Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit főzzek, amiből kisfiam is...

Mit főzzek, amiből kisfiam is tud enni?

Figyelt kérdés

15 hónapos, és még mindig csak alul van két fogacskája, nem is akar jönni a többi. Viszont már nagyon megelégeltem, hogy több mint fél éve kétféle kaját csinálok naponta háromszor, ráadásul most dolgozni is elkezdtem, így még nehezebb (bölcsibe is mi viszünk neki enni, mert az ottani ételt legtöbbször nem tudja megenni, mert nem lehet turmixolni).

Persze, ha olyat eszünk, pl. húsleves vagy főzelék, akkor neki is abból turmixolunk, de abból elég kevés ötletem van. Tudnátok írni olyan változatos recepteket, amiből neki is tudunk adni megfelelő mennyiséget, és nekünk is változatos? Köszönöm a segítséget!

2014. febr. 20. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:

OFF a bolcsodenek biztosítania kell a gyerek korának es fejlettsége ék megfelelő ételt, ráadásul tilos is külső konyháról származó élelmiszert bevinni....

On : semmit nem kell leturmixolni, csak puhára főzni, apróra vágni.

2014. febr. 20. 11:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzővel!!!

Ilyen korú gyereknek nem kell-és nem is szabad már turmixolni!!!

Tanulja meg a darabosabb ételek fogyasztását, és amit a bölcsiben adnának neki, az biztos ehető lenne azért számára is.

Gazdag levesek, főzelékek, tésztafélék, ilyenkor már minden jöhet. Ne turmixolj, csak villával törtd össze neki!

Nem vicc, akár a túrós sztrapacskát és a töltött káposztát is meg tudná már enni, a sztrapacska puha szinte csak nyelni kell, a töltött káposztáról levéve a kápsztát a töltelék simán ehető.

Magatoknak főzz változatosan és egészségesen, akkor abból mindent kaphat és nem kell külön neki főzögetni szerintem.

2014. febr. 20. 11:26
 3/4 anonim ***** válasza:

enyémnek 10 hónaposan még nem volt foga de áttértünk a darabos ételekre.

semmi köze a kettőnek egymáshoz, a hátsó fogak egyébként is csak 1,5 éves kor körül bújnak ki, a gyorsan fogzóknak is. nagyon ügyesen tudnak rágni az ínyükkel, próbáld ki. adj a kezébe puha dolgokat, majd meglátod.

enyém a húst is simán szétmajszolta, ha kicsire felszeleteltem neki

2014. febr. 20. 12:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek a többiekkel. Már szinte mindent ehetne, amit ti is. Ekkora gyereknek pedig régen nem kell turmixolni, ehetne már darabosat is, fogtól függetlenül.

Persze minden gyerek más és más, de ilyenkor már simán kaptak kenyeret is felvágottal, zöldséggel, csak apró "katonákra" volt vagdosva.

2014. febr. 20. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!