Nem fejlődő baba. Mi lehet a baj?
A sogornőm babája 8 hónapos és 64 cm es.Hozza kb 6 kiló.Nagyon aggódom érte.A s.nőmnek gyomorszűkitő műtétje volt.Igy nem szîvódik fel egy csomó étel.Gyógyszert kell szednie élete végéig.A terhesség és most a szoptatás alatt is szedi.A baba olyan fura alul táplált.Mindentől fáj a hasa.Nem nő úgy mjnt más baba.És ránézésre is olyan ,hogy nem egy egészséges baba.Sajna nem.tudom jobban leirni.Orvosuk azt mondja ,hogy majd csak behozza a lemaradást.De én nem hiszem,mert az arca is olyan kis beteges forma.Ma volt nálam az anyósommal.Próbáltam vele ia beszélni.De az mondja a kisgyerek nem akar enni.Amikor nálam van mindig megeszik 1 tányér ételt.Ők otthon nem etetik rendessen ezt kiszúrtam.Ha a gyerek nem eszik akkor nem adnak neki 2-dik variaciot.Vizet sem itatnak vele.Attól tartok ,hogy lesz valami baja,esetleg nagykorában ha most nem is.Mit tehetnék?
Vettem tápszert,és bebi ételt.baba kekszet is.Kidobták a kekszet pedig megették.
szegény pici :(
nagyon rendes vagy, hogy segítesz neki!
írj majd esetleg, hogy mi derült ki a vizsgálaton!
Szegény gyerkőc! :( Erre a szülői viselkedésre nem is tudom mit írjak....
Nagyon rendes vagy, hogy pártfogásba vetted a picit!
Az mindenesetre jó, hogy elviheted megvizsgáltatni.De akkor sem értem, hogy ezt miért nem az anyukája teszi meg?! Remélem nincs "nagyobb" baj azon kívül, hogy alultáplált! Mindenképpen írd meg mit mond a doki! Drukkolok, hogy tudj segíteni neki!
Jól értem, hogy te hozod haza a gyereket kivizsgálásra, és az anyja otthon marad??
Nem depressziós az anya? Nagyon durva, amiket írsz. Nehéz elképzelni, hogy nincs gond sógornőddel.
Hát igen úgy ahogy mondod.Nagyon árnyaltan fogalmazok amikor ide irok.De a lényeg hogy nem avatkoznék bele ha nem látnám hogy valami nem stimmel.Ma viszem orvoshoz itt,egyedül,az anyja azt mondta legalabb kialszom magamat addig.
Szóval minden téren a kisbaba elhanyagolt.Fura dolgokat csinálnak,amiket nem is értek.Pl.A baba ugye nem eszik vesznek 2 db baby kompot ami osszessen 200 euro.De turmixot amivel a baba ételét lehetne csinálni,vagy tápszert,vagy baba üdìtőt nem vesznek.
Fürdeni akkor fürdik ha én átmegyek és megfürdetem.Körme is akkor van levágva.Olyan tanácstalan vagyok...és mellette tehetetlen.Nekem is van 2 gyerekem tehát őket se tudom hanyagolni.Van úgy hogy 2 napig nem tudok átmenni.A baba 2 nap után is abban a ruhában van amiben hagytam.
Örülök neki, hogy rendeződni fog a dolog! Remélem a baba hamar felerősödik! És ügyes vagy, hogy nem hagytad annyiban a dolgot!
Lehet, hogy a sógornődnek sem ártana, ha egy doki ránézne...
Én nagyon boldog vagyok,mert a cseppektől már ma evett a baba.Az anyuka ugyanolyan.Azt mondja ö nem emlékszik a szülésre csak hatalmas fájdalomra.És nem érti miért mondtam neki,hogyha meglátja a babát az egész szenvedést elfelejti.
Lehet többet kéne vele is beszélgetnem,mert egész nap a 4 fal között van.De annyi rosszat tett a baba ellen amiket le sem irtam inkább,hogy valahogy megundorodtam tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!