Mennyit foglalkoztatok az ujszulott babatokkal?
Egy hetes a lanyom. Eszik-alszik baba, bar van, hogy 10-20 perceket nezelodik, majd bealszik.
Nem igazan erzem jol magam a lelkiismeretem miatt, hogy mindig csak megetetem es lerakom a kisagyaba aludni.
Anyukam szerint nem kell altatni, ringatni, kezden tartani. Ugyanis hozzaszokik es a kesobbiekben ez nem lesz jo. Azt mondta, hogy tegyem le az agyaba es majd elalszik.
Sosem sir, hogy egyedul van. Valoban par perc nezelodes utan alszik.
Viszont ugy erzem, hogy azert kellene neki nemi torodes. Olyan sz.rul erzem magam, amiert igy "elhanyagolom" es "nem foglalkozom" vele.
Hogyan babazzak, hogy ne szokjon hozza az allando kezben levesnek?
Esetleg fekudjek az agyunkon melle es simogassam, beszeljek ott is hozza?
Adjatok otleteket, mert tenyleg szeretnek vele foglalkozni.
Koszonom!
Egy hetes, még nemrég született, fáradt. Pár hét, és úgyis kiköveteli magának a törődést, ne aggódj! :)
Én azt javaslom, hogy ha nem hív, akkor hagyd békén, de ha láthatólag rosszul érzi magát egyedül, akkor legyél ott vele. Ha elalszik magától, örülj, ha nem, akkor ne hagyd sírni, hanem segíts neki. Az ekkora babák szerencsés esetben csak esznek és alszanak (kevésbé szerencsés esetben pedig órákat sírnak a két tevékenység között), de hamarosan ki fog nyílni neki a világ, egyre többet lesz fent, és egyre jobba fogja igényelni a társaságodat. Addig meg pihenj.
Jó babázást!
Ilyenkor még ez a "dolga":-) neked meg pihenni!;)
Ha majd "igényli" a játékot, akkor adj neki játékot, mozgasd előtte/beszélgess vele. Kapcsold be Neki a kiságyban a forgót:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!