Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyedülálló anya hogy menjen...

Egyedülálló anya hogy menjen ki külföldre dolgozni, ha nincs kire bízni a babát?

Figyelt kérdés

csak mert nem merek belemenni abba az időszakba, mire munkát találok. és addig?

szóval ha letelik a tgyás, gyed mellett lehet dolgozni ugye. nálam az AZONNAL a lényeg.

most pályázgatok, jelentkezgetek, de ismerem már ezt. behívnak, elbírálják, nem hívnak vissza..nagy nehezen lesz egy munkahely amiből meg ki van sakkozva az ember, jobb esetben megél napról napra.

apuka semmit nem segít, nincs gyerektartás, semmi.

külföldön többször voltam, szinte egy hét alatt találok munkát szállással. (takarítói, itthon is találnék, de itthon kicsit másképp fizet)

szóval gondolkodtam,

1. vagy ki próbálom vinni a babát a munkahely szállásra, bölcsibe (de amíg nem biztos a helyem, nem telt le próbaidő, lehet több munkahelyen kell lennem, mire lesz egy hosszútávú, szóval mindenhova utaztatni szerintem nem lenne szerencsés)

2. megbíznék ismerőst, akinek már van két gyereke, ő vállalná harmadiknak, elmenne gyedre helyettem, fizethetném neki a kieső m.bérét is, vagy elmenne főállású anyának (nem tudom lehet ezt 3 gyerekkel?)ez még átbeszélendő, nem ismerem az összes lehetőséget, hogy végül is mennyit kellene neki fizetnem így.

3. intézet

tudom, eléggé "szemétnek" tűnik az egész, de nem akarom kockáztatni azt, hogy a gyereknek esetleg a 60-ezres gyedből ne tudjak gyógyszert venni, vagy éhen haljunk, vagy kockáztassam, hogy a lakásból tesznek ki tartozások miatt (albérlet)

a tgyással még elvagyunk.

utána jön az éhhalál, ha nem találok itthon jó munkát.

2014. ápr. 17. 16:55
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
Ha hivatalosan akarod gyamnak kinevezni, akkor te elveszted minden jogodat a gyerek felett, azt tudnod kell,
2014. ápr. 17. 17:22
 12/43 anonim ***** válasza:
Es ha felmond, te találsz munkát, kiveszed a gyereked, o miből fog élni?
2014. ápr. 17. 17:23
 13/43 A kérdező kommentje:

bnőm csak nem tiltana el a gyerektől, mégha el is veszítem a jogaimat és neki is jó lenne mert a saját gyerekeivel is lehetne, kegyetlen a beosztása és ő is alig találta ezt a munkahelyet.

szóval ha hazajönnék, itthon elhelyezkedni, szóval akkor azzal is számolnom kell, hogy neki halmozzak fel tőkét az újbóli elhelyezkedésre.

sokat gondolkodunk azon is, mert nem is egy bnőm van így, teljesen mobilisak, hogy nem igaz, hogy nem tudunk kisütni valamit, hogy összefogva megéljünk. pl nem mindegyikünk szerte szét kizsákmányoló, instabil munkahelyeken, hanem összefogva. másik bnőm pl csak az élettársától függ. ő pénzeli. ő is totál mobilis, bármibe belefogna.

2014. ápr. 17. 17:32
 14/43 anonim ***** válasza:
88%

Miért nem telepedsz le végleg külföldön és ott FOLYTATOD a családalapítást. Tök nem tudlak megérteni, mindenki olyan nyugodtan válaszolgat, én meg tök felidegesítettem magam, hogy szültél egy gyereket és effektív le akarsz róla mondani. (még hogy éhhalál, micsoda duma...)

