Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit érzel, amikor nem eszik,...

Mit érzel, amikor nem eszik, nem alszik, mást csinál mindig, mint amit akarsz? Tehetetlen düh, szomorúság, vagy mit?

Figyelt kérdés
2014. febr. 21. 13:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szia,

Nálunk is szinte mindennel gond volt, kivéve talán a mozgásfejlődéssel. Az alvás volt a legelső, először azt hittem rosszul csináltunk valamit, voltunk mindenhol, még alvás klinikán is, már különféle betegségeket diagnosztizáltam Nála a internetnek köszönhetően :). Igazából a párom stresszelt fel vele mindig, mert, hogy a másé már rég alszik. Aztán amikor túl voltunk már minden homeós cuccon, alvásklinikán, mindenféle módszeren, akkor eldöntöttem, jó ő ilyen ezt kaptuk és kész :) azóta sokkal könnyebben viselem. Már 3,5 éves, most is egyszer hajnalban áthív magához, de hol vagyunk már ahhoz képest, amikor 2 évesen az egész éjszakát mellette töltöttem és így is kelt óránként :S. Most az evéssel van gondja, természetesen apa ezen is teljesen ki van akadva, persze engem is aggaszt, hogy nem kap elég vitamint, ásványi anyagot, de ha egyszer kipróbáltuk, erőszakkal, szépen kérve, tiltva minden édességet, rágcsát nem volt semmi hatása, hát akkor elfogadom, tuti nem marad így, éhen halni nem fog, mert azért annyit eszik. Sokkal rosszabb ha stresszel rajta az ember, látom apán, ő minden egyes ebédet kudarcként él meg én meg 4 kanál levessel már beérem. Ha magadban lezárod, hogy ez van ezt kell szeretni, Neked is könnyebb lesz. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, hogy a másé mit csinál jobban, másként mint a te gyereked és arra koncentrálni amiben a tietek "jobb" mint mások.

2014. febr. 24. 21:42
 12/19 anonim ***** válasza:
Igaz, lista nélkül, de én is a fejlődés egyes állomásainak tudtam be ezeket a dolgokat. De lista alapján még konkrétabb lenne. Esetleg lehetne nyilvánossá tenni? Sokunk életét megkönnyítene'.
2014. febr. 24. 22:04
 13/19 anonim ***** válasza:
Kedves Ötös! Megosztanád itt a listát? Biztos sokakat érdekelne. Köszönjük!
2014. febr. 24. 22:39
 14/19 anonim ***** válasza:
Ő biztosan csak az én gyerekem lehet. :-)
2014. febr. 25. 07:50
 15/19 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es!Én próbáltam elfogadni,de nem megy..biztos én olyan természetű vagyok,mint a te párod,aki szintén kudarcként éli meg ezeket a dolgokat..az én párom meg megpróbálja így elfogadni és engem nyugtatgat minden alkalommal...hát nehéz,nekik is meg nekünk is...
2014. febr. 25. 13:34
 16/19 A kérdező kommentje:
Mi ez a lista?Elküldi valaki?
2014. febr. 25. 13:35
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok...!

Nagyon-nagyon hosszú a lista, de sokan írtatok, hogy küldjem el, így itt szeretném közzétenni.

Ez úgy néz ki, hogy minden időszakban kinyomtattunk pár tételmondatot jól látható helyre, és ha nagyon ki voltunk bukva valami miatt (nálunk ezek a fogzás, szepaszorongás, mozgésfejlődés síkon mozogtak egy éves kor előtt, utána a dacolás és a hisztikezelés volt a központban), akkor ezeket nézegettük, és írtunk pár sort erről a lányunknak. Most elküldöm azt is, amit írtunk, hogy lássátok, mi volt az aggodalom tárgya, így nyer majd értelmet az, hogy mit miért is írtunk le. Pl. amikor nem volt hajlandó elindulni, muszáj volt keresnünk, hogy mi az, amiben jobb a társainál, mert annyira frusztráltak voltunk már a téma miatt, stb. stb.

Nyilván ezek a dolgok szubjektívak, de nálunk ezek voltak a nehéz kérdések, hátha másnak is segít.

