Nagyon lányos beállítottságú anyukák, akiknek mégis fiuk lett, nem szenvedtek attól, hogy fiús játékok dominálnak? Nem hiányoznak a lányos játékok?
Anyám mesélte, hogy nagyon drukkolt, hogy lánya legyen. Szép habos ruhák, hajfésülgetés, babázás.
Megszülettem, nagy öröm. Amint elértem azt a kort, hogy minimális akaratom lett - azonnal autókra markoltam rá, fúrtam, faragtam. A Barbie babákat átalakítottam katonává.
Szóval a lány sem életbiztosítás. Nekem is most lányom lesz, de teljesen rá lesz bízva, hogy mi fogja érdekelni.
Én is lányos nő vagyok, és hm...ha fiú lesz megértem a problémádat, az aggodalmadat nagyon átérzem.
Nem kell azokkal a hozzászólókkal foglalkozni, hogy örülj, hogy egészséges, mert az eleve egy anyukának sem jut az eszébe, hogy a kisbabája akár glioblasztomával is születhetett volna!
Ezt a szerencsét, hogy nem tartozunk ezen szörnyűségekkel küzdő és nagyon bátor szülők közé- még lehetünk kicsit csalódottak, hogy nem az áhított nemű babánk lesz!!
Én mindenből rószaszínt vettem, ha fiú lesz, egy hónap és kiderül, akkor sincs gáz, mert ma már sok minden valóban unisex, akár játék, akár pléd, akár szobaberendezés.
Gyorsan lehet fiúsítani egy két kiegsézítővel.
De amúgy én is babonás voltam, és minden elkövettem, hogy lány legyen- meglátjuk sikerrel e.
De ha fiú lesz, akkor sem bej, de én pl nem is bírtam, sötétkék, vagy szürke, vagy sötétzöld dolgok után nyúlni, és inkább halványsárgából vettem ha esetleg fiúnak lesz :)
Én mindig lányos voltam, gyereknek is, soha nem érdekeltek a fiús sportok, játékok egyebek, és imádom a Barbie babát mind a mai napig. Mármint nézegetni.
Tehát, nekem akkor lenne 100%-os a boldogság, ha kislány lenne az első.
És Földi Boldogság lenne, ha a 2. is kislány lenne...
Ergo- nem akarok fiút!
De ettől még élvezni fogom az anyaságot, imádok minden héten új játékot venni, új doldokat olvasni a témában stb.
Átalakítani a babaszobát.
Hogy szenvednék e- kicsit biztos csalódott lennék, a fiútól, de valószínűleg csak az első mosolyáig tartana a csalódottságom, és utána együtt terveznénk a kishugit :)))
En szivem melyen fiura vagytam, ket eves a nagyobb, de teljesen kivagyok az autozastol, tokre megertelek.
Detto ugyanez van: ha konyv, az autok a lenyeg, ha lego: garazst, szerelomuhelyt epitunk, szerepjateknal tankolunk, ha boltosat jatszunk jatekautojat kell venni/eladni, ha rajzolunk autot rajzolunk, ha gyurmazunk autot gyurnazunk, non-stop autozunk, az osszes csaladtag es ismeros legfontosabb jellemzoje, hogy milyen autojuk van... Folytassam?
Nekem a kisteso is fiu lett, szoval gyongyozni nem nagyon fogok egy ideig...
En probalkozom amugy toretlenuk: a szulinapjara kiskonyhat kapott (imadja), a kisteso miatt kapott egy babat babakocsistul, azt is nagyon szereti, eteti-itatja, lelkesen tolja az utcan. De 95 %-ban auto, auto, auto...
Rendszeresen besokallok en is, szoval tenyleg egyutterzek veled - es ez tok fuggetlen attol, hogy imadom a fiam.
Hú, ezek szerint nem csak nekem vannak aggályaim a témában. Nem is feltétlenül a játék eszközök...
Nekem elsőre lányom lett, én lelkileg vagyok az a nagyon tipikus lány: beszélgetni, kapcsolatok, igen rengeteget babáztam, Barbieztam, doktornéniset játszottam.
Most fiút várok. Vannak kérdéseim: mikor majd órákat akar velem beszélgetni arról, hogy hogy működik a villamos, a repülő? Vagy a szerelős játék..A dínókról való beszélgetés...
na ezektől előre tartok. Én ezekhez mukkot sem tudok szólni.
De kárpótolni fog a fiúk egyedi humora pl.
Ha valaki,hat akkor en tenyleg vegigszenvedtem a terhessegem mert fiu vartam az ahitott lany helyett.Egyetlen porcikammal sem kivantam fiut,se elsonek,se masodiknak,se soha.En is utaltam a fius jatekokat,meg hogy mit csinalok majd vele,nem beszelve arrol hogy en is hajasbabara vagytam,tullokre,rozsaszinre,barbikra.
Aztan megszuletett a kisfiam es szerelem volt elso latasra,es gyonyorusegesen szep a vilagoskek ruhaiban:)
Csak vilagoskek,bezs,feher es vilagosszurke ruhakkal vartam es a mai napig is ez a tendencia :)Csak nadragja van mar sotet szinu,mert mar jar,14 hos.
Valtozatlanul utalom a piros,fuzold,kekiszinu,kiralykek ruhakat de nem kotelezo ezeket venni.
A jatekok meg... imadom ahogy autozik,epit,ahogy rajong a villamosokert es a vonatokert,buszokert meg minden jarmuert.Megzabalom ahogy kurjongat amikor meglatja a kukasautot.
A lanyruhak mar egy cseppet sem erdekelnek,nem nezem vagyakozva oket,egy kislany sem lehet szebb az en mackomnal :-)A lanyos jatekok sem erdekelnek mar.
Szoval, a kerdesre valaszolva,egyaltalan nem szenvedek,atalltam fius uzemmodba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!