Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Idegbeteg anyuka, létezik ilyen?

Idegbeteg anyuka, létezik ilyen?

Figyelt kérdés
2009. dec. 12. 21:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
hát..... jah én ugyan örököltem, de az sem segít rajt hogy a szüleim és még a mamám is velünk lakik, a babóm csak egy hónapos úh ő még nyugis, de mi előtt bemegyek hozzá sikítok a párnámba egyet(azt nem hallja)és akkor totál nyugisan tudok a picikémre koncentrálni!
2010. júl. 16. 22:03
 22/31 anonim ***** válasza:

Sokszor skizonak erzem magam.

Sirok az idegtol es a faradsagtol a ferjemnek es amikor oda fordulok a lanyomhoz, megtorlom a szemem es mosolyogva beszelek hozza.

Eddig 2 fogacskaja van es amikor kisbujtam 1 hetig napi 2 orakat aludtam es egyebkent sem alszok tobbet napi 5-6nal.

Szerintem nem idegbetegek, hanem kimerultek vagyunk.

Regen nem ertettem, hogy lehet ilyen aprosagokon kiakadni, amin most en is kiakadok!!!

Tok egyszeru dolgokra gondolok Pl:becsukni a szekreny ajtot ha kivettunk valamit...eddig csak odanyultam es becsuktam a ferjem utan.Most nem allom meg szo nelkul, hogy Neki is csak 1 mozdulat lenne.

2010. júl. 16. 22:29
 23/31 anonim ***** válasza:
2010. júl. 16. 22:48
 24/31 anonim ***** válasza:
44%
én nem vagyok idegbeteg:-)3 gyermekem van,közben dolgozom és boldog vagyok!!Mitől lennék ideges?Persze vannak gondok,de türelemmel kezelem őket!Csak megjegyzem,hogy kis gyerek kis gond,nagy gyerek nagy !!Ez így igaz!!nekem már két 17 éves van és egy 6 hónapos!!!:-)
2010. júl. 16. 23:12
 25/31 anonim ***** válasza:
Nekem is örökség az idegbetegség, próbálom magam meggyőzni arról, hogy ez teljesen felesleges. Türelmem van a kicsi lányunkhoz, 6 hónapos, de annyira gyorsan kétségbe tudok esni, ha valami nem úgy működik, ahogy szokott, pl. ebben a melegben kevesebbet eszik, és alig bír elaludni. Ilyenkor sajnálom őt is, meg magamat is persze, mert nekem is melegem van, folyik rólam a víz, legszívesebben meg sem mozdulnék...mikor lesz ennek már vége????
2010. júl. 17. 06:23
 26/31 anonim ***** válasza:
1 éves kisfiamnál a 2 kezemen megtudnám számolni,hogy eddig hány éjszakát aludt végig. Mindig felébred többször is sírva,nem tudom mi baja lehet. Én ettől vagyok ideges napközben.
2010. júl. 17. 09:52
 27/31 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen az az örökölhető idegbetegség. Inkább "tanulható" szerintem, bár ez sem jó szó igazán.

Szoktam én is néha ideges lenni és van, hogy úgy érzem szétrobban a fejem. Ilyenkor mély levegőt veszek, emlékeztetem magam, hogy mennyi idős (vagyis milyen fiatal) a kislányom és akkor már inkább sajnálom, hogy valami bántja őt (akár fizikai dolog), innentől tudok arra koncentrálni, hogy hogyan oldjam meg, ahelyett, hogy idekeskedem.

2010. júl. 17. 09:58
 28/31 anonim ***** válasza:

Teljesen türelmetlen leszek, ah akimerítő napom avgy kimerítő éjszakám van (pl. pár napja a melegtől több egymást követő éjszaka minimum 5-ször keltem fel hozzá...)

