Egyszer félrenyelt és azóta nem hajlandó enni. Mit tehetnék?
Kisfiam 11 hónapos. Korábban nagyon jó evő volt, de 2 hónapja egyszer félrenyelt és azóta nem eszik. Valami a torkán akasdhatott, egy kis kaja vissza is jött, kicsit megíjedt, de úgy tünt nincs semmi gond, evett is tovább szépen. Másnap mikor elővettem az ettetőszéket, már ordított, mikor beletettem mégjobban. Nem eröltettem evett az ölemben. Egy ideig jó volt, de ugyanúgy elkezd tiltakozni, evett a járókában, asztalnál, szórakoztatva, kukival a kezében/gyümölcsöt is/, de minden csak egy darabig működik. Mára eljutottunk oda, hogy csak akkor eszik, ha megy a tv, pedig soha nem kapcsoltam volna be neki, de máshogy képtelenség megetetni. Néha vannak jobb napok, akkor elég, ha szórakoztatom.
Próbáltam már párszor hagyni, majd megéhezik, de gyümi után 4-5-6 óra múlva is sírva forgatja afejét, ha meglátja a kanalat. Ilyenkor inkább bekapcsolom a tv-t.
Kézzel sem eszik, csak hajigálja az ételt.
Azinte semmit nem hajlandó a szájába venni. Már geszti-esztit is akartam neki adni, de szinte erőszakkal kellett a szájába rakni egy falatot. Utánna rájött, hogy ez finom eszegette is, már nem tudom mit csináljak.
A kedvenceit főzöm, mindewgy, hogy darabos vagy pépes, a bolti kaját sem eszi.
Mit tehetnék?
Egyetértek, ne szórakoztasd, pláne tv-vel, max végszükség esetén pl. vacsinál hogy éjjel aludjatok.
Egyetek együtt, te egyél mindig lelkesen, kapjon a te tányérodból, nem is kell etetni, elég ha kézzel fogdoshat, az izgibb neki.
Foga nem jön esetleg? Bár ha 2 hónapja tart...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!