Mit csináljak? Megbolondulok!
Hali!
Nem vagyok még apuka - bár már nagyon szeretnék az lenni... :) - semmi tapasztalatom nincs kisbaba altatással, ill. egy, amikor egy kisbabát a karomban ringatva szenderítettem alvásba. Mindössze egy 5letem lenne, hátha beválik... :)
Dúdoljatok neki, vagy énekeljetek hozzá halkan alváskor vagy meséljetek neki! A hosszú monotonabb szöveg mindenkit elaltat, a kellemes zene pedig jótékony hatással le7 a kicsi szellemi fejlődésére.
Próbálkozhattok akár halk komolyzenével is. Én rendszerint Szörényi-Bródy: István a király vagy Antonio Vivaldi: 4 évszak c. művét hallgatom lefekvésre, és általában beleszenderedek... :) De nem hinném, hogy mjuk a nyárra, vagy néhány sejtelmesebb dallamára nem ijedne meg, ezért ezen műveknek csak a nyugodtabbik részeinek kiválogatását javaslom. Ajánlanám még Wolfgang Amadeus Mozart: Varázsfuvola c. operáját, amiben nem egy csengő-bongó dallam is van, ráadásul Mozart mindig is híres volt a gyermekműveiről. (Első hangversenyét 4 évesen adta).
De a legbiztosabb sztem mégiscsak a saját hangotok. A kicsi sztem ismeri már a ti hangotokat, és ha hallja, tudja, hogy ott vtok. Ha már ringatjátok, akár karban (jobb) akár hintában...sokat énekelgessetek neki, vagy dúdoljatok, akkor is ha leteszitek őt, de csak halkan.
Ne restelljétek, ha netán nem tudtok énekelni! A lényeg, hogy a kicsi halkan hallja vmeikőtöket és nyugodjon meg, csak aztán fog sztem elaludni.
Nem tudom, h. működni fog-e, de ha úgy döntötök, hogy kipróbáljátok, úgy örülnék, ha megosztanátok velem tapasztalataitokat e téren itt a fórumon.
Üdvözlettel: MatyEE 28/F
Sziasztok!Nekem 16 honapos a babám. 3 hónapos kora óta átalaudta az éjaszkát, elötte nagyon hasfájós volt. Voltak persze néha rosszabb éjaszák, 2-3 nap egy hónapban, mikor valami gondja volt és nem aludt. A férjemmel ilyenkor elkezdtük rázni a popóját a kiságyban, hogy hamar visszaaludjon. NA, itt rontottuk el. Egy idő után már csak popórázásra aludt el az addig szépen alvo baba. Volt hogy este másfél órán át a kiaáűgya mellett kellett állnunk és rázni a popót. Ez nagyon fárasztó volt, de magunknak köszönhettük, mi szoktattuk rá. 13 hónapos volt, amikor a férjem egy ilyen majdnam 2 órás altatás után megelégelte és azt mondta, ö bizony nem rázza tovább, el fog aludni egyedül is. NA, és itt a tanács, hátha beválik: Elöször kitaláltunk egy rituálét az alváshoz: fürdés, mese, holdacska megsimogatása, kedvenc nyuszika a kézbe, cumi a szájba, jo éjszakát kivánunk, 3szor megsimogatjuk a hátát és kijövünk töle. kb 1 hétig még nehezen aludt el, volt, hogy többször be kellett menni hozzá, de nem aduk fel az elhatározásunkat, akárhogy sirt, megnyugtattuk, visszafektettük, de semmi rázogatás. 1 hét után ugy aludt magátol, mint a bunda. Azóta nyugodtak a mi éjszakáink is.
Sok szerencsét nekrtek.
Vida Ági módszere segített nekünk, csak ajánlani tudom!!
Már nagyon kivoltam én is mire megtaláltam ezt az oldalt és a könyvet,azóta semmi gondunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!