Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Itt merjem hagyni a majdnem...

Itt merjem hagyni a majdnem két éves kislányomat?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy elmaradott, szegény régiójában élünk Magyarországnak, munkát nem találtam a közelünkben, Budapesten azonban már hármat is ajánlottak, ami tetszene is nekem nagyon...a város is és a munka is.

A szüleim elvállalnák hogy vigyáznak rá, amíg én dolgozom, csak nagyon félek hogy ha heti 5 napot minimum távol vagyok tőle, az őt is, engem is meg fog viselni nagyon, ráadásul olvastam az úgynevezett "patológiás gyászélményről" amit a kisgyerek minden alkalommal átél, mikor az anyja nincs vele, akkor is ha csak a boltba szalad el, mert ő nem tudja hogy visszajön az anyja illetve hogy mikor jön vissza, még nem lehet neki elmagyarázni és különben is az anyja a legfontosabb egy gyerek számára. Az hogy magammal vigyem, kizárt mert akkor dolgozni megint nem tudok tőle, ott vagyok ahol a part szakad. Nem akarom hogy ő emiatt akár egy másodpercig is szenvedjen vagy hogy esetleg maradandó törést okozzak a kis lelkében. De tény és való hogy a pénz is nagyon jól jönne amit keresnék...Szerintetek?

2014. márc. 11. 12:29
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Nem, csak mindig felbosszant amikor jönnek nekem olyan közhelyes dolgokkal hogy "én irányítom a sorsomat" meg "az én gyerekem, oda viszem ahova akarom". Szívből örülök ha a hozzászólóknak ilyen családja van, az enyém nemhogy messze van a tökéletestől hanem egyenesen szar, és akinek nem volt még balszerencséje autokrata apa, anya mellett felnőni vagy akár egy autokrata főnöknek dolgozni, nem is értheti hogy én miről beszélek. Hogy a fenébe ne létezne ilyen??? Kedves naiv hozzászóló, akkor meséld már el hogy képzelted? Összepakolom a gyerek holmiját meg a magamét és szépen elindulunk a vakvilágba? Az ajtón nem jutnék ki vele, már ott kezdődik a probléma...Arról nem is beszélve hogy egy normális szülő minimum megkérdezi a lányát, hogy hova viszed azt a gyereket, megfelelő körülmények közé? Lesz mit ennie, lesz hol aludnia, nem fog hiányt szenvedni semmiben? Főleg azok után hogy ők tartottak el eddig, meg úgy néz ki még ezután is sokáig ők fognak. :(
2014. márc. 12. 14:54
 22/28 A kérdező kommentje:
Ja és ismerek nem egy történetet ahol elvette a nagyszülő a gyereket a szülőtől hatóság segítségével vagy akár anélkül is úgyhogy ne is halljam még egyszer hogy az lehetetlen, mert elég nagy tájékozatlanságra és az emberismeret teljes hiányára vall, amikor valaki ilyen hülyeségeket mond.
2014. márc. 12. 15:03
 23/28 piroska és a farkas ***** válasza:
Én, speciel, nem gondolom, hogy lehetetlen, pont ezért írtam, hogy ne adj rá nekik lehetőséget.... Nem tudom, milyen az amikor "autokratikus" szülőkkel vagy körülvéve, de hacsak nem vagy kiskorú, akkor és oda viszed a gyerekedet, ahova AKAROD. Lehet, hogy sokan naívnak tartanak majd engem, de azt gondolom, hogy ha neked lesz mit enned, akkor neki is, és ha neked lesz hol laknod, akkor neki is, hacsak nem olyan albérletbe készült többedmagaddal, ahol kizáró ok a gyerek. Elindulni pedig eleve úgy kell, hogy a bölcsit lerendezed, nyilván. És azt sem értem, hogy mit vársz a hozzászólóktól igazából, senki nem fog arra bíztatni, hogy hagyd otthon a gyereked, és senki nem fog arra sem bíztatni, hogy élj a szüleid függőségében továbbra is.
2014. márc. 12. 15:12
 24/28 anonim ***** válasza:

persze, hogy lehet. ha otthagyod nekik heti 5 napra, akkor ki is nyílt a kapu számukra efelé.