Az én testvérem nagyon sokáig várt a gyerekére, most meg veszélyeztetett terhes. Te meg így dobálózol egy gyerekkel...

nem tudom, nekem picit sántít az egész történet... vagy tényleg van ilyen?ááá

2014. ápr. 17. 17:56
 15/43 A kérdező kommentje:

tudod, megszakadna a szívem, ha belegondolok, hogy bármiben is hiányt szenvedjen a kicsi, ha nem tudom neki megadni. nem tudnám ezt végig nézni olyan felkiáltással, hogy de legalább ott vagyok vele. ez szerintem kegyetlenebb lenne, mint inkább tenni valamit, amit csak tudok.

ez is elég kegyetlen lépés, gondolhatod nem könnyű egy anyának a saját babáját "elhagyni", de mindent megér, csak ne sírjon, csak mosolyogjon!

szívesen kivinném, csak azt sem tudom azt hogy oldjam meg.

nézzük:

felvesznek dolgozni. gyerek a szálláson(HA engedik) kapásból felügyeletet fizetni, vagy azzal indítani, hogy bölcsibe beadni. de ugye 1 hónap múlva van fizu.

és lehet utána megint nincs melo, mert nem jövök be a főnöknek, vagy akármi történhet (mindig gyártok B tervet is alapból)

szóval legalább akkor addig kellene itthon felügyelet, amíg kint betonbizti m.helyem nem lesz.

2014. ápr. 17. 18:08
 16/43 A kérdező kommentje:

szóval én apa, anya szerepet egyszerre kell betöltsek.

és egyszerre nem lehetek két helyen.

2014. ápr. 17. 18:11
 17/43 A kérdező kommentje:

most is épp a B tervet gyártom ezzel.

HA nem találnék munkát, mire lejár a tgyás.

ami elég nehéz így, mert mihelyst közlöm, hogy x hónap múlva tudok munkába állni...

2014. ápr. 17. 18:20
 18/43 anonim ***** válasza:

7. vagyok. ja, hogy ez ennyire komoly, hogy le is mondanál a gyerekedről? :O

egyébként ebben az esetben se automatikusan a barátnődhöz kerülne, mert apja van, csak tesz a gyerekére. de ilyenkor megpróbálják meggyőzni az apát, nagyszülőket...

én még most is azt mondom, hogy ha komolyan gondolod, akkor ne hivatalosan intézd, mert nagyon hosszú procedúra lehet visszaállítani a dolgokat.

egyébként ha ennyi barátnőd van aki lépne, miért nem együtt indultok neki az új életnek? kereshetnétek váltott műszakú munkát, így mindig lenne valaki a gyerekekkel. és persze mielőtt nekiindultok, miért nem kerestek munkát?

azért egy vacak munkát itthonról is lehet intézni és kihúzni azzal míg nincs jobb. nekem minden ismerősöm úgy ment ki, hogy el volt intézve a munka, lakás, így azért nem buktak bele és nem hetekig rohangáltak. aztán persze váltottak

2014. ápr. 17. 19:21
 19/43 anonim ***** válasza:

Szerintem meg kellene várnod míg betölti a babád legalább az egy évet.

Érdeklődj az önkormányzatnál (vagy máshol, nem vagyok jártas ilyen ügyekben), hogy kaphatsz e valamilyen támogatást (pl. lakhatási). Ha az apa elismerte a babát sajátjaként szerintem harcolj a gyerektartásért, nem magad hanem a babád miatt.

Egyik ismerősöm úgy élt meg kb. 2 éve gyes-ből, hogy igényelt különböző támogatásokat (albérleti díj támogatást meg ilyesmit). Azóta visszament dolgozni és még mindig úgy gondolja hogy jól döntött annak idején.

A babádnak most az a legfontosabb, hogy te legyél ott vele.

Gondold végig mit nyerhetsz és mit veszíthetsz a döntéseddel.

Kíváncsi vagyok, hogy végére hogy fogsz dönteni.

2014. ápr. 17. 19:24
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Ugye ez csak valami vicc?!Nekünk se megy jól,de sose hagynám másra a gyerekemet.Ez kb úgy hangzik,mintha mások áldását várnád arra,hogy itthon hagyd a gyerekedet és kimenj külföldre sok pénz keresni amíg más neveli a gyerekedet...Ilyen egyáltalán hogy fordult meg a fejedbe?!Lehet szépen perelni apukát.És a bölcsi ingyenes egyedülállónak.És ha gyeden vagy szépen visszamész inkább dolgozni akkor ahonnan eljöttél.Kicsi megy bölcsibe te meg 2éves koráig fizetést és gyedet is kapsz új törvény miatt.Azért ez bőven elég az életre.És utána is gyes és melle a munka...
2014. ápr. 17. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!