Miért nem hajlandó kúszni mászni?
Nem kell még kúsznia! Erőltetni meg főleg nem szabad! A korai felülés engem is zavar.
Kislányom 9 hónaposan kezdett kúszni, egy hétre rá mászni, 12 hónapos koráig mászott. Ma egy nagyon okos 4 éves. (Gyógyped.anyuka)
Jaj, ez az állandó verseny a babák közt....
Kérdező, inkább próbáld meg kiélvezni ezt a pár gyönyörű hónapot, mert meglátod nagyon gyorsan kisgyerekké cseperedik majd a babád. Akkor majd bánni fogod, hogy örökké csak aggódtál vmi miatt. Hidd el, jól fejlődik a babád, elkezd majd kúszni, ha megérett rá.
Amúgy enyém 8 hónapos, szintén nem kúszik-mászik, még ülni is alig tud, csak forog.
Neurológusnál voltam vele (mert korababa), megvizsgálták, mutattak pár otthoni gyakorlatot, és mondták, hogy ne aggódjunk, nem lesz gond vele.
Minden baba más ütemben fejlődik, ezt el kell fogadni.
A szuperbabákkal meg ne is foglalkozz....
Íme- itt is le vagyon írva, hogy mit mikor kell tennie. Ne aggódj!
Az én kislányom szerintem extra ügyes, mert hat hós korára forgott, mint a ringlispír, rögtön kúszött is. Most hét hónapos és már négykézlábra állva hintázik, nemsokára mászni is fog szerintem, de egyáltalán nem ül még.
Nem értem Dévényes szakember miért erőlteti ennyire. Próbálj megnyugodni és kiélvezni a baba hónapokat!
Nem "kell" még kúszni ennyi idősen, sok baba ekkor kezd el rendszeresen forogni. Nem értem 7 hónaposan ezt miért kell ennyire erőltetni. Az izomzata miatt figyelni kell rá és ha az átlagos mászás határához ér, akkor rásegíteni, ennyi, de a 7 hónap ettől még messze van.
(egy nem dévényes gyógytornász)
Szerintem nem kell ennyire komolyan venni a dolgot, az én lányom szabályosan soha nem is kúszott, fura ugrándozó mozgással haladt, előrelökdöste magát, és úgy közlekedett hetekig, aztán 8 hónaposan kezdett el mászni.
A gyermekorvos szerint semmi gond nincs a mozgásfejlődésével, csak nála a kúszás kimaradt. Nem tragédia, annak idején nálam a mászás maradt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!