Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy a 3 és fél...

Normális, hogy a 3 és fél hónapos babám nem hajlandó a tárgyakért nyúlni?

Figyelt kérdés
Kicsit ijesztő számomra,mert látom,hogy szeretné.Szinte görcsösen szuggerálja és nyűszög közben,de képtelen a mellé lerakott ill. a felette logó tárgyakért nyúlni :(
2014. febr. 14. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A valaszt nem tudom. De szerintem eloszor is nyugodj meg, ne szorongj e miatt, es jovo heten pedig vidd el fejlodesneurologushoz + devenyeshez, remelhetoleg ok majd megnyugtatnak! Amugy minden baba mas, ez nehez feladat, kinek elobb, kinek kesobb sikerul...
2014. febr. 14. 20:39
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

3-4 hónaposan a lányom nem nyúlt a tárgyakért csak megfogta tartotta a kezébe adott tárgyat úgy játszadozott vele. Már 6 hónapos múlt és korát megelőzve fejlődik.

De én úgy olvastam az egyik újságban amit a szülés után adtak hogy 3 hónaposan megfogja a tárgyat vagy utána nyúl de a mellé helyezett tárgyat később veszi csak el. Mi most ott tartunk, hogy ha elejti körülnéz hogy hova esett és az oldalára fordulva el is veszi. A lányom így küszöböli ki a hasra és vissza fordulást.

2014. febr. 14. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
nyugodj meg szerintem még jött rá hogy hogyan kell megfogni a tárgyakat vagy csak lusta. itt van egy oldal olvasd el. [link]
2014. febr. 14. 21:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a 3,5 hónapos fiam a föléje lógatott tárgyakért nyúlt és megfogta őket, akkor azt mondta a védőnő, hogy egy hónappal megelőzi az átlagot, tehát 4,5 hónaposan kell csak ezt "teljesíteniük". Nyugodj meg, de ha nagyon aggódsz, kérdezd meg a védőnődet, ha bízol benne. Ha esetleg benne nem bízol, akkor menj el a gyerekorvoshoz, de szerintem nincs lemaradva. Egyszerűen még nem tudja irányítani a kezeit, majd belejön, csak foglalkozz vele, próbáld motiválni. Mellé rakott tárgyakért egyébként még az én fiam is csak 4,5 hónaposan kezdett el nyúlni, úgyhogy azzal még bőven ráér.
2014. febr. 14. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Barátnőm kislánya is csak 4 hónaposan kezdte el, hogy nyúl a tártyakért. Szerintem, normális. Inkább nézz meg olyan oldalt, ahol a baba hétről-hétre vagy hónapról-hónapra fejlődéséről olvashatsz.

Senkinek nem kérdőjelezem meg, hogy nem csinálta a babája, de ne feledd tudnak az anyukák túloznil

2014. febr. 15. 08:53
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Képzeljétek,ma reggel megfogta a játszószőnyegen a legalacsonyabban logó tárgyat :))) Nagyon boldog vagyok!Úgy aggódtam,mert én utána olvasgattam és általában 3 hónaposan megfogják már.

2014. febr. 15. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!