Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor vacsizik a babátok,...

Mikor vacsizik a babátok, fürdés előtt, vagy után? Főleg 1 éves vagy idősebb korú babákra vagyok kíváncsi, de minden választ szívesen fogadok!

Figyelt kérdés
Az Aludj jól gyermekem című könyvben olvastam, hogy a "rendes" menete fürdés, utána vacsi, utána alvás. Fiam 15 hós, nálunk este 6 körül vacsi, 7 körül fürdés, utána még szopik és alvás. Én csinálom rosszul? Kb. 1 hete nem tudjuk este elaltatni, 1,5 ordítás és egy Viburcol kúp kell, hogy sikerüljön, de ezt nem szeretném. Lehet, hogy a vacsora időpontja a rossz?
2009. dec. 18. 12:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kisfiam 13 hónapos 2 napja próbálom tanítani az egyedül való elalvásra..

Mi pár hónapja 4 óránként eszünk,

Délben van ebéd,4-kor uzsonna, 6-kor vacsora(kenyérféleség valamivel),és tegnap előttig 7-kor volt fürdés utána tápszer.

2 napja viszont csak 8-kor fürdik,utána kap tápszert,és már a 2.napon egyedül aludt el,sírás nélkül.

2009. dec. 18. 12:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

14,5 hós a lányom, nálunk is 6.00-kor van a vacsora, utána játszás, 7.30-kor fürdés, 8.00 körül tápszer és alvás. Azt sajnos nem tudom miért nem akar aludni, nálunk is szokott ilyen időszak lenni.

2009. dec. 18. 12:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

6 körül vacsizik, 7kor fürdés, aztán fél 8kor 270 tápszer. 8 körül alvás.

ne dőlj be ezeknek a degenerált könyveknek. úgy csináld,ahogy jónak látod.

ja! 19 hónapos a fiam

2009. dec. 18. 12:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű,nem álmos,próbálj meg alkalmazkodni hozzá,hátha beválik(8 órai alvás még nem késő).A vacsi után toljátok ki a fürdést 1 órával és a többi menjen ahogy szokott...Ha nem jön a foga,miért adsz kúpot?

A lányom 13.5 hónapos,Ő f9-kor vacsizik,9-kor fürcsi f10 alvás.Reggel olyan 9-ig egyhuzamban.

2009. dec. 18. 12:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az én kisfiam 15 hónapos. Nálunk már régóta (kb. 5-6 hós kora óta) "bevált szokás", hogy este 7-kor pancsizik apával, utána jön a vacsora, még 10-15 perc játék közösen (kergetőzés, puszilkodás, nevetgélés), és 8-kor már ágyban van.

Szerintem a Te babád nem éhes még 6 órakor. Fel kéne cserélnetek a sorrendet. Legkésőbb 8-kor igy is ágyba kerülhet. Nálunk az esti rövid játéknál úgy pörög, hogy rögtön lefárad, leteszem, és kb. 5 perc múlva már alszik is.

2009. dec. 18. 13:06
 6/12 A kérdező kommentje:
Azért adtam kúpot, mert nem tudom biztosan eldönteni, hogy a foga jön, vagy túlpörögte magát. A szemei pirosak, nagyon álmosnak néz ki, nyűgösködik, de elaludni nem akar, még a cici sem igazán kell neki. Mindenáron ki akar menni a nagyszobába játszani apával. Nemrég bújt ki a 14. foga, talán jön neki a többi szemfog, vagy esetleg a hátsó örlők, de érezni annyira nem érzem. Ezért gondoltam, hogy a kúp segít.
2009. dec. 18. 13:12
 7/12 A kérdező kommentje:

Nagyon kis mennyiségű kajákat eszik, dokinéni is meglepődött, mivel 12,5 kg és 83 cm. Azt mondta valószínűleg majd ha elhagyja a szopcsit, akkor fog rendeződni az étvágya.

Ha éhes egyébként cicit kér, tehát ebből azt gondolom, hogyha fürdés után nem kap a cici után, akkor nem éhes, hanem valami más gond van.

2009. dec. 18. 13:18
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, mind nagyon hasznos, legalább tudom, hogy azért a nagy többség vacsi után fürdik. Nem szívesen kínoznám a gyerekem ilyen könyvvel, módszerrel, de már kezdünk kicsit kétségbe esni. Eddig csak néhány nap volt, hogy problémás volt az alvás (fogzás, front, stb.), de már kb. 1 hete nem bírunk vele.

Várok még válaszokat!

2009. dec. 18. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi előbb vacsiztunk, aztán fürödtünk, de valamiért mindig annyira felébredt a fürdéstől, hogy nagyon kínlódás volt az alvás - 22h előtt nem is sikerült! ( pedig a fürdés 20h körül volt)

Néhány hete felcseréltem, így a fürdés után fél kilenc körül eszik( tejpépet kap esténként), 21h körül már magától alszik!

2009. dec. 18. 13:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
előző: 1 éves a kislányom
2009. dec. 18. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!