Tortent kicsi es pici babas csaladban egy kis "akcio"?
Kb. 4 hónapos volt a pici, a nagy látta hogy tornáztatjuk a kicsit. a kinyitott kanapén a baba, megyek be a szobába, a nagy meg tornáztatja, ülteti fel le, a pici meg nevet neki, tetszett neki.
Nálunk a 4 éves feltette a fél évest a kanapéra míg a konyhában voltam. Jön a lányom, s mondja az Öcsi a kanapén ül. Rohanok be, szerencsére nem esett le. Mondja a nagy, nyugi anya tettem oda párnát, ha le esne, ne üsse meg magát. Hát tényleg egy kispárnát tett a kanapé elé, hogy puhára essen.
Most 10 hónapos a kicsi, de sokszor durván játszik vele a nagy. Felállítja hogy táncoljanak, rázza, mozgatja hogy táncol jön vele. Mondjuk a kicsi nevet ezeken, de előbb utóbb esés a vége, és sírás. Sokat veszekednek
a játékokon, akkor a nagy nem ad oda a kicsinek semmit, ellöki, kiveszi a kezéből...
Oda kell figyelni.
Nalunk folyamatosan ez megy, 15honap van koztuk, a nagy juniusban lesz 3eves, a kicsi most masfel. Neha mar elofordul, hogy eljatszogatnak egymassal nyugiban, de nem ez a jellemzo. :/
Az egyik szemem mindig rajtuk kell hogy legyen.
Ezért vettem egy 100X100-as járókát a kicsinek. Így védve van a nagy szeleburdiságától.
De történt már nálunk is, hogy pont wc-n voltam, a pici aludt, a nagy szépen játszott, a kicsi nyekeregni kezdett, mire kiértem a mosdóból, már elfordította a babát 90 fokkal, hogy ő majd kiveszi, elringatja. Aranyos volt, de a szívem zakatolt, hogy mi lett volna ha...
Barátnőméknél az 5 éves nagy levette a pelenkázóról a babát, levette az ágyról stb.
Attól félek leginkább, mi lesz, ha a baba is kúszó-mászó korszakba kerül, mert a nagy rendszeresen széthagyja az apró vackait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!