Éjszakánként felébred, azt gondoloja játékidő van.3-4 órát is ébren tölt. Hogyan vehetném rá, hogy hagyja abba és aludjon szépen reggelig, ahogyan eddig tette?
hú, tanácsot nem tudok adni, de le a kalappal.
annakidején a lányom kilenckor elaludt és felkelt 1,5óra múlva. aztán fent volt ő is hajnal egyig. Olykor bejött az hogy nem kapcsoltam lámpát, és egy idő után ismét elálmosodott. aztán átállt arra hogy nem kelt fel.
1,5 évesen már valószínűleg megérti(bár biztos nehezen fogja fel), magyarázd el neki, h aludni kell, mert este van, sötét. Nekem is az volt az első gondolatom, amit az előző válaszadó írt. Ne kapcsold fel a lápát. Jobb ötletem nekem sincs, szerencsére az én 15 hónaposommal nincs ilyen gond, viszont én is átestem az elején a "mikor alussza már át az éjszakát"-on. Akkor a visszaaltatás bejött, bár volt, h 1 órán keresztül is riszáltam a hátsóját. Lámpa leoltva, és próbáld altatni, visszafektetni, stb. ahogy azt elalváskor szoktad. 1 valamit nem szabad, feladnod! Biztos beletelik jópár napba, de ne hagyd, h ő nyerjen, te legyél a főnök! Kitartás!
Nem lehet,h éhes és azért ébred? Lehet, h ez ébredés után nem látszik rajta, de én megpróbálnám laktatósabbra venni a vacsit, hátha az is segít. Esetleg álometetés.
A lámpaleoltás a legjobb ötlet, és sorold el neki, hogy a többi családtag meg a játékok is alszanak. Esetleg az apuka nem tudna segíteni visszatenni az ágyába?
Az álometetés sztem kb. 7-8 hós kor után már nem működik (felébred rá).
(Azt hiszem, én megvárom legalább a 2 éves kort, amikor olyan ágyat kap a kisfiam, amiből egyedül ki tud jönni.)
Egy szobában vagytok ?
Olyankor mikor fent van annyit, mit csinál ? És te mit csinálsz ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!