10 hónapos Babám nagyon gyorsan fejlődik. Jelenleg
10770g,77,5 cm. Sokat eszik, napi 5x, és nem keveset. Van
miért aggódnom?
nálunk a családba volt,ő is nagyon sokat evett,szép súlyba is van,de a védőnő mondta,hogy ne adjon neki sokat mert nagyon kitágul a gyomra.fogja vissza a rendes mennyiségre a kaja mennyiségét,ha éhes,mindig húzza picit az időt,vagy sokszor etesse kevéssel,mert aztán baj lehet belőle.ő megfogadta,és tényleg visszaállt a normális mennyiségre.nem biztos,hogy azzal teszünk jót,ha addig etessük a gyereket amíg csak ő bírja.2 üveg kajával még én is nagyon jol laknék,az én véleményem az hohy kicsit csökkentsd a mennyiségét,nem jó ha túlsúlyos bébi lesz.
2009. okt. 25. 11:30
2/8 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék nem kövér a Babám,láttam én már túlsúlyos Babákat sajnos.Most már mindent csinál,izgő-mozgó,és biztos le fogja majd járni amikor majd elindul.Viszont ha meg éhes,nem mondhatom Neki,hogy nem adok többet,mert kövér leszel.Általában főzelékeket kap,nasi egyáltalán nincs,max. 1 túró rudi heti 3x!Annyi kell sztem.
első vagyok,én csak egy szakember véleményét tolmácsoltam,ami a családba előfordult.ők megoldották,és visszaállt a normális kerékvágásba.a saját véleményem még mindig az,hogy sok a mennyiség,éheztetni biztos nem lehet,de kérdezz rá a dokidnál.Az én manóm,2 hétig nem akart enni,csak folyadékot,tehát tápszert,de abból 250 ml megevett,kaptam a dokitól rendesen.
2009. okt. 25. 14:05
Szia!
Ne aggódj,az én kisfiam is szereti a hasát.10 hónaposan volt 11 kiló,és 76 centi.11 hónaposan ugyan ennyi.Rengeteget megy,igazi kis örökmozgó.Addig van egy helybe,amíg alszik.De én ilyennek szeretem.nem volt még 11 hónapos,amikor önállóan elindult.Pedig 4 kilóval,és 52 centivel született.
Ne aggódj,szerintem minden rendben a babáddal.
Üdv:1 éves kisfiú és 23 hetes pocaklakó anyukája
2009. okt. 25. 14:11
Húú, ez nagyon kényes kérdés, mert az őszinte választ - tapasztalatom szerint - nem viselik az anyukák! És jellemzően nem is látják a gyereküket kövérnek. Az 5. osztályos 80 kilós gyermek sem kövér csak sűrű...Persze!
Lehet, hogy a Tiéd nem duci, nem tudom, de érdemes figyelni! A duci babákból lesz a túlsúlyos gyerek, abból pedig a kövér felnőtt. A statisztikák szerint rémes és egyre rémesebb állapotok vannak. A gyerekek több mint fele túlsúlyos. És itt is lehet sokszor olvasni, hogy sok anyuka akkor boldog, ha az 5 hónapos babája 1 éves paraméterekkel rendelkezik. Hát ők tudják! Ha Benned felmerült a kérdés, akkor érdemes figyelni! Remélem nem bántottalak meg, mert nagyon nem állt szándékomban! Mert valóban lehet, hogy semmi gond a Babáddal. Ő így tökéletes.
2009. okt. 25. 14:22
Szia! Szerintem ne aggódj, le fogja mozogni. Az én bébim is hasonló paraméterekkel rendelkezett ennyi idősen. Most 1 éves, talán ha 30 dekát hízott azóta. Ő is nagyon szeret enni, bár a fogzások csökkentik a mennyiséget. Én azért úgy szoktam, hogy nem etetem addig, amíg ő kéri. Egyszer-kétszer kipróbáltam, de gyümiből 350 grammot is simán megevett így. Én kirakok tálkába egy kb. 200-250 grammos adagot, azt etetem vele. Ha elfogyott, már nem adok neki többet, mert valóban nagyon kitágulhat a pocija. De mivel alig bír az evésidő alatt is megülni, nem követelőzik, hanem már megy is vissza játszani. Szerintem próbáld meg apránként kicsit csökkenteni az adagot.
2009. okt. 25. 15:50
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a felvilágosítást,és megnyugodtam.Vigyázok az étrenddel persze,nincs nasi,semmi extra.Tényleg nem kövér,nagyon is jól néz ki,mert bizony én meg olyat hallottam,hogy fél éves Baba 11 kg,de 1 évesen is annyi volt.Akkor nincs miért aggódnom ezekszerint.Köszi mégegyszer!
Az én fiam 7 hós és 9760 gramm és 73 cm. Én is aggódom érte és odafigyelek rá. de ha mamáék van tele tömik a gyereket mindig hiába veszekszem!
2009. okt. 27. 18:19
Kapcsolódó kérdések: