Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bennem van a hiba v. a családu...

Bennem van a hiba v. a családunkban?

Figyelt kérdés

Néha rábíznám a kisfiamat (3,5 hós) valakire, amíg vásárolni megyek vagy apával vacsorázni mennénk. DE:

anyumék 250 km-re laknak, havonta néhány órára jönnek hozzánk, és úgy érzem nem is magabiztosak a babával (anyum egyszer próbált pelust cserélni a pár hetes babán, de már sírt a fiam, úgyhogy átvettem).

anyósomék heti egyszer max fél napra vannak velünk (aminek felét átalussza a fiam), s akkor látszólag jól el is vannak a babával. Anyósom már altatta is el a fiam, igaz 1.5 óra volt, ami nekem max fél óra. Viszont pelust még ő is csak egyszer cserélt úgy hogy a végén meg kellett igazítanom, majd kiderült, hogy kimaradt a popsikrém...

Sógornőm imádja a picit, szemmel láthatóan jól elvannak, ő pelusozza is ha kell, büfizteti, altatja. De vele meg kb. 2 hetente pár órát találkozunk.

Lehet, hogy csak én vagyok beszari, de nem szívesen hagynám a babámat valakire, akivel hetente v. ritkábban találkozik pár órát. Mondtam nekik, hogy jöjjenek gyakrabban és akkor ha már mindent tudnak hol van, öltöztetni, a jelzéseit értelmezni, stb. akkor itthon hagynám velük. Erre mindig az a válasz, hogy nagyon szívesen vigyáznak rá, csak szóljak és jönnek. Nem értik meg, hogy előtte gyakrabban kéne jönniük, több időt a babával tölteni, hogy utána itt tudjam őket hagyni.

Túlaggódom a dolgot?! Elég h. heti/kétheti/havi pár órát vannak együtt? Erre már mondható h. ismeri a baba vagy nekem van igazam és ez kevés ahhoz h. biztonságban érezze magát a kisfiam?

Eddig mindig ott voltam a lakásban, így ha feladta a "dajkáló", a kezembe nyomta, hogy anya kell neki...

2009. dec. 22. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi szüleimmel hetente találkozunk, anyósommal havi 1x, apósomékkal 2 havonta. Csak akkor látják a manót ha megyünk, még a mikulást is elfelejtették,na de mindegy nem ez a téma.Tehát apósomékra nem hagynám, majd talán 5 éves korában, és ez nem vicc. Anyósom már vigyázott rá, nagyon jól elvannak, attól függetlenül, hogy ritkán látja. Anyáék nem kérdés. De apósoméktól még fél is, ha átmegyünk, max. 20 perc mert sír. Én megértelek, ki kell tapasztalni.
2009. dec. 22. 12:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

én ilyen korában a babámat max 1 órára hagytam az anyósra, de akkor is mindent elrontott :)

nekem nagyon jó babám van, sose kellett altatgatni pl., csak simán lerakni a kiságyba és békén hagyni 5 percre, de ezt képtelen volt megérteni, ezért ott is ment az üvöltés meg a ringatás.

most már 9 hónapos a babám. anyámra bíztam 2-3 órákra, mert a párommal a kórházat kellett járnunk minden nap (bell-arcizombénulása van, ez is elmúlik egyszer), ott nem volt gond, mert betartotta, amit kértem tőle.

éjszakára eddig egyszer hagytam magára, ekkor 8 hónapos volt, hollandiába mentünk koncertre, ez jó volt, mert anyám idejött hozzánk, és a megszokott környezetében tudott rá vigyázni, és pontosan követte a felírt napirendet, így nem lehetett gond.

egy 3,5 hónapos baba szerintem még egyszerűbb eset, nem tudsz neki annyira "hiányozni", legalábbis szerintem.

akkor tudna egyedül működni a dolog, hogyha nálatok vigyázna valaki a manóra, aki 100%-ig pontosan követné az utasításaidat. ha egy dolgot elront, akkor már borul az egész.

nekem nagyon nehéz volt megbíznom még anyámban is ezen a téren, de így, hogy bebizonyította, hogy lehet rá számítani, már egyáltalán nem félek, ha 2-3 órára odaadom neki, sőt a babám is már nagyon szereti őt, mindig felismeri, hiába csak 2 hetente találkoznak.

a te babád emlékezőképessége ebben a korban ha jól tudom, akkor kb. 5 nap, tehát ha rábízod valakire, gondoskodj arról, hogy az előtte levő 5 napban ha mást nem is, de egy fél órácskára "összefussanak."

jó babázást kívánok, és egyáltalán nem parázod túl, teljesen normálisak az érzéseid.

