Két hónapos múlt a babám. Úgy érzem nem szeret engem. Bizonytalannak érzem magam. Nem tudok mit kezdeni azzal, ha sír, vagy ha myűgös. Inkább lepasszolom az Apjának, hogy megnyugtassa. Egyszerűen úgy érzem engem, nem szetet, engem nem akar. Még anyós is jobban menyugtatja, mint én. Az első 1,5 hónapban egyedül voltam vele, de mióta az Apja hazajött kiküldetésről csak ő létezik neki, csak, hogy Apa két hét ,múlva megint elmegy. Mit csinájak, hogy jobban kötődjön hozzám?
Azért nem tudod megnyugtatni, mert te is nyugtalan vagy, ő ezt érzi, és úgy naná, hogy nem tud megnyugodni.
Azért rajong most ennyire az apjáért, mert ritkán látja. Ez teljesen természetes.
Kötődik hozzád, hiszen te vagy vele nap, mint nap, te eteted, babusgatod.
Felejtsd el ezeket a negatív gondolatokat, hiszen ezt ő is megérzi.
2014. ápr. 11. 20:47
2/8 A kérdező kommentje:
Én is azt érzem, hogy negatív érzéseimet megérzi. Mióta Apa hazajött, azóta van így. Mondjuk nagyon nehéz volt az első másfél hónap egyeül, de nagyon jól el voltunk, nem éreztem azt a fajta tehetetlenséget. Jobban rá voltam hangolódva a babámra. Most úgy érzem nem kellek neki, és, ha megint kettesben maradunk állandóan sírni fog...
2014. ápr. 11. 20:58
3/8 anonim válasza:
Érzi rajtad a feszültséget. Mozduljatok ki és legyen magadra is időd!
2014. ápr. 11. 21:05
4/8 anonim válasza:
Ha sírni is fog állandóan, az nem azért lesz, mert te vagy ott és nem az apja. Persze az első pár napban neki is megint fura lesz, hogy nincs apa, de utána visszazökken és ugyanolyan jól el lesztek.
Amúgy nálunk is ez van, hogy amint apa hazaér a munkából, akkor anya ejtve, csak enni adjak neki, nálam sír, nem tudom megnyugtatni, csak apával jó. De ez így van jól, hiszen velünk van egész nap, naná, hogy utána meg csak apánál jó. (:
első voltam, ja és 6 hetes a lányom (:
2014. ápr. 11. 21:24
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Igyekszem ledolgozni a fejemben ezeket a negatív érzéseket. Jó tudni, hogy nem vagyok annyira elcseszett anyuka...
2014. ápr. 11. 21:28
6/8 anonim válasza:
jajj, dehogy vagy az, csak egy kezdő anyuka, aki bizonytalan. De tényleg, próbáld ezeket az érzéseket elhessegetni, mert megérzi a picúr.
2014. ápr. 11. 21:43
7/8 A kérdező kommentje:
Hát nagyon kezdőnek érzem magam... Most kezdem megérteni azt a mondást, hogy az anyaság a világ legszebb, és egyben a legnehezebb dolga... Soha semmin nem bizonytalankodtam eddig az életemben, mindig tudtam mit, mikor, hogyan kell csinálni... Egyet tudok biztosan, hogy nagyon-nagyon szeretem a Babámat, és a legjobbat szeretném neki. Egy igazán jó Anyukát.
2014. ápr. 11. 21:53
8/8 anonim válasza:
Szia! Szerintem az anyukák többsége átmegy ezen. Az első időszak nagyon nehéz, fáradt lesz az ember és ingerültebb és bizonytalan. Persze, hogy apa a favorit mert nem vele van 0-24-ben és ő kipihentebb nyugodtabb is. Ha te feszült vagy a babád ezt érzi és ő is nyugtalan lesz. Hidd el a kisfiam 15 hónapos de még mindig ha nekem hiszti napom van akkor vele sem lehet bírni. És , hogy tényleg mennyire szeret nagyon is érezni fogod ha már ki tudja mutatni. Nálunk is mindig apán lóg ha itthon van mert ő reggeltől estig dolgozik de ha valami baj van, valami fáj akkor csak én kellek neki , hozzám bújik. Szóval nyugalom és kitartás elmúlik ez a fárasztó időszak és sokkal jobb lesz! :-D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!