Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ebédet főztök álltalába...

Milyen ebédet főztök álltalában 8-hó babátoknak?

Figyelt kérdés
esetleg irnátok valami jó recepteket,még mindig krumplival sürítetek?
2010. febr. 21. 14:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Általában cukkini, cékla, brokkoli, borsó, sütőtök, vmilyen gyümölcs, ezek husival és rizzsel sűrítek.

Receptek:

[link]

[link]

2010. febr. 21. 14:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi is kb mint az első, répa, cukkini, tök, fehérrépa, zeller, spenót, paradicsom, cékla, sütőtök, zöldborsó (egyszer sárgát is adtam neki), kb ezeket ette. Van, hogy belefőzök tojásmentes tésztát (durum) a zöldségekhez a végén, és azt kapja, vagy tojássárgáját hús helyett. Volt, hogy sügőben sütöttem magunknak is cukkinit, paradicsomot, és azt kapta összeturmixolva minifasirttal (alig fűszereztem meg az övét). Az én kisfiam a rizst nem szereti. Spenótot is úgy csináltam, hogy együtt főztem a nem pépes spenót golyókat + krumplit, kis vegeta, és a végén tojássárgájával besűritettem, nagyon izlett neki (és nekünk is)... :) Sok sikert :)
2010. febr. 21. 15:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálunk általában brokkoli, cukkini, spenót, sütőtök, paradicsom a menü. Mindegyik krupmlival sűrítve husival vagy az első kettő reszelt sajttal. Olyat szoktam még, hogy leveszöldségek (répa, fehérrépa, karalábe..) plusz foghagyma, hagyma és egy kis krumpli, husi. Végülis húsleves főzelék, de külön csinálom, mert semmilyen sót se használok, csakis zöldfűszereket teszek bele és egy kis olajat.

Most szeretnék majd durumtésztából is csinálni ebédet.

2010. febr. 23. 09:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Tésztát, tojást, sajtot, (sárgaborsót) nem lehet még ekkora babának adni allergia kialakulása miatt. Én mindig a baba kiskönyvében lévő korának megfelelő alapanyagokat keverem össze.Nagyon sok tej, tojás,liszt érzékeny van a közelünkben,nagyon nehéz a családnak kitalálni mit adjanak a piciknek enni.
2010. febr. 23. 09:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk az ebéd sem megy gyümölcs nélkül, a zöldségeket nem eszi meg magukban, mindig banánnal, almával keverem. Spenótot, brokkolit, répát, kelbimbót, mikor mit, megfőzök nagyon kevés vízben, aztán turmixolom banánnal vagy almával, vagy mindkettővel.
2010. febr. 23. 10:47
 6/7 anonim ***** válasza:

zöldségeket -rizs,krumplival,só és cukor,olaj,lisztnélkül

FINOM GUSZTUSOS.

gyümölcs-rizsel

Kostol már felnött kaját is természetesen.

2010. febr. 23. 12:40
 7/7 anonim ***** válasza:

12:40 vok

+ húsi,sajt...

2010. febr. 23. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!