Kislányom 4 hónapos. A védőnő ma ajánlotta a hozzátáplálást. Mit szóltok hozzá?
Ti is adnátok neki ezt-azt? Egyáltalán hogyan, milyen formában kell adni? Turmixgépben készítsem majd el? De még ráérek vele? (5 és fél kiló a kislányom. Nem egy óriásbébi, de nem is olyan magas. Nyugodt baba, szerintem még elég a tejci.)
Ti már adnátok neki ezt-azt?
Ha majd elkezdem adni, mit és milyen formában adjam?
persze.
főleg, ha javasolják.
először reszelt alma, aztán stb.
Ha vagy olyan szerencsés, hogy tudsz szoptatni, akkor nyugodtan várd ki a 6 hónapot. Utána alma, őszibarack lehet kezdeni, először levét, utána a gyümölcshúst pépesítve. Eleinte egy-két kanállal, majd növelheted az adagot szép lassan.
Egyébként ha van turmixod az nagyon tud segíteni :) én is így készítem a kajcsikat. Neten nagyon sok recept van babáknak. De nem kell rögtön húst hússal kezdeni :)
Ha van elég tej, felesleges!
Nem kell hízlalni a gyereket, csak azért mert 4 hónaposan nem 7-8 kiló.
A védőnőnk szerintem normális.
AZért javasolta, mert a kislányom tényleg nem hízik olyan hej de sokat. De mivel nyugodt, én arra gondoltam, várok még a hozzátáplálással. Nem dől a tejcsi, de azért - talán - még egyelőre elég.
ja bocs, nem akartalak megbántani, meg a védőnénit se.
Ha meg azért javasolja, mert nem hízik túl jól, akkor az almalétől, reszelt almától még annyira se fog. Semmiképpen nem táplálnék hozzá, amíg nem veszít a súlyából, vagy stagnál sokáig. Lányomnál volt, hogy egy hétig semmit nem hízott 5 hetesen. Aztán is csak éppen-éppen hízta meg a heti 15 dekát, vagy amennyit kellett. Tápszert akartak írni, de nem hagytam, rástartoltam a szoptatásra, fejtem, gyakrabban raktam mellre.
Nem egy nagy evő azóta se (3,5 éves), de makkegészséges, csinos (egyáltalán nem sovány), nagyon jó mozgású kiscsaj. Végül 27 hónapig szoptattam, 6 hónapig kizárólagosan.
Lányom 3950 grammal született, havi fél kilókat hízik ,(ami 4 hónap alatt szintén 2 kiló) 4 hónaposan ő 5900 gramm volt.
Ha a tied is 2 kilót hízott, szerinte nem kell hozzátplálni.
A én orvosomnak és védőnőmnek eszébe sem jutott ilyet mondani
A lányom egyébként tegnap volt 9 hónapos, 8480 gramm és 78 cm, még naponta 4x szopik (éjjel változó) mellette kétszer eszik mást (ebédre és uzsira.)
Azóta is tartja a max fél kilós havi hízési ütemét havonta.
uotlsó előtti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!