Kinek van jó tippje, hogy hogyan lehet minnél előbb átaltatni az újszülöttel az éjszakákat?
az a baj, hogy még nem született meg a kisbabád, így el se tudod képzelni :)
te újszülöttet kérdezel és egy újszülöttet meg KELL etetni mindig amikor kéri. az első hat hét nem véletlenül gyermekágyas időszak, arról szól, hogy ágyban vagytok és eszik-alszotok, hisz fel fog kell 2-3 óránként, fél-egy órán keresztül cicizik majd, aztán járkálsz vele, hogy büfizzen, aztán elalszik, te meg összeesel a fáradtságtól és szinte már ébred is újra enni.
ezzel nem lehet trükközni, felesleges teával próbálkozni mert attól nem lakik jó és neki még jól kell lakni.
majd 3-4 hónapos korában lehet próbálkozni, de akkor meg már nem újszülött lesz hanem kisbaba.
de megtudod, hidd el, ösztönből majd eszedbe se fog jutni ilyen butaság, fel fogsz kelni és egyből cicire teszed az éjszaka közepén is :)
Utolsó!
2,5 hetes volt, mikor átaludta az éjszakát! Mi a probléma? Persze, magyarázd màr meg, hogy az nem jó :D
7 hónapos múlt és még mindig. ( van 1-2 éjszaka kivétel, de akkor is csak 1-2 ébredésről beszélünk, mikor a cumit kéri). Létezik ilyen is!
Bármilyen meglepő, fontos hogy ne úgy nézzek ki, mint egy leszuperált/selejtezett darab, attól hogy babám van, nem kell még úgy kinézni, mint egy adag....
de 25-ös,értsd meg ,kérlek,miről írt neked az előző OLYAN MENTALITÁSA van a gyermekednek...Hidd el,hogy ez nem feltétlenül a te érdemed..Vagy esetleg tudsz gyakorlati tanácsot adni is?mit kell csinálni ilyenkor..Pontról pontra,h mit tettél,h átaludja az éjszakát?nem bántás,csak én írtam korábban,h nekem a nyugodt és nagyon nem nyugodt gyerekből is jutott egy...és mivel az első gyerek az izgága,ezért egy ideig én is elég sz..rul éreztem magam a "bezzegező"anyukák miatt.Mert az övé eszik,alszik,játszik,mindezt egyedül,mert ő "megtanította" Persze,irányítani lehet,és kell is,de a gyerek alaptermészetét megváltoztatni nem...Felnőtteknél is vannak,harsány,társaságkedvelő,és nyugodt inkább töprengő típusúak..
én is kipróbáltam pár tanácsot,de az én gyerekemnél nem működtek..a második pedig magától ilyen,ha fordítva születtek volna,akkor most igencsak meg lennék lőve,mert gondolom nekem is hasonló elméleteim lennének a gyereknevelésről...nem rendelem alá magam a gyerekeimnek,saját igényeim is vannak ,ez természetes(nem is érzem magam mártírnak)de én igyekeztem olyan rendszert kialakítani,ahol mindenki akarata érvényesül,mindenki megkapja,amire vágyik..ehhez persze két felnőtt ember kell,férjem is az enyémhez hasonló nézeteket vall a gyereknevelésről.
Egyébként korábban is csak egy dolog miatt szóltam hozzá..bántotta a szemem,mikor a kérdező azt írta a barátnőjéről,h elrontotta..szerintem elrontani nem ilyen korban és ilyenekkel lehet őket..
na ez már végképp kiverte a biztosítékot:
"De a gyerek születik egy családba és ez azt jelenti, hogy nem a szülőknek kell alkalmazkodnia a gyerekhez, hanem a gyereknek a szülők életéhez"
Én meg azon az elven vagyok,hogy NEM Ő KÉRTE HOGY A VILÁGRA JÖJJÖN!!!
Igenis a gyerekvállalás r.hadt sok lemondással,alkalmazkodással,áldozattal jár!ha valaki ezt nem bírja megtenni,elfogadni akkor ne vállaljon gyereket!
Azt kérdezed az utolsó kommentedben hogy elolvastuk-e a kérdésed?Igen elolvastuk,és te azt kérdezed,hogy lehet rábírni egy ÚJSZÜLÖTTET az éjszaka átalvására!Mi meg itt sokan leírtuk hogy ha te ezt nem bírod vállalni akkor régen rossz!Egy ÚJSZÜLÖTTET igenis meg kell etetni,szoptatni ha éjszaka kel,nehogy már ő alkalmazkodjon mert anyuci őméltósága nem képes felkelni megetetni ...mit csinálsz??nem adsz neki enni és had ordítson egész éjszaka!???
Pff...hát inkább sztem teveled vannak problémák!
Már előre sajnálom a még megnem született babád!
Jöhet a BARMOZÁS!!
Biztos a babától is függ, de a legnagyobb részben a szülő "tehet" róla. Persze itt a hasfájás, betegség teljesen más ....
2 hetes korától leálltam az esti etetéssel, így hamar rájött, hogy "felesleges" ébrednie.
Éjfélkor megkapta az utolsó tejet, aztán reggel 8-kor a következőt. Aztán visszaaludt.
Mostanra 7 hónapos, este 8-45 9 kor fekszik, reggel 7-kor kel. Szerintem nem csináltam rosszul....
Nem egy elhízott kisbaba, bem vékonyka, hanem pont jó.
És igen, kimondom mert nem ciki...BÜSZKE VAGYOK A GYEREKEMRE ÉS MAGAMRA!
utolsó,köszönöm:)így nekem is aludt a gyerek,az első is..éjfélkor evett utoljára,hatkor újra,ez nálam nem éjszaka átalvás,az nálam 8-9 től minimum hétig.Hogyhogy nem adtál neki tejet?meddig hagytad sírni,mennyi idő kellett a lenyugtatásához?Sírt 4-5 napig minimum 1,5-2 órát,az öledben,mire "rájött",hogy éjjel nincs kaja?
Lehetsz büszke magadra,hiszen megadsz mindent a gyermekednek,de hidd el nekem,hogy lehet,h kicsit később,de a gyermeked egyedül is eljutott volna erre a szintre..A baba súlyát pedig szerintem teljesen felesleges ebbe belekeverni...Szintén a különbségek,első,folyton ciciző éppenhogy duplázott fél éves korára,második,éjszakát átalvó,óraműként szopizó 3 hónaposan duplázta a súlyát...Azonos neműek,és 10dkg eltérés volt a születési súlyuk között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!