Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves gyermekedet érdekli ha...

1 éves gyermekedet érdekli ha egy könyvben képeket mutogatsz neki, vagy ha mondókát mondasz neki (pl. csip-csip csóka) és a kezével játszol?

Figyelt kérdés
Az enyém kiveszi a könyvet a kezemből és elkezdi rágni, ha meg elkezdek neki énekelni, mondókázni, elmászik inkább labdát gurítani pl.
2011. júl. 14. 16:29
 1/8 anonim ***** válasza:

ha nem élvezi akkor játssz vele mást!

nem vagyok anyuka de szerintem a gyerektől függ, ha látod, hogy nem érdekli ne erőltesd. majd ha nagyobb lesz :)

2011. júl. 14. 16:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem az én gyerekemről van szó, hanem az unokatesómról. Ő nagyon szereti ezeket, nagyon érdekli, ha mindent megmutatunk neki a könyvben, vagy ha éneklünk neki... Most már 2 éves, és van, hogy ő hoz egy könyvet, odaadja nekem, előrefordul, elkezd "tolatni", hogy vegyem az ölembe és együtt nézzük :)
2011. júl. 14. 16:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Az enyém is nagyon szereti,de csak a kedvenc könyvét és a kedvenc mondókáját!!!Akármelyiket nem....
2011. júl. 14. 16:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezért is írtam, hogy 1 éves, mert 2 éves már sokkal értelmesebben és jobban érdekli az ilyesmi. Neki is van 1-2 versike, amiken nagyot nevet amúgy.
2011. júl. 14. 16:39
 5/8 anonim ***** válasza:

A fiam 14 hónapos!

Ha meglát egy mesekönyvet, teljesen extázisban van!:))

Nagyon szereti!!

Ha 2 órán keresztül lapozgatnám neki,és mesélném, hogy mi van a képen, csöndeben figyelne/figyel!!

Mondókákból, nem mindegyiket szereti ő sem.

Kerekecske dombocska (imádja, már nézi a tenyerét,és csinálja a kört:)))

Csip csip csókát, már unja..

2011. júl. 14. 16:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Az enyém nagyon szerette :)

Mondjuk mi már a mondókázást éneklést születésekor kezdtük

A mesekönyv nézegetést pedig 3 hónapos korától (leporellok) jó párat szét is rágott, de nem számít.

Most 2 éves és már a kedvenc mondókáit énekeit simán elmondja-énekli :)

Nem mindegy, hogy mikor kezded...ha fejlődési ugráskor (mászás, felállás, járás kezdetekor) akkor naná, hogy nem fogja érdekelni, mert a mozgás sokkal érdekesebb. Sőt olvastam itt valahol egy nagy esze tudja nőnél, hogy 15-18 hónapos koráig egyáltalán nem beszélt a gyerekhez, meg nem is mesekönyveztek semmi, mert úgysem érti! *nagy meredt szemű szmájli*

Szóval ne erőltesd napközben. A jó időszak erre a napközbeni-esti lefektetés előtt. Vagy napközben mint nálunk amikor felébred a tentéből és ejtőzik még :) Akkor még nyugodtabb, nincs felpörgetve.

2011. júl. 14. 16:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamat sem érdekelték a könyvek meg mondókák 1 évesen. Még a mondókákat élvezte kicsit, de a könyvnézegetés egyáltalán nem érdekelte, inkább tépni meg rágni akarta a könyvet. Most 15 hónapos, és most már tudjuk együtt nézni, meg tudom mutogatni neki az állatokat benne.
2011. júl. 14. 16:51
 8/8 anonim ***** válasza:

A kisfiam 15 hónapos, a mesekönyv, képnézegetés egyenlőre nem köti le. El akarja venni tőlem, ő akar lapozni. A csip-csip-csóka viszont kifejezetten tetszett neki, nagyokat nevetett rajta.

Szerintem ez totál alkatfüggő, egy izgága gyerek nem fog ott ücsörögni fél órákat, miközben mesélsz. Ha nem tetszik neki, nem kell erőltetni.

2011. júl. 14. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!