Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Háton fekve bukástól alvás...

Háton fekve bukástól alvás közben mi történhet?

Figyelt kérdés
2011. jún. 4. 09:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Megfulladhat a baba, ha félrenyeli. Bár az én fiam mindig elkezd előtte mocorogni, és oldalra fordul.

Én azt szoktam, ha nem büfizik (akkor fekve a kajcsi alatt lesz levegő, ezért bukik sokszor ilyenkor, mert kijön a levegő, de kinyomja a felette lévő kajcsit), leteszem, és állok fölötte, 10 percen belül elkezd "büfisen" mocorogni, akkor felkapom és kijön a büfi, esetleg egy kis bukással. De legalább nem olyan nagy.

2011. jún. 4. 09:45
 2/8 anonim ***** válasza:
jól írta az első, megfulladhat. nekem egy főorvosnő azt mondta a babák automatikusan oldalra fordítják a fejüket.a lányom hason alvós és nem szoktattuk mégsem át a háton alvásra. egyrészt mert nem tudott háton aludni, másrészt mert én is féltem ezektől a büfiktől.
2011. jún. 4. 10:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom háton alvó volt, nem lehetett hasra tenni, utálta. Nagyon bukós baba volt, sőt most 10 hónaposan is bukik az anyatejtől, ha utána nem alszik. Rengeteget félre nyelt, mikor pici volt és ezért is aludt közöttünk, mert bizony nem mindig fordította oldalra a fejét, és sokszor nagyon félre tudott menni neki és olyankor a frász kerülgetett, így közénk vettük és most is közöttünk alszik, nem tudom kiságyba tenni. Ha újra kezdhetném nem tudom másképp csinálnám-e, mert tényleg megfulladhatott volna, ha sokszor nem kapom fel.
2011. jún. 4. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem a kórházi szobatársamnak fulladt majdnem meg a babája, mert hanyatt feküdt és bukott és nem fordította el a fejét. Hála az égnek időben észrevettük, és nem lett baj.

Az én kislányom hason alvó, így nincs ilyen gondunk, de nagyon kell vigyázni az biztos.

2011. jún. 4. 13:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekünk 2 hetesen 2x is majdnem megfulladt,akkorát bukott,hogy az orrába is ment,és nem kapott levegőt.Egyikünk fogta,másikunk orrszívó porszívóval szívta ki,szegénynek vörösödött a feje,szörnyű volt nézni,ahogy szenvedett,próbált levegőt venni,de nem jött semmi,és mikor sírni is akart,azt sem tudott,csak nézett kétségbeesetten...Szerencsére kiszívtuk,de fél óra kellett,amíg megnyugodott,nekem meg vagy 2 hét,mire "kihevertem"...

Mindenképpen szerezz be egy ilyen orrszívót,és tartsd kézügyben!

2011. jún. 4. 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Ilyen bukás beszippantós élményem nekem is volt egyszer. Szerencsére pont elöl volt az orrszívó. Nem kívánom senkinek! :(

Amúgy igen, megfulladhat. Altasd hason, oldalra tudja fordítani a fejét, ha kijön valami. Nekem nagyon bukós volt. Volt hogy egy nap 5-6 pelust is elhasználtunk a feje alatt.

2011. jún. 4. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok...hát el vagyok képedve miket írtok. jesszus! és minket még a dokinéni arra akart rávenni hogy szokassam át a babát háton alvásra! no éppen ezek miatt nem mertem sohasem.
2011. jún. 4. 21:40
 8/8 anonim ***** válasza:
A hason alvásnak is megvan a veszélye (fulladás), ezt szerintem úgyis a baba dönti el, hogyan szeret aludni, amelyik hason, azt nem fogod rávenni a háton alvásra, és szerintem fordítva is igaz. Az én fiam háton alvó, de rögtön elfordítja a fejét, ha buknia kell, és sehogy sem tudtam rávenni a hason alvásra. Sajnos. Pedig úgy könnyebben jön ki minden levegő, ami nyomja a kis hasát.
2011. jún. 4. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!