Én így gondolkozok a gyermekvállalásról. Jól gondolkozok?
Helyesen gondolkodsz, becsülendő.
Mindenképpen jó lenne, ha hamarosan sikerülne kilábalni az adósságokból és rendezett (bejelentett) helyen laknátok, te is tudnál legalább annyit dolgozni, hogy a kinti jogszabályoknak megfelelő anyasági ellátásokra, TB-re stb. jogosult lehess.
Nem vagytok még elkésve.
A védekezésre mindenképpen figyelj jobban, mert most hazárdjátékot játszol!
Muszáj lenne valamilyen megbízhatóbb fogamzásgátlási módszert választani- és ha gyógyszert nem szedhetsz, akkor bizony a párodnak kellene erőt vennie magán.. esetleg menj el egy nőgyógyászhoz, kérj tanácsot tőle (talán van már olyan új készítmény, amit orvosi felügyelet mellett te is tudsz szedni).
Minden jót.
Megértelek, hogy nem szeretnél még gyereket. Jogosak az érveid. Viszont a párodat is megértem, amint írtad 9 hónapja vagytok együtt, és ebből hét hónapja együtt éltek. Tehát jó hamar, még nagyon a kapcsolat elején összeköltöztetek és bemerted ezt a nem kis dolgot vállalni. Én a párommal csak 3 év után költöztem össze.
A te párod bizonyára pedig azt hiszi, hogy annyira tökéletes a kapcsolat, és a költözéssel sem habozhattál sztem, hogy simán beleférne egy gyerek. A párod is már 31 éves, nem csoda, hogy szeretne már gyereket.
Abszolút családpártiként, gyerekes anyukaként is úgy gondolom, hogy igazad van. 9 hónap után ez még nagyon korai (ha becsúszna, az más lenne), de tervezetten mindenképp korai, pláne, hogy azt érzed, még nem vagy készen a gyermekvállalásra.
Nem akarok belebeszélni a dolgotokba, de a párodnak az életkorából fakadóan már bőven lett volna gyermeket vállalni, de ha eddig nem tette, akkor tartsa tiszteletben a te hozzáállásodat is. Szerintem 24 évesen ő sem tartotta volna aktuálisnak a kérdést.
És valóban nagyon fontos, hogy védekezz, amíg nem bólintasz rá a babára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!