Ha éjszaka belázasodik, felébred?
Ma kapott 4 hónapos oltást. Az előzőekkel nem volt probléma, de most mintha jobban kihangsúlyozta volna az orvos a belázasodás esélyét.
Mindig nézegessem? Vagy úgyis felébred éjszaka, ha lázas?
Vagy adjak neki éjszakára egy kúpot? :/
Nekünk a 2 hónapos oltás után (Kötelező+Ajánlott+Rota) belázasodott.
'Poén' az volt, hogy egész nap nem volt nyűgös, este fürdettük, hisztizett az evésnél, de azt hittük, hogy azért, mert már hulla fáradt volt.
Megmértük fürdetés után a hőmérsékletét és levonva 36,3 volt.
Azt hiszem hajnali fél 1-kor mentem be hozzá megérzésből és tűzforró volt a feje. Hőmérséklete az egekbe és azonnal felraktam neki egy kúpot és meg is etettem, hogy ne száradjon ki. Kb. 10-20 perc alatt lement a láza és aludt tovább. Reggelre kutyabaja nem volt..
enyém minden oltástól belázasodott, így lefekvés előtt mindig kapott kúpot. éjszaka ha felment akkor nem ébredt fel rá, lázmérésre és kúpozásra se mindig.
első, szerencsés vagy, enyém éjszaka-hajnalban lázasodik leginkább. mondjuk egyébként is kelek hozzá 1,5-2 óránként ha beteg így azért csak észreveszem ha felmegy :/
Nem merném álmában a lázát mérni.
Esére kap egy kúpot fürdés után és majd nézem, majd alszok....
Az én fiam még sose lázasodott be oltás után, de egyébként többször volt már lázas, és ő nem ébred fel rá.
Szerintem, éjjel nézd meg néhányszor. Úgyis felébredsz többször, mert idegesebb leszel az oltás miatt. Én nem adok/adnék előre lázcsillapítót, de ez én vagyok,hogy te adsz-e, az a te/ti döntésetek, nem jobb vagy rosszabb, mint másé.
Megkérdezhetem, éjszaka miért nem mered megmérni a lázát? Fel sem ébrednek rá általában, pláne, míg picúrkák. Még a 2 évesemnek is meg tudom hónaljban is mérni úgy a lázát, hogy kihámozom a pizsamából és nem ébred fel rá.
Utolsó vagyok.
Még eszembe jutott, hogy talán két válasszal feljebb írta valaki, hogy ő ad lefekvés előtt, mert belázasodik a babája. Amikor majd te is kiismered a babádat, könnyebben tudsz dönteni ilyen helyzetben, mint most, mert már tudod, hogy belázasodik-e vagy sem.
Nekem nagyon ijesztő volt az első láz (rögtön egy 39,4 a levonás után, hajnal fél3-kor), és az enyém is éjjelre/hajnalra lázasodik.
Sziasztok!:)
Túléltük az éjszakát :D
Nem adtam neki kúpot, nem is lázasodott be, viszont 2x felsírt...pedig már végig szokta aludni az éjszakákat.
Köszönöm mindenki válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!