Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan fogjak hozzá? Babám 2...

Hogyan fogjak hozzá? Babám 2 hónapos, és mára odáig jutottunk, hogy ha egyedül vagyok vele (általában a nap nagy részében) semmit nem tudok csinálni tőle. Ha nincs a kezemben, vagy ha leteszem és nincs a cumisüveg a szájába, akkor ordít.

Figyelt kérdés

Egyedül, önállóan csak percekig van el. Hiába a sok színes játék körülötte! A napközbeni alvások is rövidek, és cumisüveg a szájában van, amint elveszem tőle, vagy megmozdítom ordít. A cumit nem fogadja el!

Az éjszakáink jól telnek, akkor elalszik nálam, majd a kiságyba átteszem.

Nem szeretnék semmi extra dolgokat csinálni mellette, csupán néhány szükségletem kielégítését, mint pl. enni.

A válaszokat, tanácsokat előre is köszi!

2009. dec. 18. 11:30
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
babakocsiba berakod, kiviszed magaddal a konyhába. lát téged, megnyugszik, hogy vagy, és elnézelődik, míg Te eszel.Pl.:)
2009. dec. 18. 11:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Fiam 6 hónapos és ismét ez a gond nálunk is. A 3. 4. hónap volt ebből a szempontból a legjobb.

Szóval ami nekem mindig is segített az az Adamo hinta. Ahogy mozog a baba, úgy mozog a hinta is. Vízszintes és függőleges irányba is.

Én is végig szoktam "pakolni" egyik helyéről a másikba (pihenőszék, játszószőnyek, hinta). A szőnyegen is akkor van el ha ott vagyok vele és dögönyözöm, a textilpelussal csikizem az arcát (lógatom a feje fölött és néha végighúzom az arcán), énekelek neki, tapsikolunk. Ha meg sétálunk, akkor a tükörben imádja nézegetni magát.

Kitartás!!! Remélem nálatok is beválik valami!

2009. dec. 18. 11:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is a sok színes játékot vedd ki tőle, elég csak 1-2 darab, mert a sok nem jó még neki.

Az én fiam pl. napközben nincs a kiságyában, max ha a kezemben alszik el és oda rakom be, de általában a nagy ágyon van. Mellé rakom a nyusziját, ami alváskor is mellette van, és azzal "társalog".

A cumisüveget pedig vedd el tőle, nem kell, hogy egész nap a szájában lógjon, akkor már inkább a cumi. Nekem se mindig fogadja el, de akkor is visszateszem neki, és egy idő után "rákap". Nekünk szerencsére olyan a lakásunk, hogy a szobából, ha nagy ágyon van, akkor kilát a nappaliba és a konyhába. Ha bent hagyom, akkor is mindig "lát", de ha hallom, hogy nyűglődik, akkor bekiabálok neki, hogy itt vagyok, mindjárt megy anya. Ha meg a konyhában van dolgom, főzök, akkor berakom a hordozóba, fel az asztal tetejére, kitámasztom, ő nézelődik, én meg csinálom a dolgom. Néha odamegyek hozzá, megsimizem, megpuszilom, hogy azért érezze, hogy ott vagyok.

Tehát az a lényeg, hogy a cumisüvegről próbáld még most leszoktatni, mármint hogy ne legyen egész nap a szájában, mert később nehezebb lesz.

Én is egyedül vagyok vele egész nap, de enni muszáj, mégha ő sír is egy kicsit. Mindig mondom neki, hogy előbb eszik anya, hogy utána legyen mit ennie a babának...

Kitartás és sok türelem!

2,5 hós fiúcska anyukája

2009. dec. 18. 11:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Babahordozó, és viszed magaddal. Én is mindég így csináltam míg pici volt.
2009. dec. 18. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is ilyen volt a helyzet, ezt a kérdést tettem anno fel:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Lehet segítenek az ötletek. Hordozókendő sajna nem vált be, de végül belejöttem mindenbe. Azalatt míg aludt (sokszor csak 20 perc), olyan dolgokat csináltam, ami nem zavarhatja fel álmádól, amíg a kezemben van nem tudom megcsinálni, vagy enni. Mosást könnyű indítani, nehezebb néha teregetni. Porszívó szerencsére nem zavarja őt, most egyenesen imádja. Vasalni este szoktam, vagy amikor alszik. Főzés: gyors, ill. félkész dolgok a sütőben. Vagy ha főzök, akkor nagyobb mennyiséget, amit lefagyasztok, utánna újra előszedek. Hintaszékbe, dönthetős etetőszékbe ültetem (bár most már rendessen ül), hogy tovább bírja benne, sokat énekeltem, éneklek neki. Egyik nagy kedvenc az Én elmentem a vásárba... imádja.

Ha felkelt, akkor közvetlen utánna kezdj hozzá a dolgoknak, akkor még kevésbé fáradt, jobban tűri, hogy mást csinálsz. Utánna foglalkozz vele. Játszatok, észreveszed mikor lesz fáradt, akkor altathatod. Egy idő után minden könyebben fog menni.

2009. dec. 18. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
de mit bonyolítjátok ezt túl? babakocsi vagy hordozó. Kitűnően elvannak benne, esetleg cumi. Elnézelődik, az anyját is látja. A legtöbb baba azért sír , mert nem látja az anyukáját. Kb. 6-7 hónapos korukig ők azt hiszik, hogy anyu meg ők egy test.
2009. dec. 18. 12:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk sem aludt a leányzó, tényleg még pisilni is csak este meg reggel tudtam elmenni. Aztán beraktam a mei-tai-ba és úgy csináltam a munkát, a mai napig lóg rajtam. Ami meg olyan volt azt este, mikor apuci is hazajött és játszik vele, vagy amikor már aludt.

(Pl a karácsonyi sütiket remekül meg lehet csinálni este 8 és 11 közötti időszakban a két etetés között :) )

Egy 2 hónapos baba pedig egyébként is teljesen az anyjától függ, imádja a világ közepe számára. Mindig lásson az a lényeg. :) Ha kell akkor fusson a konyha, nálam sem volt tip-top, nem is vagyok hajlandó nagy vendégfogadást csinálni Karácsonykor. Inkább babáztam-babázok, és nem szégyellem, hogy ölbebabám van.

6 hós baba anyukája

2009. dec. 18. 12:45
 8/10 anonim ***** válasza:
sajnos én is igy volta vele,apa külföldön én pedig egyedül az 1 hónapos babával,aki mindig a kezembe volt.2 hónaposan kapott egy pihenőszéket abba kb 10 percig elvolt hiába látott orditott,ahogy nőtt úgy önállosodott,sajnos tanácsot nem tudok adni,kitartást neked vannak ilyen babák,és ezt csak az érti meg aki ebbe a helyzetben van.
2009. dec. 18. 13:00
 9/10 anonim ***** válasza:
vegyél egyhordozót, kösd magadra (kendő, Mei Tai, csatos hordozó)
2009. dec. 18. 13:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat és tanácsokat.

A babahordozót már próbáltam én is, kivittem a konyhába, és kb. 10 percig el is nézelődött benne, de utána jött a sírás.

Próbálkozok. A kengurut ill. különféle hordozók valamelyikét még nem próbáltam, mert ezek 2 hónapos kortól ajánlottak. Van egy kengurunk itthon, abba pont tegnap tettük bele, de csak néhány percre. Illetve olyat ami újszülött kortól használható, a kis gerince miatt nem mertem kipróbálni.

Mégegyszer köszi! Mindenkinek jó babázást! és kellemes ünnepeket!

2009. dec. 18. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!