Kinek van jó tippje, hogy hogyan lehet minnél előbb átaltatni az újszülöttel az éjszakákat?
Engem bátran le lehet pontozni.
2,5 hetes volt, mikor átaludta az éjszakát. Én kicsit extrémnek nevezném magamat gyermeknevelés szempontjából..
Egyszerűen az éjszaka NEM evésre való. Aludni kell, ha pici, ha nem. Ez alól kivétel a kisebb súlyú babák, illetve akiknek orvos momdja az etetés sűrüségét.
Teljesen mindegy, hogy teát vagy tejet kap, akkor is fel fog kelni, hiszen adsz neki valamit. Miért teát adnál? Ezt nem értem, vagy etesd, vagy nem.
Fontos az éjszaka átalvása a babának és neked is.
Nem kell hallgatni azokra, akik ezt lehurrogják, nem éhezik a baba.
Nem vagyok cseppet sem rossz anyuka, mert én ezt vallom (sikeresen). Nem kelek úgy, mint egy zombi 30 perces alvás miatt, van időm magamra és türelmem is van, mert ÉJSZAKA alszok, ami arra való!!
Neked kell eldöntened...
egy újszülöttnek akkora a gyomra mint egy szilva.
kénytelen 2-3 óránként enni (és ez akár 1 óráig tart, mert még nem tud hatékonyan cicizni), majd büfiztetni kell, így tulajdonképpen jó ha marad 1 órád.
ha az első pár hétben mindig megeteted ha éhes, akkor szépen fog gyarapodni a súlya, nő a kis bele is és hatékonyan megtanul szívni, így egyre többet fog éjjel aludni. ennyi az egész.
ne csinálj neki teát, újszülöttnek anyatej/tápszer kell és igen, 2-3 óránként.
enyém anyatejes volt, minden nyikkanásra ugrottam és megetettem ha kért, vagy csak komfortszopizott volna és 8 hetes korától 10 órát aludt éjjel, 3 hónapos korától pedig 12 órát. már 4 éves, két kezemen meg tudom számolni, hogy 8 hetes korától hányszor ébredt éjjel (akkor is beteg volt). szóval egy rossz példa miatt ne éheztesd a babádat.
arról nem is beszélve, hogy míg sárga, még fel is kell ébresztened etetni!
Én akkor értettem meg azokat a bölcs anyukákat és gondolatokat,h ezt csináld,meg azt csináld,mert akkor elalszik egyedül,átalussza az éjszakát,nem hisztizik majd,stbstb,mikor megszületett a második gyerekem..és jött a felismerés,h hoppááá...úgy könnyű,ha anyukának ilyen gyerek"jut"..az első :csak cicin aludt,2 éves koráig mi se aludtunk át egy éjszakát sem (nem voltam zombi,magunk mellé vettem,mikor felébredt és így aludtunk tovább),újszölöttként is rengeteget volt ébren,még most,h 3 elmúlt is csak velem képes elaludni,folytonos figyelmet igényelt és igényel mai napig,míg a kicsivel mindent ugyanúgy csináltam,mint a nagynál,de ő újszülöttként evett-aludt,mint az óramű 3 óránként(magától),első pár hétben velem aludt,mert nem tudtam az ágyába tenni..most 3 hónapos,este beteszem az ágyába,egyedül alszik el,reggel 8-ig simán húzza a lóbőrt...Hangsúlyozom,én mindent ugyanúgy csinálok,mint az elsőnél,csak a gyereknek mások az igényei..
Nálam ez az első pár év az pedig maximálisan az ő igényeikről szól..
"A gyerek igényeiről szól az első pár év. Neki egy igény van: ANYA. Együtt alvás, szoptatás és hordozás."
Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal!
Ha már most azon agyalsz hogy kellene egy ÚJSZÜLÖTTET(!?) az éjszaka átalvására rábírni akkor neked kár volt gyereked vállalnod!
és még az éjszakázáson kívül mennyi buktató van a gyereknevelésbe:hisztikorszak,dackorszak,szeparációs szorongás,fogzás,betegség stb stb
Jöhet a lepontozás!!!
Kérdező, mint írtam ezekkel a selejtes agyú baromfiudvarba való nő ne,űnekhitt hulladékokkal ne foglalkozz. Igen is, a legjobb ha átalussza az éjjelt:)
Ezeknek csak egy boldogságuk van, hogy itt kiélhetik magukat:-)))
Olyan nevetségesek:D biztos tonnamadonnák is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!