Megijedtem a hisztijétől?
Az elébb kikaptam 7 hónapos babám kezéből egy karton papír darabot amit jól megcsócsált és 1 percig úgy visított hogy megijedtem tőle.
Hiába cseréltem ki neki másra neki az kellett aztán felvettem és eltereltem a gondolatát arról a papírdarabról.
Nem korai hiszti még?
Mi lesz később, nagyon hisztis lesz a babám?
Meg vagyok ijedve, mi van velem ?
7 honapos ember ez nem hiszti
hanem rájön hogy van önakaratja, igy tanul! hiszti az nem most lesz 1,5 és 4 év közt na az hiszti és dackorszak
nem tudja még egy hét hós, hogy manipulálni lehet a viselkedésével, ezért ez nem is hiszti, hanem ahogy erre a korosztályra jellemző, dühbe gurul, ha elveszed a játékát, vagy szomorú lesz, mérges, csalódott, rosszkedvű, és ezért sír /esetleg dühöng, toporzékol/ ha visszaadod, elmúlik a rosszkedv, bánat, ezért elhallgat, nem azért, mert úgy érzi, elérte a célját...
ez az időszak még messze van :):)
ahogy írják, ilyen korban még kis pukkancsok, jön az öltöztetés és pelenkázás elleni lázadás is hamarosan. 15 hósan múlik el, utána jön a dackorszak, a nem nem nem és nem időszaka :)
a legjobb ilyenkor terelni a figyelmet.
nem hiszti ez. olvass el néhány szakkönyvet, egy csomó mindent előre ha tudsz, akkor ezek a helyzetek mulatságosak lesznek neked, nem ijesztőek.
én majd meg zabálom kisfiam, amikor pukkancskodik, mert tudom, hogy ez nála egészséges életkori dolog csak, és olyan édesnek találom :)
11 hós a fiam, ő ezt úgy nyolc hónaposan kezdte
Ezmég nem hiszti szerintem sem az én lányom már 5 hónapos kora óta csinállja :D úgy tud ordítani ha elveszünk tőle vmit.
Most 6 hónapos, akkor is ordít ha vmit nem foghat meg.
Utolsó mondatodban jól fogalmazol. A probléma veled van.
Jó, ha már most tudatosítod magadban, hogy a hiszti, dackorszak a gyerekek fejlődésének normális és mondhatni kívánatos velejárója. Ha ezt elfogadod, sokkal könnyebben átvészeled majd a későbbiekben a valódi hisztit.
Sok szülő katasztrófaként éli meg, ha a gyerekek hisztizik, pedig nem az. Így tanulja meg az akaratát érvényesíteni (persze a szülő okosan segít neki, hogy mi a helyes módja), így tanulja meg, hogy nem lehet minden aktuális kívánságát teljesíteni, megtanulja az igényeit későbbre halasztani, a többieket tolerálni stb.
így van,igazából az is közrejátszott hogy megilyedt a te hirtelenkedésedtől és azért sírt mert"most anya mi rosszat csináltam?" illetve az is hogy nem lehet továbbra is övé az a finom kartondarab!
legközelebb ilyenkor fogj egy érdekes játékját és tereld a figyelmét nyugodt hangon:"nézd kicsim,itt a játéktelefonod,nézd hogy zenél"és finoman kiveszed a kartont a szájából,kezéből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!