2014. febr. 25. 13:56
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

1. hónapos:

Zajra felfigyel, figyelme felkelthető, emberi hangra figyel

Nekem azt mondták, hogy egy újszülött mellett akár porszívózni is lehet, de melletted nem, még jó, hogy jó a hallásod, ha apával suttogunk az ágyad felett, arra is ránk pislogsz! <3

2. hónapos:

- Álmukban rövid torokhangokat, halk gőgicsélést hallató csecsemőknél megfigyelték, hogy beszédfejlődésük szignifikánsan hamarabb indul, mint más csecsemőknél, illetve dinamikusabban fejlődik a szókincsük.

- Függőleges helyzetben megtámasztott újszülöttek tanulási képességei kettős vak, multifaktoros kutatásokban szignifikánsan jobbnak bizonyultak, mint a vízszintes helyzetben fekvő csecsemőké. A hordozás tehát nemcsak a testkontaktus útján stimulálja az újszülöttet, későbbi fejlődésére is jó hatással van.

Csak anyun szeretsz lenni, nem nagyon tudok most semmi másra figyelni, csak rád, mert ha leteszlek, meglehetősen kiborulsz. Ezért aztán eléggé kivagyunk én is, apa is, félünk is, hogy ez már örökre így marad. De közben meg ha velünk vagy, mosolyogsz ám ezerrel, szóval azt hiszem, így jó neked most...

A frász jön rám, amikor éjjel minden órában énekelsz egyet, de hálás vagyok azért, hogy már átalszod az éjszakákat, még akkor is, ha én óránként kelek a beszélgetésedre. Ha megnézlek, alszol ilyenkor is, csak elégedetten beszélgetsz közben. (Még ma is beszél álmában. ) Akkor kezdj mihamarabb beszélni is…. 

3. hónapos

- A fogzás kezdete átlagosan a 6 hónapos kor. Osteogenesis imperfectában jellemző a megkésett fogzás.

Panna, jön a fogad, de apa legalább megnyugodhat, kutya baja a csontjaidnak (a lányunk kék sclerával született, ami a fent említett betegségben jellemző, de végül már 4 hónaposan 2 foggal mosolygott, plusz hála Istennek semmi baja, csak apa túlparázta picit. )

4. hónapos:

- Szociális preferenciák megjelenése, korai kötődési mintázatok kialakulása.

Most már minden idegentől elsírod magad, ez picit azért megnehezíti a baba-mama jógát, azon is elgondolkoztam, hogy inkább nem kellene menni, mert minden óra elején pityeregsz. De remélem, ez azt jelenti, hogy felismered már, hogy kik vagyunk mi, és hogy mennyire szeretünk téged…

5-6 hónapos:

- Kötődés kialakulása, szeparációs félelmek, átlagosan 8 hónapos kor körül.

Szia Panna, az van, hogy újabban nem lehet elhagyni tőled a helyiséget. Eléggé bajos így fogat mosni, de többnyire jössz velem a hordozóban. Vajon meddig fog ez tartani?

Szupi, te baromira kötődsz hozzánk baba. :)

7 hónapos:

- Az önálló ülés többnyire 8-10 hónapos kor között alakul ki.

- Az autizmus korai gyanújeleként tekintendő, ha a gyermek nem keres kontaktust, elutasítja a kukucs-játékokat, nem kezdeményez kezdetleges módon játéktevékenységet édesanyjával (ledobja a kanalat evés közben).

Nem kedveled túlságosan a hozzátáplálást, szeretsz mindent kidobálni a székből, így eléggé nehezített pályán haladunk. De legalább valószínűleg nincs gond a játéktevékenységeddel, és végre egy mozgásforma, amit jóóó hamar elsajátítottál. :)

8 hónapos kor:

Mutatóujjával a kívánt tárgyra mutat: 10-12 hónaposan

3-5 szót használ: 12-14 hónaposan

Ezeket te mindet kipipáltad tücsök, azt is tudjuk, hogy miért. Reggeltől estig, egész álló nap csak anyával vagy harmóniában, ha én elhagyom a fél méteres körzetedet, sírsz, kiborulsz. Feküdni nem fekszel, csak üldögélsz, félek, hogy soha nem kezdesz el mászni. De legalább – tekintve hogy egész nap neked lököm a mondókákat  - már használsz tudatosan szavakat, és ügyesen rá is mutatsz arra, amit szeretnél… Nagyon jól kommunikálsz Panna, ennek örülünk!

