Szerintetek ez normális dolog?
Egyik ismerősömnek van egy 3 hónapos kislánya, és büszkén meséli, hogy milyen jól elvan a gyerek a tévé előtt, meg hogy élvezettel gügyög neki. Mondtam neki, hogy én úgy tudom, hogy ilyen piciként még nem ajánlott tévét néznie, erre kb felháborodva mondja, hogy ha kimennek sétálni, akkor is ugyanezt látja a kicsi, nincs a tévében semmi különös. Ja meg hogy ő is nézi és neki sincs baja tőle.. Szerintem ez már kész vicc. Az ilyen pici babák még nem tudják úgy feldolgozni ezeket a villódzó fényeket (még ha csak mesét is néz), mint mi, szerintem ez teljesen egyértelmű. Nem mondom, hogy most ettől feltétlenül baja lesz a lányának, de szerintem nagyobb az esélye, hogy elromlik majd a szeme, stb. A másik kedvencem, hogy mivel ők nem isszák meg a vizet, ezért a babának sem fognak adni (meg sem próbálják, hogy elfogadja e), csak üdítőt. Tudom hogy az ő gyerekük, de nem tudok nem kiakadni ezeken.
Ezek a dolgok csak nekem "furák", vagy szerintetek sem normális?
Ha van időd, akkor fejtsd ki, hogy hol tévedtem. :)
A villódzó fény felnőttben is provokálhat egyszeri rohamot, főként, ha kimerültséggel társul mondjuk. Voltunk anno fesztiválon elsősegélyes sátorban, sok-sok kimerült felnőtt kap rohamot a villogó fényben. Ez nem specifikus a gyerekekre, erre céloztam. Egyebekben nem szólítottalak meg. Ilyenkor, amikor nem értesz valamihez, jobb nem mondani semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!