Itt merjem hagyni a majdnem két éves kislányomat?
A helyzet az, hogy elmaradott, szegény régiójában élünk Magyarországnak, munkát nem találtam a közelünkben, Budapesten azonban már hármat is ajánlottak, ami tetszene is nekem nagyon...a város is és a munka is.
A szüleim elvállalnák hogy vigyáznak rá, amíg én dolgozom, csak nagyon félek hogy ha heti 5 napot minimum távol vagyok tőle, az őt is, engem is meg fog viselni nagyon, ráadásul olvastam az úgynevezett "patológiás gyászélményről" amit a kisgyerek minden alkalommal átél, mikor az anyja nincs vele, akkor is ha csak a boltba szalad el, mert ő nem tudja hogy visszajön az anyja illetve hogy mikor jön vissza, még nem lehet neki elmagyarázni és különben is az anyja a legfontosabb egy gyerek számára. Az hogy magammal vigyem, kizárt mert akkor dolgozni megint nem tudok tőle, ott vagyok ahol a part szakad. Nem akarom hogy ő emiatt akár egy másodpercig is szenvedjen vagy hogy esetleg maradandó törést okozzak a kis lelkében. De tény és való hogy a pénz is nagyon jól jönne amit keresnék...Szerintetek?
Azért patológiás gyászélményt nem élnek meg a gyerekek egy boltba ruccanással, viszont heti 5 nap távoléttel garantáltan megéli azokat a negatívumokat, amelyeket az anyátl való tartós szeparáció okozhat ilyen korú - és minden korú - gyereknek.
Ritkán tanácsolok ilyen konkrétat, de NE MENJ. Ártanál vele, igen. Vidd magaddal, add bölcsibe.
Egy pszichológus
nem értem, hogy miért nem lehet bölcsibe adni egy 2 évest?
kezdj új életet, van munkalehetőség, akkor költözzetek fel, napközben dolgozz, ő menjen a bölcsibe, este meg együtt lehettek. szakadj el a szüleidtől, van már gyereked, tehát felnőttél. majd hétvégén meglátogatjátok őket
A bölcsis megoldás azért nem működne mert
1. Egyáltalán nincs arra garancia hogy felveszik, meg hogy van-e egyáltalán hely.
2. Egyik munkahelyen mindig 9-től este 6-ig kell dolgozni, másikon meg fél 10-től éjfélig. Mutass már egy bölcsődét, ahol akár 6 után is érte mehetek, de főleg olyat, ahol éjfél után!
3. Szüleim se hagynák hogy magammal vigyem Pestre.
érdekes, hoygminket milyen hangnemben oktatsz ki, miközben azt elfogadod, h a szüleid nem engednék (!) el veled a tulajdon gyereked és annyira nem vagy a saját sorsod irányítója, h azt is lehetséges verziónak tartod, h a szüleid elvegyék és eltiltsák tőled a tulajdon gyereked. most akkor velünk szemben karakán vagy, anyádékkal szemben meg behúzod füled-farkad?! pfff
lehet, h nem vennék fel azonnal bölcsibe, de te ezt mentségként használod arra, h erre hivatkozva eleve meg se próbáld. ha a szüleid kidobnának otthonról, akkor se vehetnék el a gyereket, sőt, ebben az esetben még inkább az a képlet, h nem otthon élsz, hanem Pesten, ahol van munkád (nem csak kétféle munkahely létezik, hajts fel egy harmadikat, ahol lehet nappal dolgozni) és igenis veled van a gyerek, gondolom, nem 15 vagy, h a szüleid gyámkodhassanak a gyereked felett.
amúgy mivel a kislányod majdnem kétéves és egyedül neveled, nagyon is jó esélyed volna a bölcsődei elhelyezésre. csak ahhoz az kellene, h ne csak a neten fórumozókkal szemben legyen nagy a szád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!