Kezelhető a hiszti 9 hónaposan?
Húha!9 hónaposan sajna nem igazán tudsz még mit csinálni azon kívül,hogy eltereled a figyelmét.
Ha nagyobb lesz és már megérti miért kapja a büntit lehet sarokba állítani vagy bünti párnára ültetni illetve nem figyelni rá.Levegőnek nézni.Nekem a lányom is elkezdte hisztit úgy 1,5 éves korában és egyszer öntöttem nyakon hideg vízzel (persze nyár volt!) és utána ha próbálkozott csak megemlítettem neki a vizet rögtön abbahagyta.
A hideg víz akkor kell csak ha annyira hisztizik hogy nem vesz levegőt.Amúgy nem, mert elég szemétség szerintem.
Sokkal jobb ha azt látja rajtad a gyerkőc hogy téged nem hat meg a hisztije akkor is az van amit te mondasz neki. Ezt nyugodtan mondd is neki a hiszti közben. Folyamatosan beszélj hozzá nyugodt hangnemben és egy idő után abba hagyja majd a sírást és rájön felesleges volt. Minden baba sír és vergődik ha nem az van amit ő akar.Ez természetes náluk.
Ezt a hidegvizes dolgot egyszer én is megcsináltam. Rászokott az olyan hisztire,hogy a végén nem vett levegőt és elájult,csinálhattam bármit.Aztán egyszer nyáron be volt áztatva a ruha a kádba,és mielőtt elájult volna ,lekaptam róla a cipőt és beraktam a ruhák mellé.Iszonyúan meglepődött.Legközelebb mikor elkezdte,csak mondtam,hogy mész a ruhák közé.Soha többet nem próbálta meg.
Lehet lepontozni a szívtelenségemért,de a hiszti egy életre megoldódott.
Meg kicsike nagyon de mindenkeppen el kel terelni a figyelmet,Pl ha furdetek es kiakarod veni a kadbol akkor magyarazd el neki hogy most gyorsan kiveszed a kadbol mert halotad hogy hivja az egyik jatekja.Mindezt jatszva," hallotad figyelj csak kiabal a pl:kismacid hogy gyere jatszani gyerunk gyorsan a szobaba nezzuk meg a kis huncutot!"Mindaddig kozsd le a figyelmet ameddig ki nem veszed.Hulyen hangzik de a gyerekek figyelmet a jatekosan lehet elterelni hisztirol.Legalabb is nekem bevalt nagyon.Ha etetni akarod akkor adj a kezebe mindenkepen egy kiskanalat a folre egy teritod amit eves utan kirazhatsz, kimoshatsz es akkor had keverje o is azt az etelt vagy figuras tanyerban add neki oda es beszelj hozza hogy jaj de szep kis ...tigris ul a tanyer szelen neki nincs is ilyen szep elokeje mint neked stb.Akkor lassan meselve kozsd fel neki.
Kesobb birod feltetelhez kotni a dolgokat "hogyha te szepen kijosz a kadbol akkor anya megengedi fesuld a hajat, vagy jatszunk a kisautodal....
Majd lassan nagyobb eretebb lesz hogy mindezt megertse most meg egy kicsit nehez es teljesen elmennek a hatarig
de ha te kitalalsz dolgokat amik elvonjak a figyelmet akkor az sokat segit.
Ne csak a kezebe add a dolgokat hanem meselj is arrol a kismacirol amit odaadsz hogy elvonja a figyelmet.
Ebben a korban hiaba vagy szigoru vele azt meg nem erti meg teljessen hogy mi veszejes es mi nem mindent el kel mondani neki hogy a tanyer oszetorik megvagja stb.
Meg anyit hozzateszek hogy nalam ez valt termeszetesen ez gyermekfuggo, de persze mindenkepp egy probat meger.
Meg nagyon sok turelmet kivanok. Ket gyermekes anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!