Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babámnak este 37.4...

5 hónapos babámnak este 37.4 volt a hője, ha magától nem ébred fel éjszaka felébresszem, hogy megmérjem a lázát?

Figyelt kérdés
2009. dec. 17. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:

37,4 még csak enyhe hőemelkedés, a legtöbb embernek este felmegy ennyire...

Érdemes infra-hőmérőt beszerezni, mert azzal bármikor megmérheted a hőt felébresztés nélkül is 1 mp alatt (fülben, homlokon)... Hosszú évekig a hasznát veszed majd!

2009. dec. 17. 21:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez már a levont érték? Szerintem ne ébreszd fel, ha nincs jól, akkor magától fel fog ébredni.
2009. dec. 17. 21:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem,ez a mért érték.
2009. dec. 17. 21:28
 4/9 fotucsok ***** válasza:
szerintem sem ébreszd fel, úgyis felébred,ha rosszul lenne.
2009. dec. 17. 21:32
 5/9 anonim ***** válasza:

amikor felébredsz éjjel, menj be hozzá, és óvatosan tedd a homlokára a kezed. én így szoktam.

az enyém ha lázas, gyorsan szedi a levegőt alváskor, ebből már tusom, hogy lázas, és ilyenkor felébresztem.

2009. dec. 17. 21:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha a végbélen mérted, és még nem vontad le, akkor még hőemelkedése sincs!Amúgy álmában nyugodtan megmérheted neki hónaljban is, ahhoz pedig nem kell felkelteni!Viszont ha akkor lázas lesz, a gyógyszer miatt kell kelteni!

A lényeg hogy ez még se nem láz, se nem hőemelkedés!

2009. dec. 17. 21:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha ez a mért érték, akkor a hője csupán 36.9, ami teljesen normális. A normál hő 36.5 és 37.5 között van (ez a levonás után érvényes, ha popsiban mérted, akkor 05 fokot kell a kapott értékből levonni).
2009. dec. 17. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:

És hol mérted? Mert aszerint kell még átszámolni. A 37.4 egyébként átszámoltnak is jó, mert nekikmagasabb az alaphőmérsékletük is.

Egyébként nem mindig a hőmérséklet számít. Nekem a múltkor a picinál (több helyen mérve, többféle hőmérővel mivel nem hittem el) írd és mond 37.2 volt a hőmérséklete. Tiszta forró volt, aludt folyamatosan, de nyegedóránként sírva ébredt, alig tudtam megvigasztalni és lázcsillapítót kapott három napig. Erre. Mert különben nyugataln volt, meg sírt.

Azt mondta az orvos úgy látszik őt így megviseli.

A nagyobb simán aludt 39.5 fokos lázzal is.

2009. dec. 17. 21:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyébként szokták mondani hogy érdemes mérni neki ha jól van, hogy lásd mennyi a normál hője és akkor ahhoz tudsz viszonyítani.

De felébreszteni lázmérésre szerintem felesleges. Mert a homlokán meg főként a testén érzed, ha forró és lázas.

2009. dec. 17. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!