Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15. babája született és mind...

15. babája született és mind császármetszéssel. Debreceni az anyuka. Mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés
Most megy az Rtl híradóban.

2014. ápr. 2. 18:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
Elismerésem! Nagyon fárasztó lehet ennyi gyerek! Egyébként rendezett körülmények közé vállalták őket nem megélhetési gyerekvállalás!
2014. ápr. 2. 22:06
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem normális.Minek szül annyit,mert hogy 15 gyerekkel érdemben nem lehet foglalkozni az tuti.Még 3-4 gyerek között is nagyon okosan meg kell tudni osztani a figyelmet,hogy mindenki megkapja azt a babusgatást,törődést,figyelmet amit igényel,de ezt 15 gyerek között megosztani lehetetlen.
2014. ápr. 2. 22:11
 13/18 Pötyös Panni ***** válasza:
Azt,hogy az életével játszik,ha ez valóban igaz... A legtöbb orvos már negyedik császármetszést sem vállal szívesen mert nagyon kockázatos...
2014. ápr. 2. 22:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

nekem az a furcsa, hogy a legidősebb 14 éves. tehát szülés(ek) után 2-3 hónappal már teherbe is esett a következővel (bár talán ha jól láttam, volt egy iker pár is).

nem értem, hogy a császárhegek hogy bírtak ennyit ki? 2 évet ajánlanak várni, hogy rendesen helyre jöjjön a heg, szóval nekem meredek kicsit. az orvos is elmondta, hogy 5-6 császár után nagyon rizikós még egy terhesség, úgy látszik nekik szerencséjük van. ugyanakkor azt gondolom, hogy egy anya nem hagyatkozhat a szerencsére.

2014. ápr. 2. 23:43
 15/18 anonim ***** válasza:

Én csak olvastam, nem láttam őket, de kb azt írnám le, mint az utolsó.

Ez a nő 14-15éve szinte állandóan terhes... hogy bírja a szervezete? és a hasa, azt a rengeteg vágást? HOgy tud regenerálódni? Fel nem foghatom.

Meg szintén más is írta, hogy 15gyereket hogy lehet úgy nevelni, hogy mindre jusson idő? Nekem három gyerekem van- több terhességet nem is szívesen vállalnék be, mert fizikailag nekem már a harmadik is sok volt. A három gyerek között sokszor alig bírok lavírozni az IDŐvel, meg azzal, hogy kimegyünk bicajozni, ha beesünk a házba mindenki éhes- legyen kaja, legyen tálalva, legyen meg minden, tiszta ruha, tiszta tányérok szóval a takarítás mosás- és még játszak is velük!! Oké, hogy a nagyok-nagyobbak be tudnak segíteni ebbe-abba, de ha tényleg minden évben szült, akkor is van ott 6-5-4-3-2-1éves gyerek is. +egy újszülött... Komolyan nem tudom hogy hogy csinálják?? Megnézném egy napjukat.

Szerintem felelőtlenség az anya részéről, hogy nem védekezik- azaz a szülők részéről. MI van, ha belehalt volna a terhességbe, otthagyott volna 14gyereket....

2014. ápr. 3. 07:57
 16/18 anonim ***** válasza:
Én biztosan nem mernék 15 gyereket vállalni, de elfogadom, hogy nem akart sem védekezni, sem abortuszt. Tiszteletben tartom. Nagyszüleink korában ez általános volt, persze azóta nagyot változott a világ. A mi világunk, de ezek szerint az övé nem. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ez nem szerencse, hanem Isteni gondviselés, nem véletlen, hanem egyfajta áldás... Ami pedig a 14 testvért illeti... Nekem 2 van, de fantasztikus érzés, az, hogy milyen lenne, ha 14 lenne, el sem tudom képzelni, de az biztos, hogy olyat kapnak lelkiekben az ebben a családban élők, amit más kívülről nem ítélhet meg, és legfőképpen nem ítélhet el. Nem láttam a riportot, de írja valaki, hogy rendezetten, jól nevelten nőnek a gyerekek, és ez nem mondható el a szintén "szapora", de annál ordenárébb, mosdatlanabb és tudatlanabb kisebbség sok tagjáról... Én is majdnem meghaltam a második szülésemkor (a gyermekem nem is élte túl), holott semmiféle esélye nem volt a normálhoz képest. Neki esélye sok van, mégis eldöntötte fejben, hogy minden rendben lesz, és láss csodát: így is van... Hosszú, boldog életet kívánok mindannyiójuknak! :)
2014. ápr. 3. 10:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nekem ebből a cikkből nem az jön le, hogy simán mennek a minennapok a 15 gyerekkel.

"Négy gyermekünk édesanyámnál lakik, akivel közös az udvarunk."

"A férjemmel folyamatosan a békebíró szerepét játsszuk, mert egy nagy családban mindenkinek magának kell kikaparnia a saját gesztenyéjét, legyen szó időről vagy figyelemről."

"Mivel mindenki máskor indul, és a különórák miatt máskor is érkezik, nincs közös reggeli, ám a legalább egyórás közös vacsorához mindannyian ragaszkodunk."

"Számunkra is csoda, hogyan jövünk ki, mert az előzetes tervezgetéseknél mindig azt látjuk, hogy kevés a pénz. Mégis mindig elrendeződnek a dolgok."

"A munkám erősen függ az időjárástól, abban is nap mint nap megtapasztalom az Úrnak való kiszolgáltatottság örömét."

Szóval gyakorlatilag az eltérő napirendek miatt szinte lehetetlen közös pontokat találni.

Ennek ellenére valóban csodával határos, hogy 15 problémamentes terhességet tudott kihordani és a 15 császármetszéseknek sem voltak szövődményei, hogy utána szinte azonnal vállalták a következő babát.

Mondjuk ha nem védekeznek és abortuszellenesek, akkor elvileg még lesznek gyerekeit. Egy nőnél lehet csak 50-en túl lesz menopauza és elvileg még akkor is teherbe tud esni, ha véletlenül van egy-egy peteérése.

Egyébként a nő 18 éve van GYEDen, a férje méhész, nagyon jól kell fizetnie a méhészszakmának, hogy 15 gyerek tanszerét + osztályfőnöki pénzt + kirándulás díjakat + kajapénz ki tudják fizetni (tegyük fel a tankönyveket adják egymásnak). Nem is beszélve ha felsőoktatásba mennek a gyerekek. Na és képzeljünk el egy karácsonyt.

De még ha nem is a pénzt nézzük, mert tényleg az az ő dolguk, el nem tudom képzelni, hogyan lehet csak 10 percet beszélgetni egy gyerekkel egy nap, hogy elmesélje mi volt a suliban/oviban.

Ráadásul szerintem rossz lehet úgy felnőni egy gyerekként, hogy mindig minden holmid használt, mindenen mindig meg kell osztozni, mindig ki kell várni a sorod, nem mesélheted el amit akarsz azonnal előbb mindig várni kell és persze külön szobáról csak álmodhatsz.

Igaz hatalmas szeretet lehet, de nekem ez kicsit sok.

Ennek ellenére nem ítélem el őket, mindenki úgy él ahogy akar. Sok boldogságot és jó egészséget kívánok hozzá!

2014. ápr. 4. 11:01
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Még az merült fel bennem, hogy a 10. császárja miért nem volt szenzáció??? vagy a 8. , vagy a 13...... hisz már 4 is ritka...
2014. ápr. 4. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!