Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Itt merjem hagyni a majdnem...

Itt merjem hagyni a majdnem két éves kislányomat?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy elmaradott, szegény régiójában élünk Magyarországnak, munkát nem találtam a közelünkben, Budapesten azonban már hármat is ajánlottak, ami tetszene is nekem nagyon...a város is és a munka is.

A szüleim elvállalnák hogy vigyáznak rá, amíg én dolgozom, csak nagyon félek hogy ha heti 5 napot minimum távol vagyok tőle, az őt is, engem is meg fog viselni nagyon, ráadásul olvastam az úgynevezett "patológiás gyászélményről" amit a kisgyerek minden alkalommal átél, mikor az anyja nincs vele, akkor is ha csak a boltba szalad el, mert ő nem tudja hogy visszajön az anyja illetve hogy mikor jön vissza, még nem lehet neki elmagyarázni és különben is az anyja a legfontosabb egy gyerek számára. Az hogy magammal vigyem, kizárt mert akkor dolgozni megint nem tudok tőle, ott vagyok ahol a part szakad. Nem akarom hogy ő emiatt akár egy másodpercig is szenvedjen vagy hogy esetleg maradandó törést okozzak a kis lelkében. De tény és való hogy a pénz is nagyon jól jönne amit keresnék...Szerintetek?

2014. márc. 11. 12:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért patológiás gyászélményt nem élnek meg a gyerekek egy boltba ruccanással, viszont heti 5 nap távoléttel garantáltan megéli azokat a negatívumokat, amelyeket az anyátl való tartós szeparáció okozhat ilyen korú - és minden korú - gyereknek.

Ritkán tanácsolok ilyen konkrétat, de NE MENJ. Ártanál vele, igen. Vidd magaddal, add bölcsibe.

Egy pszichológus

2014. márc. 11. 15:20
 12/28 anonim ***** válasza:

nem értem, hogy miért nem lehet bölcsibe adni egy 2 évest?

kezdj új életet, van munkalehetőség, akkor költözzetek fel, napközben dolgozz, ő menjen a bölcsibe, este meg együtt lehettek. szakadj el a szüleidtől, van már gyereked, tehát felnőttél. majd hétvégén meglátogatjátok őket

2014. márc. 11. 15:42
 13/28 A kérdező kommentje:

A bölcsis megoldás azért nem működne mert

1. Egyáltalán nincs arra garancia hogy felveszik, meg hogy van-e egyáltalán hely.

2. Egyik munkahelyen mindig 9-től este 6-ig kell dolgozni, másikon meg fél 10-től éjfélig. Mutass már egy bölcsődét, ahol akár 6 után is érte mehetek, de főleg olyat, ahol éjfél után!

3. Szüleim se hagynák hogy magammal vigyem Pestre.

2014. márc. 11. 15:42
 14/28 anonim ***** válasza:
Mármint mi az, hogy a szüleid nem hagynák...? Ilyen nincs, már ne is haragudj.
2014. márc. 11. 15:43
 15/28 A kérdező kommentje:
Ó hogyne lenne...
2014. márc. 11. 15:44
 16/28 A kérdező kommentje:
Engem kidobnak, őt pedig elszakítják tőlem örökre...én meg ezt nem akarom.
2014. márc. 11. 15:46
 17/28 anonim ***** válasza:
Ha ilyen a szüleid hozzáállása akkor pont akkor van esélyük tőled örökre elszakitani ha heti 5napot otthagyod. Ha ilyen eszedbe jut akkor ez garantált is. Ha magaddal vinnéd reálisan nem tudják elszakitani. Igy ott sem hagynám a gyereket főleg!!
2014. márc. 11. 16:06
 18/28 anonim ***** válasza:
Akkor keress normális melót, és vidd a gyereket is. Miért ne engednék el veled a szüleid?! Te vagy az anyja! Apuka hol van?
2014. márc. 11. 17:01
 19/28 piroska és a farkas ***** válasza:
namost először is felnőtt ember vagy, akinek gyereke van. ha a szüleid olyanok, mint ami a szavaidból érződik, akkor ne adj nekik esélyt arra, hogy mondván " nem törődtt vele, mi neveltük"-tényleg elszakíthassák tőled. Tegyük fel, hogy lenne bölcsi ami felveszi a kislányodat. Akkor már csak azt kéne megoldani, hogy azokon a napokon amikor 6-ig vagy, 4-5 körültől fogadj fel egy babysittert, aki érte megy, vagy 3-tól ha hosszú időnek találod a 9-4-ig bölcsiben levést, bár akik 8-4-ig dolgoznak, gyanítom, h az ő gyerekük is ott van kb 8 órát. A másik napra szintén ez a verzió,hidd el, rengetegen keresnek pesten diákmunkát, találnál megbízható embert. ja, és én is voltam úgy babysitter, hogy 11-ig, éjfélig, igaz, ilyenkor a család kifizette nekem pesten belül a taxit az órabéremen felül, hogy biztonságban legyek. Azt kell átgondolnod, hogy heti kb hány alkalomra/órára lenne szükséged emberre, ezekkel az időpontokkal márcsak azért is enne esélyed találni valakit, mert ilyenkor egy főiskolás már általában nem órán ül. Biztos, hogy nem könnyű a helyzeted, de nem lehetetlen megoldani, csak határozd el magad, és ami a legfontosabb, hogy - ha apuka nincs képben, mert róla nem írsz - ti KETTEN vagytok most a kislányoddal egy család, és a dolgok a te döntéseiden múlnak, nem a szüleidén.
2014. márc. 11. 18:26
 20/28 anonim ***** válasza:

érdekes, hoygminket milyen hangnemben oktatsz ki, miközben azt elfogadod, h a szüleid nem engednék (!) el veled a tulajdon gyereked és annyira nem vagy a saját sorsod irányítója, h azt is lehetséges verziónak tartod, h a szüleid elvegyék és eltiltsák tőled a tulajdon gyereked. most akkor velünk szemben karakán vagy, anyádékkal szemben meg behúzod füled-farkad?! pfff

lehet, h nem vennék fel azonnal bölcsibe, de te ezt mentségként használod arra, h erre hivatkozva eleve meg se próbáld. ha a szüleid kidobnának otthonról, akkor se vehetnék el a gyereket, sőt, ebben az esetben még inkább az a képlet, h nem otthon élsz, hanem Pesten, ahol van munkád (nem csak kétféle munkahely létezik, hajts fel egy harmadikat, ahol lehet nappal dolgozni) és igenis veled van a gyerek, gondolom, nem 15 vagy, h a szüleid gyámkodhassanak a gyereked felett.

amúgy mivel a kislányod majdnem kétéves és egyedül neveled, nagyon is jó esélyed volna a bölcsődei elhelyezésre. csak ahhoz az kellene, h ne csak a neten fórumozókkal szemben legyen nagy a szád

2014. márc. 12. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!