Milyen főzeléket csináltok álltalában 6-hó babátoknak? Adnátok ötleteket? És egy vagy két napra főztök?
itt vannak jó receptek.
én két adagot szoktam főzni. és így vagy vacsira is azt kapja ami az ebéd volt vagy másnap ebédre
Az én kislányom 4,5 hónapos kora óta eszik főzeléket és imádja őket.
Én úgy szoktam, hogy mindenhez krumplit turmixolok (nem rántom, habarom).
Kedvencek: Cukkini, padlizsán, tök paradicsomos burg.
A cukkinit, és a padlizsánt fólia alatt 20 percnyi idő alatt készre tudod sütni, és akkor jöhet a krumpli.
A tököt ételízesítős vízben megfőzöm, és az előbb leírtak alapján.
A paradicsomot is kicsit meg kell főzni, és át kell paszírozni.(konyhai műanyag szűrőn elég).
De adhatsz neki gyümölcsös "főzeléket" is.
ÉN ís 2 adagot szoktam ebéd+vacsi, de ha esetleg megmarad akkor sincs semmi baja másnapig
Nem használok semmiféle ízesítőt, se sót, se cukrot. Lassan nekikezdünk egy-két zöldfűszernek talán, de én úgy érzem, az is ráér. Most nyolc hónapos, fél éves koráig csak anyatejes volt.
Krumplit, céklát, almát, cukkinit, répát felvágom és megfőzöm. Krumpli+ egy, vagy két zöldség. Szoktam sütőtököt a főtt krumplihoz adni, a tököt sütöm hozzá. Heti párszor már adok csirkehúst, azt a zöldség előtt teszem a főzővízbe, mert annak több idő kell, aztán együtt főzöm a többivel. Heti kétszer kap a főzelékbe olajat (extraszűz olívát használok), ebből olyan 180 grammhoz adok egy fél teáskanálnyit.
A főtt/sült cuccot összeturmixolom, kanállal kapja.
Néhány variációhoz kell önteni folyadékot, mert különben túl sűrű, én főzőlevet használom erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!