Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babám egyszerűen...

8 hónapos babám egyszerűen nem hajlandó mászni. Sokat forog hasról hátra és vissza, illetve néha kúszik, ha van kedve pár centit, de semmi több. Mostanában felhúzza a térdét maga alá, de a felsőtestével csak fekszik a földön. Kell aggódnom?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 11. 13:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj! Az én lányom 8 és fél hónaposan ült fel, 9 és fél hónaposan kezdett mászni, pár napra rá felállt, 10 hónaposan kezdett lépegetni a bútorok mellett, most 13 hónapos lesz, de még nem megy egyedül.
2014. ápr. 11. 13:15
 2/12 anonim ***** válasza:

8 hónaposan aggódsz? Az én fiam 10 hónapos volt, mikor elkezdett mászni. Igaz 1 hónappal később már önállóan járt, de a mászás később jött neki össze.

De ismerek olyat is, akinek előbb járt, mint mászott a gyereke.

Nincs semmivel elkésve a babád!

2014. ápr. 11. 13:31
 3/12 anonim ***** válasza:

azzal nincs baj, hogy 8 hónaposan nem mászik, ráér még :)

amiatt aggódhatsz, hogy nem kúszik, most az lenne a fontos. próbáld meg ösztönözni, pár centi az kevés, az inkább "vergődés" mint kúszás.

esetleg az orvosnak is említsd meg, lehet megnézni az izomzatát

2014. ápr. 11. 13:48
 4/12 anonim ***** válasza:
Miért kéne aggódnod? 10 hónapos koráig "kell" másznia. A lányom is akkor kezdett pl., a világon semmi, de semmi baja nem volt.
2014. ápr. 11. 14:20
 5/12 A kérdező kommentje:
Csak azért kezdtem el aggódni, mert az ismerőseim közül akinek ekkora a babája mind meséli hogy már mászik, feláll stb. Próbálom ösztönözni. De mivel segíthetnék neki, hogy aktívabb legyen? Dokinak mondtam, azt mondta lehet ki fogja hagyni a mászást, azt viszont olvastam, hogy nem jó.
2014. ápr. 11. 15:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Kérdező nekem is 8 hónapos a fiam kúszig forog de még mászni nem mászik. Én azt csináltam,hogy letettem a földre és olyan távolságba tettem a játékokat, hogy csak kúszással érje el, de nem túl messzire,hogy legyen sikerélménye.
2014. ápr. 11. 17:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Ugyanezt csinalja az en 8 honapos babam is. En is aggodni kezdtem, mi elvittuk devenyeshez, jovo heten megyunk masodszor. Azt mondta h egy kicsit laza az izulete, de nincs elmaradva. Most gyakorlunk otthon, remelem hamarosan latni fogom a nagyobb valtozast, mert mar most ugyeskedni probal.
2014. ápr. 11. 22:41
 8/12 A kérdező kommentje:
Szakemberrel megnézetni végül is meg lehet. Sok jót hallottam a dévény tornáról. Reméljük nincs semmi komoly. Utolsó, milyen gyakorlatokat írtak elő? Négykézláb hintáztatni vagy hasonló?
2014. ápr. 12. 05:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok!

Igen a negykezlab ringatast kell gyakorolni, h a kezei is erosodjenek, mert azok gyengek egy kicsit. De azt mondta nem lesz problema es h ezt a laza izuletet is elnovi majd. A deveny torna tenyleg nagyon jo, az en kislanyom nem is sirt, tetszett neki. Csak a vegen kezdte mar unni, hisz majdnem 1 oras. :-) De az is lehet h az elso alkalom csak "bemelegites" volt...

2014. ápr. 12. 07:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, azt csináljuk az egyik ismerősöm tanácsára, aki szintén gyógytornász csak ő a katona módszert alkalmazza. Ezen kívül szerintetek mivel motiválhatom, hogy aktívabb legyen? Azt csinálom, hogy játékokat teszek elé elérhető távba. Ha eléri ok, ha nem akkor inkább hagyja... Nagyon félek, hogy esetleg valami baj lehet? Vagy lusta... Mindenképpen megnézetem szakemberrel, abból nem lesz baj.
2014. ápr. 12. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!