Odaadnád a gyermekedet anyósnak ha így viselkedne?
Húúú...még a kommentek is nagyon hosszúak.
Röviden tömören én nem adnám oda.Csoda,hogy őmellé nem kell felnőtt jelenlét.Olyan mintha a balszerencse kézen fogva járna vele :-D..a botladozás meg a minden.
Sok mindent lehet orvosolni ahelyett hogy panaszkodnál. Szerintem ennél rosszabb körülmények között is felnőnek gyerekek és egészséges, érteles emberek lesznek belőlük(lásd a férjed). De ezt a kérdést te már rég eldöntötted magadban nem értem, minek teszel fel ilyen kérdést akkor.
Ha a lépcsővel van problémád akkor azt tanácsolom most jön a karácsony és vegyetek egy leesésgátlót neki ajándékba. És akkor nem tud arra hivatkozni, hogy neki nincs. Amúgy mellesleg jegyzem meg egy 20 hónapos gyerek már rendesen tud menni lépcsőn segítség nélkül ha hagyák ez neki megtanulni. Az hogy egy héten egyszer ha ott van nála a gyerek és sütit kap a nagyitól abba még egy gyerek se halt bele. Ők így tudják csak kényeztetni. 20 hónaposan belefér néha egy süti vagy egy édesség. Szerintem ez is túlzás. Ha tényleg olyan rosszul főz akkor meg vigyél magaddal kaját kostolóba és mond, hogy ebből adjon a gyereknek mert ez a kedvence.
A gyerek hamar meg tanulja, hogy mit lehet otthon és mit lehet nagyinál. Ott mások a szabályok.
A babakocsiból kiborulás az tényleg rémisztő de sajnos ez mindenkivel előfordulhat. Veled més soha nem történt hasonló, hogy egy kicsit megbillent a babakocsi. Gondolom nem direkt volt. De én ezért se ítélem el mert már velem is előfordult, hogy valami miatt megborult a babakocsi. És szerintem nincs olyan anyuka akivel egyszer ne fordulna elő valami hasonló a rossz utak miatt. És nem azért mert vagánykodva toltam a városban. De az írásodból süt az, hogy utálod az anyósod. És nem a problémát akarod megoldani csak kifogásokat keresel arra, hogy miért nem. Annak idején és is rúgtam be 14 évesen mert kíváncsi voltam a averokkal arra, hogy milyen. Pedig én a nem nagyinál voltam hanem egy jólszituált, rendezett családban éltem. Nem tudhatod, hogy a te gyereked tízenévesn mit fog csinálni melletted ezért nem itélheted el. Csak legfeljebb nem fogsz róla tudni.Ha olyan koszos akkor mikor ott vagy akkor neki ugorhatsz és takaríthatsz egy kicsit amíg őa agyerekeddel játszik. Mondazt, hogyy cserébe azért, hogy ő meg vigyázz a gyerekedre. És így akarod meghálálni. És akkor nem lesz belőle sértődés.Szóval sok minden meg lehet oldani azért, hogy a családi béke fent maradjon. arra nem gondoltál, hogy a férjednek e, hogy esik mikor te az ő anyuáját bántod. Hidd el ő is jobban örülne annak he nem ilyen lenne de az öregeket nehéz megváltoztatni. De sok toleranciával lehete kezelni.És a gyerek se hal bele néha ha ott marad nagyinál. Én emékszem arra, hogy az én nagymamámnak még csak potyantós wc-je volt és a víz se volt bevezetve nála ( megjegyezném még ma is sokan ilyen körülmények közt élnek) És még is minden éven voltunk nála nyaralni úgy hogy ott hagyot minket anya pár napra. És imádtuk a nomád körülményeket és nem lettünk betegek. Szerettük a nagymamánkat attól, hogy nem mosott minden wc-s után kezet mert nem is volt hol. De ettől még nekünk a mi nagyink volt és anyától se hallottam róla rosszat, hogy ő milyen, pedig az én anyám egy nagyon pedáns nő volt. Mert elfogadta őt olyanak amilyen.
Én nem vagyok egy bólogatós kutya. Úgy látom, hogy ha valaki valamit másképp lát az szerinted már mind nem normális. Igen is anyuka vagyok és a gyermekem már evett cukorkát és nyalókát, sütit is pedig 18 hónapos csak. És lás csodát nem halt bele. A fogai kitünőek és az étvágyával sincs semmi baj. Nagyon jó evő. Mindent megeszik nem válogat.
Azt hiszed te vagy a legjobb anyuka a világon. Öntelt elkényesztetett vagy biztos a valami kis egyke gyerek vagy.Ha meg kérdeznéd a többi anyukát akinek két év körüli gyereke van, hogy mit kapott nagyitól télapóra akkor a nagy többségnek biztos mikulás csomagot adott a nagyi. De ettől a többség nem sértődik meg mint te és nem idegeskedik rajta. Hanem szépen megköszönik és legfeljebb ők eszik meg.És ne tegyél fel olyankérdést amire úgy is tudod a választ.Te már rég eldöntötted magadban a kérdést, hogy nem adod oda a gyereket a nagyinak. És ha valakinek nem egyezik veled a véleménye az már röktön rossz. De szerintem jobb is hanem adod oda. Remélem mikor öreg és szenilissé kezdesz válni akkor a te menyed vagy vőd nem lesz olyen mint te és majd láthatod az unokád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!