10-12 hónapos kor:

„félek, hogy soha nem kezdesz el mászni”

Egész nap csak mászol, és mindenben felállsz, csetlesz-botlasz, egyszer-kétszer úgy megütötted a buksid, hogy még apát is hazahívtam, hogy vizsgáljon meg. 2 hónapja viszont azt hittük, te már soha nem kezdesz mászni, úgy, mint ahogy apa sem mászott, szóval tök jó!

12 hónapos kor:

Könyvet pontosan, gyűrődés nélkül lapozgat, pörget: 2 éves korra

Állatokat könyvben felismer: 18 hónapos korra

Családtagok, rokonok képet felismeri: 15-18 hónapos korra

Rettentően nyugodt vagy, mióta kint a fogad, de semmi hajlandóságot nem mutatsz az önálló járásra, még felállni sem tudsz egyedül, most ezen aggódom. Mászni már nem szeretsz, így csak úgy közlekedünk, ha fogom a kezed… A nap 60%-ában minimum ezzel foglalkozunk. Nem tudom, mikor fogsz elindulni. De a könyveket ügyesebben lapozod, mint egy hatéves, minden állatot felismersz rajta. Akkor vagy még jól el, ha a családi képeket nézzük, már mindenkit felismersz, ebben is nagyon ügyes vagy.

13-15 hónapos kor:

A manuális készségek fejlődése a későbbi intelligencia bejóslója, nem a nagymozgások megkezdésének időpontja.

Még mindig nem mész Panka. Nehéz vigasztalódni, mikor már mindenki babája jár, csak te nem, ráadásul még soha nem álltál meg önállóan egyszer sem, és ha elengedem a kezed, sírsz. Nagyon félek, de jó látni, hogy milyen kis okos vagy. 

/Végül a 15. hónap betöltése után 1 héttel már totál stabilan járt. /

15-19 hónapos kor:

-A totyogó minden tevékenységet önállóan szeretne végezni, ennek sikertelensége esetén sír, dühös, zaklatott. Ez a pszichés fejlődés, érés elengedhetetlen, szükséges állomása, a próbálkozások nyomán ez vezet az egyre nagyobb fokú önállósodáshoz.

- A dac, a hiszti életkori sajátosság: emiatt soha ne büntessük a gyermeket, tekintsük ezt az átmeneti stádiumot az önállóság útján megtett első, bizonytalan lépéseknek, tudva, hogy ezen lépéseknél a gyerek elengedhetetlenül fontos kísérője a szülő. A helyesen kezelt dühkitörések helyes érzelemszabályozáshoz, elégséges impulzuskontrollhoz, önbizalommal teli, elégedett felnőtt léthez vezetnek.

Sok mostanság a kiborulás Panka… Az elmúlt egy hétben mintha kicseréltek volna, kipróbáltad az összes fiókot, harcoltál a tiltások ellen, én meg néha már úgy éreztem, hogy végem. De talán most jobb lesz picit már…

19-21 hónapos kor:

Énfogalma kialakult: 18-24 hónapos korra

Az irigység az éppen fejlődő én integritásának védelmében tett lépés, 3-4 éves kor alatt semmiképpen nem személyiségtorzulás, pusztán életkori sajátosság. Az ekkor tomboló irigység nem jelenti, hogy gyermekünk nem lesz altruista felnőtt, éppenséggel akkor lesz az, ha ekkor nem kényszerítjük énhatárainak folyamatos átlépésére.

Most sokkal kevesebb a hiszti, most már mindenre azt mondjuk, hogy majd Panka… Ez is izgalmas, bárhova indulunk, bő óra, mire elkészülünk, de ez már azért viccesebb a hisztinél. :)) de legalább tudod, hogy te TE vagy…

2014. febr. 25. 13:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Köszönöm!
2014. febr. 25. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!