Anyukák, ti nem unatkoztok otthon?
Az unatkozást nem klasszikus értelemben gondolom, inkább a mindennapok monotonitása az, amit rettentően unok. Minden nap ugyan olyan, nyilván próbálok változatosságot vinni a mindennapokba, de egy 9 hós babának kell a napi rendszerességel, amelyhez nekem is alkalmazkodnom kell.
Amikor ébren van, akkor vele foglalkozom, játszunk, zenélünk, de kicsit unom már ezredjére is várat építeni neki, amit ő leborít, flakonokkal csörömpölni, miegymás. Amikor alszik, akkor a házimunkát végzem, vagy netezgetek kicsit, de már ezek is annyira unalmasak ... esténként alig várom, hogy hazaérjen a férjem, én pedig elmehessek kicsit sétálni, vásárolni Egyedül (már az feltölt, ha egymagam lemehetek a kisboltba), vagy ha letettük a gyereket aludni, akkor felnőttel beszélgethessek.
A fentiek miatt persze lelkiismeretfurdalásom is van, hogy hogy lehetek ilyen, miért nem élvezem ezt az egészet. Persze rengeteg vidám pillanatunk van, imádom a gyermekemet, de valami mégsem jó. (nem, nem vagyok depressziós)
Velem is ez volt kb. 14 hónapos koráig, pedig jártunk ide-oda. Kocsi is van, tehát még könnyebb. De akkor is.
Aztán megváltozott minden. Már elmehetek nélküle is néha. Tök jó programokat csinálunk együtt. 2 naponta megyünk valahova. Már jár, bele sem ül a babakocsiba, csak ha álmos, mert egész napra elmegyünk. Most 20 hónapos és imádok vele lenni. De az elején sokszor szenvedtem, szó szerint.
Sajnos nem vagyok túl állatbarát, lakásban meg sosem tartanék kutyát, nem tartom egészségesnek egyik oldalról sem, így ez nálunk nem opció, de azért köszönöm az ötletet:)
Nagyon várom már a beszélgetős időszakot, alig várom, hogy hülyeségeket beszéljen a lányom, de persze a mostani korszaknak is megvan a maga szépsége, csak cseppet monoton az egész, de lehet csak nekem kellene máshogy tekintenem erre az élethelyzetre.
(A férjem egyébként ma szembesített azzal az összefüggéssel, hogy ma kezdődtek a piros napok, szóval lehet a hormonok szórakoznak velem, és emiatt buktam ma ki kicsit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!