van egy folyamat amit ha megteszel, el tudsz szabadulni.

keresel munkát, bölcsit, kiveszel egy szobát és már mész is.

mi az, hogy az ajtón nem jutsz ki?

hány éves vagy? komolyan sajnállak, hogy ilyen családod van és pont emiatt én mennék ahogy csak tudnék.

akár egy anyaotthon is szóba jöhet, ott 1 évig maradhatsz, segítenek mindenbe, még a gyerekre vigyázást is megoldják, nem kell rezsit meg lakbért fizetni, 1 éved van, hogy lábra állj. 1 év alatt azért ki lehet venni egy albérletet, keresni egy 8-4-ig tartó munkát és félretenni egy kis pénzt a nehezebb hónapokra.

2014. márc. 12. 15:54
 25/28 anonim ***** válasza:
Autoriterre gondoltál, az autokrata inkább kormányzati jellegű önkényeskedés, zsarnokság. Ezt azért írom, mert gondolom sok pszichológiai jellegű cikket-egyebet olvasol, látszik az írásodból. Ne hagyd, hogy a gyereked is abban nőjjön fel, amiben te. Állj a sarkadra, keress munkát, lehetőleg anyáék háta mögött, vagy végezz el valamilyen képzést, ha nincs más lehetőség, és ha már van elég erőd, lépj. Minél hamarabb. És ne hagyd a gyereked, örökre bánni fogod. Sok sikert.
2014. márc. 12. 16:10
 26/28 anonim ***** válasza:
És te ilyen emberekre hagynád a SAJÁT gyerekedet? Neki is olyan sz@r legyen, mint neked volt anno? APUKA HOL VAN???
2014. márc. 12. 21:23
 27/28 anonim ***** válasza:

értem én, h nem vagy könnyű helyzetben. alá is írom, h nagyon nem. ha te ennél nem tudsz többet tenni (pedig lehetne), akkor ez a válaszom: nem, a jelen körülmények között és a te felfogásod ,mellett ne hagyd ott a szüleidre a gyereked, inkább ne menj fel Pestre dolgozni.

1. a gyerek lelkében borzasztó károkat okozna a hiányod

2. a szüleid nem biztos, h megfelelően tudják támogatni őt a testi.-lelki fejlődésében, így inkább ne hagyd rájuk a nevelését nélküled vasárnap estétől péntek estéig, mert az qrva sok...

később, ha te és a helyzet megérett rá, nézz vissza és olvasd el a többi választ is

2014. márc. 12. 21:55
 28/28 A kérdező kommentje:

Jó de mégis hogyan kezdjek ennek neki?

Először is el kell kezdenem dolgozni, el kell érnem hogy próbanap után szerződést is ajánljanak nekem, és amint megvan a munkahelyem, kereshetek albérletet, csak onnantól tudok neki megfelelő körülményeket teremteni. Most csak így nem ülhetek fel vele a vonatra és leszállok a pályaudvaron, a gyerek kezét fogva meg két nagy bőrönddel, így nem lehet nekiindulni.

Anyámék mindig azt mondták, menjek csak nyugodtan, éljem az életem, hagyjam rájuk, ne törődjek vele, ők mindent megadnak neki...nem feltétlen rossz szándékból, csak szerették volna ha én is élek még egy kicsit, jól érzem magam, nem temetem el örökre a fiatalságomat a gyerek miatt...szóval volt illetve van ennek egy ilyen oldala is.

Mindegy, köszönöm a hozzászólásokat, a segítségükkel legalább kizártam azt a lehetőséget, hogy a kicsit itthagyjam, éreztem én hogy ez nem lesz jó ötlet, de itt 100%-ban meg is erősítettetek benne hogy ez így is van.

Gyakorlati tanácsokat viszont szívesen vennék még azzal kapcsolatban hogy mégis hogy kezdjek ennek neki (a különélésnek).

2014. márc. 13. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!