Babám 2hónapos. Napi 7-8szor eszik. Azt mondták az orvosnál, csökkentsük le 5-6-ra. De hogyan tegyem ezt, ha jelez, hogy éhes?
A dokinak add oda, ha csökkenteni akarja a kaja adagot, tegye, és viselje a bögést:)
A picik tudják mennyit akarnak enni, és mikor. Lehet, hogy ennyiszer eszi meg az 5-6adag kaját.
Ne törődj vele.
A dokinál serényen bólogatni kell, hogy igen, mindent úgy csinálsz, ahogy ő mondja, aztán pedig a babád jelzéseit figyeld.
Nekünk azt mondta a doki az elején, hogy 2 óránként etessem a fiam, éjszaka is költögessem. Na, aki az én kicsikémet éjszaka felébreszti, annak Nobel-díjat adok.
Meg hiába próbáltam volna 2-3 óránként etetni, ha nem volt éhes, akkor csak üvöltött, mert erőltettem. Hát nem.
Ezt hívják igény szerinti szoptatásnak, csak az orvosok ezt nem akarják elfogadni.
Bólogatni arra, amit mond, aztán meg letojni...
Ha igazán hasznos tanácsra vágysz, akkor több info kellene a babádról. Pl mit kap enni, szoptatod, tápszert, vegyesen. Miért mondta a doki? Mert sok a 7-8 vagy mert kövér a baba? Mekkora a súlya? Mert egy két kilós babát többet kell etetni, őket valóban fel kell kelteni adott esetben, négy kilósakat nem.
Egyébként a szomszédunk jut eszembe, akinek szintén szólt az orvos annak idején, hogy változtasson a baba eteésén, ne adjon neki annyit, mai napig utálják azt a hülye orvost, a kislány pedig most felnőt és kb 150 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!