Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16hós kisfiam még mindig...

16hós kisfiam még mindig sokszor felébred éjszakánként cumiért. Minimum 5-6szor kelek hozzá. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Van, hogy csak berakom a cumit a szájába és alszik, és van hogy addig ott kell feküdnöm vele, amíg vissza nem alszik. Néha már fogom, és beviszem magam mellé, mert nagyon fárasztó.
2009. dec. 13. 20:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 15 hónapos a kislányom.

Sokmindentől lehet, de az biztos, hogy ennyi idősen már szépen kellene aludnia, és max. egyszer-kétszer kelni hozzá.

Lehet, hogy:

- túl fáradtan alszik el (nem hancúroztok vele? nem néz tv-t közvetlen lefekvés előtt?)

- fázik

- meleg van

- kényelmetlenül alszik

- túl sötét van (ha nincs éjjeli fény)

- túl világos van (ha lámpa ég)

- éhes

Ezek a legkézenfekvőbb okok, és remélhetőleg, köztük van a Tiétek is.

2009. dec. 13. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
A lányom 13 hós és én is sokszor kelek hozzá visszadugni a cucit. És nem éhes, szomjas, stb 98%-ban, mert csak visszadugom és alszik tovább. Néha szomjas akkor iszik, cuci és alszik, Van hogy egyszer-egyszer én is odaviszem már magunkhoz mert nem bírom. De a megoldásra még nem jöttem rá azon kívül hogy ne azzal aludjon el, mert akkor nem keresi akkor sem ha felkel, hanem visszaaludna. De ezt ebben a korban nagy üvöltés nélkül tuti nem tudnánk megtenni, én meg nem vagyok az az "üvölts csak pár napig majd megszokod" fajta, úgyhogy marad egyenlőre a cucidugdosás, hacsak nem mond valaki valami okosat és nem üvöltetőt itt. Vagy ha elég nagy lesz elviszi a télapó vagy ilyesmi.
2009. dec. 13. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kislányom is felébredt párszor.(most 13 hós) Próbáld ki, hogy több cumit teszel be. Én körbepakolom cumikkal- jelenleg 4 db mindig van benn- egyet tuti megtalál. Ja, az egyik világítós a DM-ben vettem, MAM-os és nem is volt nagyon drága. Feltöltöd és reggelig bírja. Remélem bejön nektek is! És ne ugorj egyből. Azt mondják ez már megszokás is.
2009. dec. 13. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Szoktasd le a cumiról.
2009. dec. 13. 21:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szoktasd le a cumiról és tanítsd meg egyedül elaludni.

"Aludj jól, gyermekem"-nekünk bevált.

2009. dec. 13. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Még két cumi van az ágyában, de néha több. Világit belőle kettő:) nyöszörög, de nem megyek azonnal. Kicsit várj. Megint nyöszi, még mindig várok. Általában ezek után talál egyet és alszik tovább. Ha segélykérően sír, azonnal megyek, ha csak nyöszörög, akkor várok.
2009. dec. 13. 22:24
 7/7 anonim ***** válasza:
fiam is ezt csinálta fél éves kora óta velünk alszik mert egy éjjel kb 15 -20 szor felébredt a cumiért..most 18 hónapos .éjjel csak bedugom és alszik tovább.tudom hogy nem jó,de az ágyból kiugrálni sem volt jó.majdcsak egyszer elég nagy lesz ahhoz hogy megváltozzon a dolog.kitarás
2009. dec. 14. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!