Egyedülálló anya hogy menjen ki külföldre dolgozni, ha nincs kire bízni a babát?
csak mert nem merek belemenni abba az időszakba, mire munkát találok. és addig?
szóval ha letelik a tgyás, gyed mellett lehet dolgozni ugye. nálam az AZONNAL a lényeg.
most pályázgatok, jelentkezgetek, de ismerem már ezt. behívnak, elbírálják, nem hívnak vissza..nagy nehezen lesz egy munkahely amiből meg ki van sakkozva az ember, jobb esetben megél napról napra.
apuka semmit nem segít, nincs gyerektartás, semmi.
külföldön többször voltam, szinte egy hét alatt találok munkát szállással. (takarítói, itthon is találnék, de itthon kicsit másképp fizet)
szóval gondolkodtam,
1. vagy ki próbálom vinni a babát a munkahely szállásra, bölcsibe (de amíg nem biztos a helyem, nem telt le próbaidő, lehet több munkahelyen kell lennem, mire lesz egy hosszútávú, szóval mindenhova utaztatni szerintem nem lenne szerencsés)
2. megbíznék ismerőst, akinek már van két gyereke, ő vállalná harmadiknak, elmenne gyedre helyettem, fizethetném neki a kieső m.bérét is, vagy elmenne főállású anyának (nem tudom lehet ezt 3 gyerekkel?)ez még átbeszélendő, nem ismerem az összes lehetőséget, hogy végül is mennyit kellene neki fizetnem így.
3. intézet
tudom, eléggé "szemétnek" tűnik az egész, de nem akarom kockáztatni azt, hogy a gyereknek esetleg a 60-ezres gyedből ne tudjak gyógyszert venni, vagy éhen haljunk, vagy kockáztassam, hogy a lakásból tesznek ki tartozások miatt (albérlet)
a tgyással még elvagyunk.
utána jön az éhhalál, ha nem találok itthon jó munkát.
nem vesznek vissza, a cég megszűnik.
ha nem lesz munkám, 60 ezer csak a rezsire lesz elég!
és a munkáét is nehéz most keresni, mert elbukok a mikor tud beállni dolgozni kérdés alatt!
dehogy áldás kell a külföldi m.vállalásra, hanem B terveket gyártok. Ha gyed mellett nem lenne munkám.
igen dolgoznék gyed mellett, de a dolgozNÉK-ból nem élek meg. kint meg egy telefon és mehetek vissza.
nem perelem az apát. én szeretem őt, csak ő nem. na mindegy.
"csak veszélyesen hangzik ez a "családba fogadás""
Hát a családba fogadással teljesen el vagytok tévedve, csak azt nem tudom, aki nem ért hozzá, miért szól bele!?
Semmi köze annak az intézethez.
Pont ilyen helyzetekre való, mint amit a Kérdező ír.
és amíg nem?
a 60 arra elég, hogy ezt azt nem befizetve megéljünk.
ha nagyon elhúzódik, arra se lesz pénz, hogy vonatjegyet vegyek. nemhogy ott megélni fizetésig.
de ugye ezzel ne törődjek, biztos lesz munkám. nem kell a B terv, minek az. tényleg. elvileg nem ördögöt kell festeni a falra..
Nálad nem csak a kimenetellel lenne gond, hogy arra az átmeneti időszakra amíg kimész, kibérelsz egy lakást és állást találsz addig hová tedd a gyereket, hanem utána is.
A gyerkőc pici, 2 és 5 év múlva is pici lesz, kint is lesz oviszünet, zárás ameddig a gyerekért kell érned, aztán meg ki tudja hányszor lesz beteg, amikor otthon kell vele maradnod... szóval nem csak egy rövid átmeneti időszakra kell a problémákat megoldanod hanem hónapokra, évekre is...
Én egyedül jöttem ki két gyerekkel, na de ők már annyira nagyok, hogy egyedül jönnek-mennek az iskolába, ha szünet van akkor hagyok nekik kaját és már tudnak levest melegíteni, szendvicset csinálni és egy kis takonykórral sem kell itthon ülnöm velük. De így sem egy fáklyásmenet és necces, hogy ha valamelyiknek megint 40 fokos láza lesz vagy elkapja a hányós-hasmenéses vírus, akkor mit csinálok, mert ahhoz viszont nem elég nagyok, hogy ilyen helyzetben elmehessek dolgozni.
Én ezt így nem látom megoldhatónak. Vagy kell a két kereső, tehát a pároddal és a gyerekkel mentek ki, így jut esetleg bébiszitterre, vagy te mondjuk napközben dolgozol, a párod reggel-délután megy a gyerekért, közben vagy éjjel meg vállal valami melót.
Vagy összeállsz mással (más anyuka vagy 1-2 barátnő), aki szintén kimenne de egyedül nem biztos, hogy útnak indulna és kölcsönösen segítitek egymást.
Áhh engem kiborít ez az ötlet...Akkor menj el nagyobb városba és anyaotthonba.Aztán akkor elég lesz a 60ezer gyed+60ezer fizetés bőven.
Mások is élnek kevés pénzből mégsem adják le a gyereküket másnak...Apukát meg akkor is perelni kell...Kit érdekel szereted-e vagy sem,ez jár a gyereknek,mert nem csak megcsinálni kell azt,hanem gondoskodni is róla.Ha meg ennyi eszed van,hogy jaj szereted őt nem pereled,akkor menj külföldre,a kicsit meg add árvaházba.Biztosan meghálálja majd,ha 18évesen kiveszed és lesz pénzed rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!