Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek van jó tippje, hogy...

Kinek van jó tippje, hogy hogyan lehet minnél előbb átaltatni az újszülöttel az éjszakákat?

Figyelt kérdés
Ha főzök neki teát éjszakára, az elég lehet megnyugtatásra? Persze nem azt mondom, hogy egyáltalán nem akarom majd megetetni éjjel, de ha felkel 1-2 óránként akkor nem hiszem, hogy jó lenne neki. Hamarosan szülök és szeretnék felkészülni a babámra.
2014. máj. 8. 18:13
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%

Engem bátran le lehet pontozni.

2,5 hetes volt, mikor átaludta az éjszakát. Én kicsit extrémnek nevezném magamat gyermeknevelés szempontjából..

Egyszerűen az éjszaka NEM evésre való. Aludni kell, ha pici, ha nem. Ez alól kivétel a kisebb súlyú babák, illetve akiknek orvos momdja az etetés sűrüségét.

Teljesen mindegy, hogy teát vagy tejet kap, akkor is fel fog kelni, hiszen adsz neki valamit. Miért teát adnál? Ezt nem értem, vagy etesd, vagy nem.

Fontos az éjszaka átalvása a babának és neked is.

Nem kell hallgatni azokra, akik ezt lehurrogják, nem éhezik a baba.

Nem vagyok cseppet sem rossz anyuka, mert én ezt vallom (sikeresen). Nem kelek úgy, mint egy zombi 30 perces alvás miatt, van időm magamra és türelmem is van, mert ÉJSZAKA alszok, ami arra való!!

Neked kell eldöntened...

2014. máj. 8. 21:20
 12/32 anonim ***** válasza:
0%
Iszonyat. Ezek a nem normális anyukák! Szerintem, Ti itt élitek ki magatokat:-) A piros kezet nyomják, mert nyilván otthon nullák.ennyi örömötök legyen, ne több!:)))
2014. máj. 8. 21:40
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

egy újszülöttnek akkora a gyomra mint egy szilva.

kénytelen 2-3 óránként enni (és ez akár 1 óráig tart, mert még nem tud hatékonyan cicizni), majd büfiztetni kell, így tulajdonképpen jó ha marad 1 órád.

ha az első pár hétben mindig megeteted ha éhes, akkor szépen fog gyarapodni a súlya, nő a kis bele is és hatékonyan megtanul szívni, így egyre többet fog éjjel aludni. ennyi az egész.

ne csinálj neki teát, újszülöttnek anyatej/tápszer kell és igen, 2-3 óránként.

enyém anyatejes volt, minden nyikkanásra ugrottam és megetettem ha kért, vagy csak komfortszopizott volna és 8 hetes korától 10 órát aludt éjjel, 3 hónapos korától pedig 12 órát. már 4 éves, két kezemen meg tudom számolni, hogy 8 hetes korától hányszor ébredt éjjel (akkor is beteg volt). szóval egy rossz példa miatt ne éheztesd a babádat.

arról nem is beszélve, hogy míg sárga, még fel is kell ébresztened etetni!

2014. máj. 8. 21:43
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor értettem meg azokat a bölcs anyukákat és gondolatokat,h ezt csináld,meg azt csináld,mert akkor elalszik egyedül,átalussza az éjszakát,nem hisztizik majd,stbstb,mikor megszületett a második gyerekem..és jött a felismerés,h hoppááá...úgy könnyű,ha anyukának ilyen gyerek"jut"..az első :csak cicin aludt,2 éves koráig mi se aludtunk át egy éjszakát sem (nem voltam zombi,magunk mellé vettem,mikor felébredt és így aludtunk tovább),újszölöttként is rengeteget volt ébren,még most,h 3 elmúlt is csak velem képes elaludni,folytonos figyelmet igényelt és igényel mai napig,míg a kicsivel mindent ugyanúgy csináltam,mint a nagynál,de ő újszülöttként evett-aludt,mint az óramű 3 óránként(magától),első pár hétben velem aludt,mert nem tudtam az ágyába tenni..most 3 hónapos,este beteszem az ágyába,egyedül alszik el,reggel 8-ig simán húzza a lóbőrt...Hangsúlyozom,én mindent ugyanúgy csinálok,mint az elsőnél,csak a gyereknek mások az igényei..