Utána nap estére teljesen elfogyott a türelmem, de már

2010. júl. 17. 10:04
 29/31 anonim ***** válasza:
Létezik. Anyám ilyen, főleg a stresszes munkája,meg az elfuserált élete miatt,rosszul házadsodott ugyanis,már megbánta,illetve a gyors tempójú élet miatt is,meg sok konfligtushelyzet,az emberek a környezetében nem mindig úgy állnak hozzá ahogy kéne.Ez miatt kész idegroncs. Ettől függetlenül érzem hogy szeret,mindent megad nekem,megtesz és ezért tisztelem.DE! gyerekkoromban sokat leugatott, felpofozott satöbbi, már aprócska jelentéktelen dolgok miatt is, néha túlzásokba esik, utólag minidg bocsánatot kér,meg arra hívatkozik ,hogy sok problémája van. Elnézhető. De gyerekként nem kedveltem egyáltalán a hozzáálását, és tudat alatt ezek az emlékek akkor is bennem vannak egy bizonyos fokig. Én nem értek egyet azokkal a szülökkel,akiket látok az utcákon,boltokban is hogy mint egy eszeveszett vadállat úgy ugatnak a kölkeikkel,meg verik őket, satöbbi,mint valami nagy paraszt.A marhákat szokták így hajtani,nem embernek való. Főleg nem gyereknek. Van ezer jobbféle megoldás is a gyerekneveésre.Az ilyen kölkök azok,akik bosszuálóakká válnak, és amikor felnöttnek érzik mér magukat,mert megvan a testi föélny anyuka fölött,akkor szép dolgok történnek. Amikor részegen sértegetett anyám,én is vertem már meg úgy hogy kimondottan jóleső érzésem volt tőle. REggelre persze semmire nem emlékszik belőle, de én bizony szülőverő lettem. Azok a gyerekek akikkel ez tőrténik,azok egy idő után fellázadnak a túlzó elnyomásból,és triplán fognak az ilyenek ellen támadni. Még antiszociálissá is válhatnak. Nekem alap szinten amugy mindig jó a viszonyom a szüleimmel,de ha összeugatunk,akkor eljár a kezem,ez van. ilyen lettem. Ma már probálom fékezni magamat. Ez csak példaként írom, hogy van ilyen is,énbelőlem ezt hozta ki az "idegbeteg anya" jelenség" tehát szerintem érdemes vigyázni azzal,hogy ki mennyire idegbeteg. Mert nagyon meghatározó szerepe van a családon belüli erőszakban.
2010. okt. 2. 10:22
 30/31 anonim ***** válasza:

Az én anyukám ilyen.

Minden ok nélkül kiabál rám és a testvéremre. De nem is lenne rá oka. Tisztelettudóan viselkedek, sosem pofázok vissza és ha megkér valamire akkor azt rögtön megcsinálom. Ha valamit elfelejtek, pedig csak egy apró dolgot akkor elkezd kiabálni velem és hát elég durva dolgokat vág a fejemhez:

leszokott kur*ázni, meg ordibál, hogy milyen egy haszontalan dög vagyok. Egyszer olyat is mondott, hogy minek kellett megszületnem.

Ha kiabál velem én azt szó nélkül tűröm, mert félek tőle. Meg állandóan azzal jön, hogy megtép.

Kiskoromban volt pl egy olyan is, hogy eltűnt egy nagyobb érték (pénz) és azt mondta, hogy én raktam el. Órákon át kiabált rám és pofon is vágott de nem is egyszer. Aztán persze kiderült, hogy tényleg nem én raktam el hanem ő. De még csak bocsánatot sem kért.

És ez már annyira kikészít. Mindig elrontja a kedvem, öngyilkosságon gondolkodom, mert amit ő mond rám azt kezdem elhinni.. hogy tényleg egy utálatos ember vagyok (és semmi keresnivalóm az élők között és megérdemelném a halált). De annyi erőm nincs, hogy saját kézzel vessek véget az életemnek vagy,hogy leugorjak valahonnét stb..

A jegyeim is rosszak, mert néha annyira hidegen hagy az élet.

Mindegy mit csinálok, mindenért kiabál. Ha pedig semmit akkor is.

Komolyan mondom alig várom, hogy végre nagykorú legyek és majd elmegyek kollégiumba aztán meg dolgozni.

Én amúgy abszolute nyugodt típus vagyok. Sosem idegeskedem semmin.

2011. jan. 6. 17:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!