben 1000-ért menü van) és este mi nem szoktunk meleget enni (ha ketten voltunk, sem csináltuk, max pizzarendelés). Ahogyan én is ettem a munkahelyemről emberekkel, amikor dolgozni kezdtem megint. Hétvégente van ebédfőzés, és slussz.:)
A kérdező nem a saját gyümölcsök és a bolti közt választhat, hanem bolti, amit meg kell főzni vs. bolti, ami kész van. :)
Én mondjuk felesben adtam, de kizárólag azért,mert volt kedvem kísérletezgetni! :)
De, aki nagyon "elítéli" az üveges kaját, attól megkérdezném,hogy kizárólag ellenőrzött biogazdaságból jut-e hozzá az alapanyaghoz, amiből készíti?
Nekem gyerekorvos mondta,hogy amennyi sz.rral permetezik a mai zöldségeket, gyümölcsöket, főleg, amelyik átutazik mondjuk két kontinenst, na annál nem sokkal "rosszabb" az üveges bébiétel. Azt meg nagyon kevesen tudják megcsinálni,hogy kizárólag a saját kertjükben megtermelt alapból főznek!
Nem hinném,hogy ezen múlik a jó anyaság.
Azt meg nem is értem,hogy miért következik ebből az,hogy valaki nem főz a férjének. Egy egy év alatti baba azért elég sok dologból nem ehet még, amiből a felnőttek. És nyilván van, akinek van minden nap kedve, meg ideje kétfelé főzni, de van, akinek nincs. Én örültem,hogy a babám mellett a férjemnek is meg tudtam főzni, de volt,hogy nem sikerült kétfelé főzni, és akkor a gyerek kapta az üvegeset!
"amennyi sz.rral permetezik a mai zöldségeket, gyümölcsöket, főleg, amelyik átutazik mondjuk két kontinenst, na annál nem sokkal "rosszabb" az üveges bébiétel."
Üveges bébi kajába sem magyar mangó meg hasonlók vannak.
Szerintem egyáltalán nem vagy rossz anya!
16 hós fiam van és ő is jobban szereti a bolti kaját. Én főzök mondjuk minden nap, m a párom itthonról dolgozik, de sokszor van olyan kaja, amit a fiam nem ehet meg, vagy túl száraz, darabos neki.
Meg a másik, h annyi féle bébiétel van! Lazacos, meg vadas, meg olaszos stb, amit mi nem eszünk, meg vegyek lazacot, marhahúst meg ilyeneket és csináljak 3 személyre? Így azért változatos kajákhoz jut.
Meg biztos, h rendesen ellenőrzik a minőséget is, m ha vmi baj történne emiatt, elég nagy botrány lenne belőle.
Meg a másik. A rohanós napok, amikor pl 2-re vagy soha nem lenne ebéd. Mi rendelünk vagy eszünk később. De a gyerkőcnek csak kipattintjuk a bébiételt és kész is.
Szerintem tök jó dolog, h ennyi féle és jó minőségű bébiétel van!
:)
Drágám..2 gyerekem van, és főzök mellettük minden áldott nap.Éjszaka dolgozok hetente 2x-3x!
Minden amit felsoroltál csak kifogás..ennyi
Nem vagy ettől car anya, csak legalább magadnak valld be hogy lusta vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!