Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gáz ha pirosra festjük a...

Gáz ha pirosra festjük a hálószobát de kisfiúnk születik?

Figyelt kérdés
Már nagyon régóta tervezzük hogy pirosra festjük a hálószobát, de kiderült hogy kisfiúnk lesz. Ettől függetlenül mi pirosra festenénk. Végülis nem gyerekszobát csinálunk külön, hanem hálószoba csak a baba ott lesz velünk. Viszont anyósom azt mondja hogy a piros "agresszív szín a babának".. Ennek van valóságalapja? Vagy tényleg nem mindegy milyen színű a fal????
2008. júl. 22. 16:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tény és való, hogy a piros nyugtalanító szín szerintem egy kisbabának. Az én szobám, úgy van festve, hogy kb másfél méterig hanga vörös ( ez a szín hivatalos neve) ott van egy bordűr, fölötte pedig tojáshéj színű. Mikor kitaláltam ezt a kombinációt nem is gondoltam, hogy ilyen gyönyörű és elegáns lesz. Én is tiszta vöröset akartam, csak nekem a z ablak előtt van egy tuja és eléggé besötétít így is, tiszta vörössel meg pláne. De így nagyon szép. Szerintem próbáld ki te is, káposzta is megmarad, kecske is jóllakik. Ha gondolod, privibe küldök róla képet, hogy lásd milyen élőben.
2008. júl. 22. 16:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne gáz? Meg akkor nem is a babaszoba lenne olyan, csak a hálótok. Nekem is tetszik a piros szín. Ha Nektek meg ez a szín tetszi, nem kell hallgatni az anyósra!! Végül is Ti fogtok ott aludni!!

Jó festegetést!!!

2008. júl. 22. 16:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen küldhetnél képet. Én is gondolkoztam ilyen 2színű kombinációkon, és épp ezért mert csak pirosban szerintem is eléggé sötét.
2008. júl. 22. 17:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia, Nekünk már most is piros a hálószobánk, és szintén az egyik felében lesz majd a bébisarok. Nem hiszem, hogy ha egy baba nyugodt kiegyensúlyozott körülmények között van, akkor a szoba színe árthatna neki... Ja és szintén kisfiunk lesz, úgyhogy szerintem fel a fejjel, ha az a baba megkapja a számára szükséges törődést és szeretetet, akkor semmi baj nem lehet!
2008. júl. 22. 18:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Éppen most olvastam az egyik babamagazinban, hogy a piros fokozza a vérkeringést, megnöveli a pulzusszámot. De elárulnám, hogy amióta nem a mi vörös falú szobánban van, sokkal rosszabbul alszik :-) :-( Szóval sztem nyugodtan.
2008. júl. 22. 18:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát az biztos hogy a szeretetet és a törődést is meg fogja kapni :) Maximálisan. Hát ha ott nyugodtabban aludt akkor én megkockáztatnám:) Mert tényleg évek óta piros hálószobát szeretnék és most rászántam magam. Ha meg esetleg vmi baja lenne akkor max átfestjük, de szerintem nem lesz... ;) (csak optimistán) Úgy tudom hogy a zöld az nyugtató hatású, de minden zöld a lakásban :D
2008. júl. 22. 20:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Esetleg szép kombinációkat írhatnátok a piroshoz, mert nem az egészet szeretnénk pirosra csak a fal alsó felét...
2008. júl. 22. 20:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem fesd olyanra, amilyenre gondolod:-) A te babád, a te lakásod, a te életed:-)

Amúgy mondják, hogy a piros agresszív szin, de szerintem inkább csak arra, hogy ha valaki tudatosan választja a pirosat, az utal valamilyen jellegü emelkedett aktivitásra (pl a biztosítóknál is többet kell fizetni, ha piros az autód)

De ettől nem lesz agresszív a baba:-)

2008. júl. 22. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!