Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy a fenébe történhet ilyen?

Hogy a fenébe történhet ilyen?

Figyelt kérdés
Félfüllel hallottam a hírekben, hogy egy 3 hetes kisbaba meghalt otthon vérzéses tüdőgyulladás miatt. Tudtok valami közelebbit a dologról? Kerestem neten, de nem találtam semmit. Még annyit csíptem el a hírekből, hogy H1N1-et nem mutattak ki Nála, a szülei viszont nem voltak beoltva. Hogy történhet ilyen? El nem tudom képzelni, hogy nem volt tünete. Láz, köhögés, ilyesmik. Egy 3 hetes babával már egy köhhintésnél és hőemelkedésnél rohannék a dokihoz. Ennyire figyelmetlenek lehettek a szülei basszus? Fel nem tudom fogni....
2009. dec. 17. 23:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is Szlovákiában élek,és nem félek.Nem véletlenül nem kértünk az oltóanyagból....amúgy voltunk gyerekorvosnál...üres volt a váróterem.A nővérke is mondta,hogy hetek óta nincs betegük.
2009. dec. 19. 19:00
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerinted ne görcsöljek annyira rajta?Férjem szerint tulzásba viszem,de mit csináljak.Szerintem az is tesz hozzá,hogy sajnos nincs tejem és egy növér azt mondta,hogy csak az anyatejjel tudom megvédeni a picit a betegségtöl.Es most hogy nincs.....
2009. dec. 19. 19:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem görcsölök.Az esély hogy elkapja,még most sem nagyobb mint annak az esélye,hogy más influenzát elkaphat.A babám tápszeres.Én nem oltatok,mert úgy nem látom értelmét az oltásnak,ha beoltva is megfertőzhetem.Örüljetek inkább a gyönyörű gyermeketeknek.Ez az állandó rettegés felesleges.Tönkremennék bele...
2009. dec. 19. 19:14
 14/20 anonim ***** válasza:
A miénk is tápszeres.Igazad van.Kicsit most megnyugodtam a válaszaitoktol.
2009. dec. 19. 19:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van,felesleges aggódni,az ember nem kerüli el a sorsát,de a felesleges rettegés elveszi az öröm pillanatait.Elővigyázatosság,esetleg oltás,kézmosás és az alap higiénia-és már megtetted a magadtól telhetőt!Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
2009. dec. 19. 19:55
 16/20 anonim ***** válasza:

utolsó!

mi kiköltöztünk Sk-ba. eddig kuss volt, nem is kicsit... nincs járvány, ezt elnyomták a híradóban 2 hetente egyszer. erre a múlt héten látom az újságban, h hááát ez nem is annyira igaz. mert van járvány... szerdán reggel a csallóköz írta: egész Csallóköz tele van h1n1 beteggel. most már cikkeznek róla, mert hamarosan lesz oltóanyag... gusztustalanok... mi hazautaztunk és otthon beoltattuk magunkat és a fiamat is. De! itt a gyerekorvos közölte, h nem is olthatja be, mert itt nincs törzskönyvezve az oltóanyag. szánalmas az egész. ráadásul megvették a szlovákok azt az oltást amit amerikából kitiltottak és 9 évnél fiatalabb nem is oltható vele. de a magyar oltóanyag akkor sem kellett nekik.

jah! és beszéltam az itteni barátnőmmel, neki 1-ik fia 1,5 éves, a másik 3,5. ovis. ők is félnek, de azt mondta, h az állam döntött helyette, beleszólása sem lehetett...

2009. dec. 19. 20:44
 17/20 anonim ***** válasza:
azóta már rég nem is utolsó, bocsi:))
2009. dec. 19. 20:46
 18/20 anonim ***** válasza:
szerintem nem azon kéne lovagolni, felelőtlenek-e... Vszínű hatalmas tragédia az anyukájának, és ha belegondoltok egyébként is az... Lehetett első gyerekes, tapasztalatlan, orvos is félre diagnoztizálhatott.... Én csak reménykedhetem, hogy mindent észre veszek időben, de bármikor történhet a gyerekünkkel vmi, elég egy pillanat, míg másra figyelsz!!! És legyünk őszinték: bizony elbambulhatunk, vagy akármi miatt nem figyelünk egy pillanatra, és megvan a baj! És ha tragédiával végződik mindegy, akkor em bocsájtanánk meg agunknak... Tehát ne ítélkezzen senki, főleg ha nem tudunk semmi biztosat. Ne haragudj, de ez egy elhamarkodott, rosszindulatú kérdés...
2009. dec. 19. 21:14
 19/20 anonim ***** válasza:
Attól függetlenül, hogy Te a férjed és mindenki be van oltva, hordozhatjátok a vírust és átadhatjátok a babának! Te nem betegszel meg de megfertőzösd a kicsit vagy bárki mást....
2009. dec. 19. 22:31
 20/20 anonim ***** válasza:

Valaki azt írta valahol, hogy találkoztak velük az orovsnál. Nem is három hetes hanem nyolc napos volt a baba. És a harmadik gyereke volt a családnak. (Nem tudom igazat írt e az illető)

Na de mielőtt anyukáról kommentelnénk, nem ő volt az egyetlen aki hirtelen meghalt. Többen voltak akik egyszerűen összeestek és meghaltak. És ők felnőttek voltak.

Nyolcnapos baba meg nem lehet alultáplált stb, mert ki sem adták volna akórházból, mert akkor nem régen térhettek haza. Lehet hogy volt baja a tüdejének, én is találkoztam anyukával, akinek a babája tüdőbeteg volt, ilyen kicsiként. Ezért minket is elküldött röntgenre az orvos, mert mondta két picinek is beszűrődés van a tüdején. És akkor nyár volt, sehol nem volt még az influenza, nemhogy a H1N1.

2009. dec. 19. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!