Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit és mennyit eszik és...

Mit és mennyit eszik és hányszor 15-16 hónapos babátok? Miért fejlődik jól, ha keveset eszik?

Figyelt kérdés

Kislányom a barátnőm kislányához képest fele annyit eszik és iszik, mégis sokkal pufibb. Én ezt nem igazán értem.

Mindenki szerint keveset eszik.

Igaz, hogy még szopizik is, de az is nagyon kevés. Lemértem 3 napon át és egy szopizás 20-30 ml volt csak. Igaz éjjel 2 x szopizik és nappal 3 x, szóval azt lehet összesen 1-1,5 decinek számolni, de az sem olyan sok, hogy indokolja a kevés evést.

Így néz ki az étrendje:

9 körül reggelire 1 decinyi gyümölcspép

12-13 között ebédre 100 gramm főzelék, elég hígan, mivel alig iszik, hogy legyen folyadék bevitel

16 óra körül 1 dl joghurt

18-19 óra újra kis főzelék. Van hogy csak pár kanál, de maximum 1 deci

Lefekvéshez 50 ml tápszer

2014. febr. 7. 17:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Valóban kevésnek tűnik,de ha egészséges/boldog/kiegyensúlyozott a kiscsajod,akkor szerintem nincs gond. Nekem 16 hónapos kisfiam van,kb.mindenből a dupláját eszi,mint a kislányod.

Reggeli: 1,5 dl tej

Tízórai: 130 gr krémtúró

Ebéd: 1-1,5-2 merőkanál leves husival,zöldségekkel,tésztával,vagy egy kis adag második,ma pl. 2 evőkanál rizst és 2 kis szelet fasirtot evett

Uzsonna: ez bármi lehet,néha 1 banán,néha benyom 3 pogácsát,néha joghurt+keksz,néha mandarin,mennyiség nagyon változó. Van,hogy fél banánt eszik és nem is kér mást/többet,máskor pedig benyom 1 egész banánt és utána még elrágcsál egy kekszet pl.

Vacsi: ma egy fél zsemlét evett házi májkrémmel,talán 2 falat maradt belőle. Tegnap virslit evett,általában egy egészet megeszik egy zsemle belével. Ezután úgy 60ml tej bögréből,most épp nagyon tetszik neki,hogy így is lehet inni,de teletölteni nem merem,mert "tejben-vajban" fürödne 1 mp alatt :)

Fürdés,majd utána még kap 1.5 dl tejet és alvás.

2014. febr. 7. 20:21
 2/8 anonim ***** válasza:
* az kimaradt,hogy nem egy húsos gyerek így sem,mert 10,5 kg.
2014. febr. 7. 20:23
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy megírtad.

Folyadékot a reggeli és esti tejeken kívül mit és mennyit iszik?

Az én kislányom 9,6 kg

2014. febr. 7. 21:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért fejlődik jól, mert a szervezete nagyon jól hasznosítja a táplálékot, mégha az kevés is. Az én lányom is ilyen volt, alig evett vmit 3 éves koráig, utána már nem is foglalkoztam ezzel többet :-)
2014. febr. 7. 22:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én kislányom csak hogy a pufira válaszoljak, szóval 13450g volt most 84 cm és 16 hós szintén.4370g-mal született és 55 cm-rel.4 ételallergiája van, így amit ehet, abból annyit eszik, amennyit akar.kb. havi fél kg ment rá, az utóbbi 2-3 hóban.A súly, úgy van, hogy fél éves korára megduplázza, 1 éves korára meg3-szorozza a születési súlyát.

Ja, én is szoptattam 5 hónapot végig, majd mikor már annyira szarul volt a TEJTŐL is már csak leadtam a tejtesóknak.Nálunk a házi készítésű cuccok nagyon menők:májas, füstölt kolbász,hurka,sonka, töpörtyű fogzáskor.Lehet mondjuk ezért is hízik.De sok gyümölcsöt is eszik, nálam 3 db. 200 literes fagyó megy,amiből 2 db-ban az ő cuccai vannak, mivel nálunk bizonyos húsra is allergiás.Ivás:napi 1 -1,5liter a reggeli és esti tápi mellett.Ez lehet Kubu hígítva(tescoban 370Ft a 9 dl-s),kompótlé, tea.Most nagyon megy a méz is és most kezdtem a gomba bevezetését, egyenlőre jó az is.Mát mondja,mutatja, hogy a szekrényből kell a méz"néz" és a citrom a teájába.

2014. febr. 8. 07:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Mit értesz pufi alatt?

Én lányom 15hónaposan volt 11,5kiló,azóta nem mértem,most 16hónapos.88centi kb.

Reggeli fél8kor: szelet kenyér felvágottal

Tízóraira eszik pukit vagy kekszet néha.

Ebédelni elsőnek eszik úgy 10:30-11körül 300grammot

Aztán van hogy délután 2-3körül is főttet kap,de mást mint ebédre,ez is simán 300gramm.

De van,hogy banánt eszik,joghurtot,tejbegrízt,tejbe gabonapelyhet.Vacsi meg 6körül 300gramm tápszerbe tejpép.

Inni mikor mit,viz,baba/gyerektea,gyümölcslé higitva.Szívószálasba van téve neki,iszik amikor jólesik.

2014. febr. 8. 08:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Jaj bocsánat,látom írtad mekkora.9,6kiló messze nem pufi,nekem 10hónaposan volt akkora.
2014. febr. 8. 08:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Az èn manômat meg megèrem etetni,mert folyton enne ha kapna.Igy is napi 5* eszik olyan adagokat hogy csak nèzek.Ès nem pufi.

Nem èrtem!Mondjuk rengeteget mozog.

Szerintem ne aggôdj.Annyit adj neki amennyit kèr,ö úgyis tudja.Ha jô a közèrzete,gyarapodik,akkor nincs gond.

2014. febr. 8. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!