2009. dec. 22. 12:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi "gyakoroltattuk", azaz hetente, kéthetente jártunk a nagyszülőkhöz. Bár nem 250 km-re laknak, csak 70. De tény, hogy hozzá kéne, hogy szokjon a baba máshoz is, nem csak hozzád, így valószínűleg megijedne, ha csak úgy velük hagynád. Ugyanakkor a sógornő nekem jó ötletnek tűnik, ha vele jól kijön, esetleg meg tudnád kérni. Szerintem nem rontjátok el, csak azt nem lehet elvárni a nagyszülőktől sem, hogy ilyen messziről azért jöjjenek fel, hogy te elmenj vásárolni pl, hacsak nem ők ajánlják fel. A gyerek fizikailag szerintem túlélné, itt inkább az a kérdés, kihez van szokva.
2009. dec. 22. 12:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, persze, nem is várom el h. 250 km-t utazzanak, hogy vásároljak. De mondjuk ők elvárják, hogy ha épp itt vannak, akkor hagyjam őket a babával és menjek otthonról nyugodtan el. Nekem ez nem megy.

Anyósomék itt laknak 30 km-re, sógornőmék is, szóval velök ilyen gond nincs. CSak annyi, hogy nem akarnak hozzánk gyakrabban jönni. Inkább elvárnák, hogy mindig mi menjünk a babával, amiből meg nekem lett elegem még ha csak a hétvégékről van is szó...

Köszi az eddigi válaszokat és várnám a többit is :).

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

2009. dec. 22. 12:34
 5/7 anonim ***** válasza:
a bizalom a lényeg. nehezen hagyod ott a babát, ez természetes, de hidd el boldogulnának. ők is anyák, szülők. ha nem szabályosan van a peló, nem hal bele a gyerek. neaggyisten kimarad a krém, nem olyan nagy dolog. én rákényszerültem, korházba kerültem, 3 hétre, és képzelheted, izgultam. minden megoldódott nélkülem is. ne felejtsd el, hiába vagy anya, te is hibázhatsz, szükséged lesz a segítségre, add meg nekik az alap bizalmat. ha gond van, gondolom fel tudnak hívni.
2009. dec. 22. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem, ha elvan a sógornőddel, elég ha ennyit látja, de ezt csak te tudod megítélni. Ha az én anyukám Ne adj Isten hónapokig nem látná a gyereket akkor is nyugodt szívvel rá merném bízni.

A férjem uncsija úgy hagyta rám a 6 hónapos babáját, hogy még soha nem láttam a kicsit csak akkor először, de semmi gond nem volt pedig az én 8 hónaposom is itt volt. Ha a gyerek érzi, hogy jó kezekben van nincs vele baj.

Az én gyerekem nagyon jó volt már kiskorában is , még a 12 éves öcsémmel is elvolt órákig, persze nem úgy értem hogy egyedül én is ott voltam de öcsi játszott vele. Anyámra ráhagytam 5 hónaposan 2 napra, úgy hogy oda vittük és tök jól elvoltak. Anyósomra 1 óra hosszat hagytam ott és sírva telefonált hogy menjek haza mert ordít a gyerek. Hát mire visszaértem a gyerek szipogva sírt, még nem is láttam úgy ordítani soha.

Most 9 és fél hónapos, egy hisztigép, de anyámmal úgy elvan hogy egy szava sincs. Anyósom 3 hete nem látta, apósom meg 6 hete, 25 km-er laknak, de sokra megyek velük.

2009. dec. 22. 12:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem bőven elég a heti egyszeri találkozó, nem a fiad nem érzi magát biztonságban, hanem te.

Azt is meg kellene értened, hogy ebben az esetben neked tesznek szívességet, ha azt mondják, vigyáznak a babára, nem te szabod a feltételeket, jó hogy nem akarod levizsgáztatni a rokonokat előtte. Örülj, hogy van lehetőséged kimozdulni! Semmi baja nem lesz a babának, ha egyszer kimarad a popsikrém...

2009. dec. 22. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!