Nálam ez az első pár év az pedig maximálisan az ő igényeikről szól..

2014. máj. 8. 22:02
 15/32 anonim ***** válasza:
68%
Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval. A gyerek igényeiről szól az első pár év. Az első 3 év a legmeghatározóbb számára érzelmileg. Nem kell elinni, de aki nem tud néhány évet az elején a gyerekére szentelni, úgy hogy mellette feleség is legyen, az tényleg ne szüljön. Mert ekkor önzésnek nincs helye. Leet, de annak bizonyára a gyerek issza meg a levét hosszú távon. Neki egy igény van: ANYA. Együtt alvás, szoptatás és hordozás.
2014. máj. 8. 22:33
 16/32 anonim ***** válasza:
54%

"A gyerek igényeiről szól az első pár év. Neki egy igény van: ANYA. Együtt alvás, szoptatás és hordozás."

Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal!

Ha már most azon agyalsz hogy kellene egy ÚJSZÜLÖTTET(!?) az éjszaka átalvására rábírni akkor neked kár volt gyereked vállalnod!

és még az éjszakázáson kívül mennyi buktató van a gyereknevelésbe:hisztikorszak,dackorszak,szeparációs szorongás,fogzás,betegség stb stb

Jöhet a lepontozás!!!

2014. máj. 9. 13:24
 17/32 A kérdező kommentje:
Na idefigyelj utolsó!!!! Felettem te ne törj pálcát, pláne egy kérdés miatt. A gyerekért igenis mindent meg fogok tenni, hogy boldog, egészséges élete legyen. De a gyerek születik egy családba és ez azt jelenti, hogy nem a szülőknek kell alkalmazkodnia a gyerekhez, hanem a gyereknek a szülők életéhez. Ha te úgy gondolod, hogy attól lesz boldog a gyereked, mert mindent ő irányít és ő mond meg, akkor nagyon tévedsz. Nem ettől lesz boldog. Viszont te ettől fogod úgy érezni, hogy feláldoztad az életedet érte. A gyerek a boldogságról szól, arról, hogy Vele lesz teljes az életed. Azért mert nem akarom akár évekre kidobni a kukába az éjszakáimat, azért nekem ne mondjon senki ilyet, hogy minek vállalok gyerek. Hatalmas észlény lehetsz, hogy ilyeneket írsz. Erre leginkább csak azt tudom mondani, hogy egy BAROM vagy
2014. máj. 9. 14:30
 18/32 A kérdező kommentje:
az ilyen parasztokat ki kéne tiltani az oldalról. ki vagy te, hogy bárkinek ilyet mondj????
2014. máj. 9. 14:33
 19/32 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, mint írtam ezekkel a selejtes agyú baromfiudvarba való nő ne,űnekhitt hulladékokkal ne foglalkozz. Igen is, a legjobb ha átalussza az éjjelt:)

Ezeknek csak egy boldogságuk van, hogy itt kiélhetik magukat:-)))

Olyan nevetségesek:D biztos tonnamadonnák is:D

2014. máj. 9. 15:36
 20/32 anonim ***** válasza:
Pedig a 16-osnak teljesen igaza van. Még meg sem szültél, de már azon gondolkodsz, hogy hogy fogja átaludni a babád az éjszakát. És nem egy újszülött fog hozzátok alkalmazkodni, hanem ti fogtok alkalmazkodni hozzá!! Ha éjszaka fog ébredni akkor meg kell etetni, nem megnyugtatni teával vagy vízzel, hanem etetni kell mert éhes lesz.
2014. máj. 9. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!